Landskamp Sverige-Finland 27 maj, Kiruna
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Prenumerera | Dela | Facebook | Instagram
  Brottningsforum 20-21 maj 
   
  Vi ser fram emot en trevlig helg i Solna tillsammans med er som anmält er till Brottningsforum 2023. Vi kommer att få veta mer om hur vi kan motivera våra ideella ledare, dra nytta av samarbete med sponsorer, diskutera regionsfrågan och hur vi kan utveckla våra tävlingsmiljöer. 

  Ni som inte har hunnit med att anmäla er men vill delta anmäl er här: https://www.trippus.net/Brottningsforum-2023maj
   

  Tränarforum 26-27 augusti
   
  Sista helgen i augusti träffas vi igen på Tränarforum. Denna gång i Malmö. Ledarskapet står i centrum och vi ser fram emot ett stort deltagande. Tränarforum är till för tränare på alla nivåer oavsett erfarenhet. I år kommer vi att dela in oss i två valbara spår för att ge utrymme åt både bredd och elit/senior. Anmälan öppnar snart. 
   
  Utbildning
   
  Efter sommaren planeras en Brottning Fortsättning i Arboga, och Brottning Grund i Luleå.
  Är ni intresserade av att ha en Brottning Grund eller -Fortsättning i ert distrikt - hör av er till Conny Tärnklev, conny.tarnklev@umu.se.
   
  Föräldrautbildningen
  Att vara vuxen till ett barn som brottas
  Utbildningen är till för brottningsföräldrar, både nya och erfarna. Det är ett bra tillfälle att förbättra kommunikation mellan föräldrar och ledare i föreningen, för att förklara hur föreningen ser på barn- och ungdomsträning, värdegrund och engagemang generellt. Mer info om utbildningen här.
  Föreläsningen hålls digitalt och föräldragruppen med ledare är på plats i exempelvis klubblokalen. Utbildningen hålls på begäran, kontakta malin.kjebon@brottning.rf.se om ni är intresserade.
   
  Trygg idrott träff 2, 8 juni
   
  Anmälan till nästa träff i Trygg idrott gör ni här.

  Den första träffen hölls 2 maj och en sammafattning av träffen hittar ni här. Vi pratade bland annat om föräldrarnas roll inom brottningen och på vilket sätt de påverkar våra tränings och tävlingsmijöer. Och om att beslut som påverkar barn- och ungdomar ska tas efter att ha involverat dem på ett eller annat sätt i beslutsprocessen. Ett verktyg för att bedöma barn- och ungdomars bästa har tagits fram av RF i samarbete med olika barnrättsorganisationer. Det hittar ni här.
   
  Kontakta Lukas Ahlgren för skolbrottning på fritids eller i skolan i sommar.
   
  Sommarbrottning på schemat
   
  Vi bjuder in skolor och fritidsgårdar till Sommarbrottning!

  Svenska brottningsförbundets skolsamverkansprojekt som startade under höstterminen 2022 har varit populärt och uppskattat bland elever och lärare. Under sommarlovet 2023 erbjuder vi därför skolor och fritidsgårdar att få testa på skolbrottning på skolornas fritids eller på fritidsgårdar.

  Vår vision är att de barn och ungdomar som inte har möjligheten att få utöva idrott på sommarlovet ska få chansen till att testa på brottning, samt få en mer aktiv sommar. Vi erbjuder därför att komma ut till fritidsgårdar och skolor för att hålla i brottningslektioner, alternativt erbjuds en närliggande brottningslokal där brottarmatta finns.

  Projektet är en del av RF-SISUs Rörelsesatsning i skolan, vilket innebär att det är helt kostnadsfritt för skolor att delta. Skolan behöver inte ha en brottningsmatta i idrottshallen utan vi använder oss av de material som finns att tillgå. Likaså behöver inte eleverna ha någon annan utrustning förutom ombyte.
  Ansvarig för projektet är Lukas Ahlgren. Tveka inte att ta kontakt med honom om ni har några frågor eller är intresserade av att brottas.
  Mail: lukas.ahlgren@brottning.rf.se
  Mobil: 0723880017

  För mer information om Svenska Brottningsförbundets skolsamverkansprojekt; gå in här.
   
  Missa inte landskampen 27 maj
   
  Sverige och Finland möts 27 maj i Kiruna. Om ni inte har möjlighet att vara på plats, följ livesändningarna via Brottningplay.se.
   
  Mer information om landskampen hittar ni här. 
   
  Linus och Sebbe- -2022/23 års kandidater från brottningen i Eldsjäl 2.0
  Deltagare sökes till Eldsjäl 2.0
   
  Vad har Linus Persson, Sebastian Al Rays, Elvira Jakobsson, Nanny Jönsson och Linnea Svensson gemensamt?
  Alla har gått utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0. En möjlighet för unga, engagerade ledare att utvecklas, bygga nätverk och lära sig driva projekt. Framförallt en möjlighet till personlig utveckling. 
  Vi söker en person 18-25 år, som är engagerad i brottningen och som vill ta chansen att delta i utbildningsprogrammet som arrangeras av RF och Folkspel. Här kan ni läsa mer:
  Anmäl intresse till info@brottning.rf.se
   
  SM I Beach Wrestling 6 juni
   
  Varberg BoIS och SBF bjuder in till SM i Beach Wrestling 2023. Fira nationaldagen på Apelvikens strand i Varberg. Som åskådare eller tävlande.
  Sista anmälningsdag är 30 maj.
  För mer information om plats, tider och anmälan, gå direkt till inbjudan.
   
   
  Nominera till Hugo Levin-priset 2023
   
  Priset tilldelas unga framstående
  idrottsledare och idrottsorganisatörer
  för utmärkt engagemang och stort ledarskap.

  2023 års pristagare ska vara född 1991 eller senare.
  Prissumma 70.000 SEK
  Prisutdelning kommer ske i Göteborg under hösten. Anmäl senast 31 maj. Ytterligare info: hugolevinpriset.se
   
   
  SBF:s Supportershop alltid öppen
   
  Det är inte långt kvar till EM.
  Visa ditt stöd för våra landslag. Handla din mästerskaps-out fit i SBF:s supportershop.