Kurserna har uppdaterats då felskrivningar, byte av datum och nya kurser har lagts till. Ta en extra titt på era tänkta kurser
 
 
Nya gruppträningskurser

Svenska gymnastikförbundet har tagit fram nya teknik kurser inom gruppträning. Dessa kommer att lanseras under hösten. Vi på Uppsvenska kommer att försöka anordna 2 av dessa under hösten.  

Här kommer lite info om kurserna som vi har att dela med er för tillfället.
Gruppträning - styrka (2 dagar) ger en fördjupning av de vanliga rörelserna inom gruppträning och hur de används vid styrketräning. I kursen lär du dig om hur musklerna är uppbyggda och hur de olika muskelgrupperna aktiveras i olika typer av pass. Hur man kan anpassa och variera träningen beroende på målgrupp.
Gruppträning - rörlighet (1 dag) får du både teoretisk och praktisk kunskap kring rörlighet. Alltifrån hur du som instruktör kan anpassa rörlighetsövningarna till de aktiva så det passar alla, till att skapa pass som innehåller alla viktiga delar. I kursen får du möjlighet att utvecklas ytterligare i ditt ledarskap samt få kunskap om hur du kan utmana de aktivas rörlighet till nästa nivå genom mobility strength.
Gruppträning - kondition (1 dag) ger fördjupad kunskap i pulszonerna, vilka olika parametrar som påverkar pulsen och vilka effekter träning i de olika zonerna ger. I kursen får du även lära dig om hur de vanliga rörelserna inom gruppträning kan användas i olika varianter av konditionspass.
Gruppträning - koreografi och passuppbyggnad (2 dagar) får du kunskap i hur du kan skapa och lägga upp ett koreografipass samt hur du som instruktör kan utveckla ditt ledarskap genom att kommunicera och instruera en grupp på olika sätt. Du får också kunskap i hur du kan använda de vanliga rörelserna inom gruppträning för att sätta ihop sammanhängande koreografier som du sedan kan variera och anpassa utifrån olika typer av pass och teman som exempelvis gympa, aerobics, step, latin med mera.
 
Mötesplats organisationsledare
 
Den 1 juni kommer denna mötesplats handla om försäkringar !
Robert Rentsch, ansvarig för idrottsförsäkringar på Folksam kommer att hålla föredrag i ca 45 minuter för att sedan svara på frågor.

Anmälan till träffen görs här 
 
Ockelbo lägret 2023

Starta sommaren med ett läger. Den 17 juni till 21 juni kommer Ockelbolägret att arrangeras, för dig som är gymnast i en av Gymnastikförbundets medlemsföreningar och är född 2008 – 2013 (10-15 år). Födda 2007 och 2014 i mån av plats.

Det kommer bli flera dagar fyllda med aktiviteter och roligheter tillsammans med övernattning.

Mera info och anmälan till lägret görs här senast den 24 Maj
 
Dansforum 2023
En till tidig somar aktivitet, Dansforum den 5 juni. En Festiaval med dans av olika slag och med deltagare från regionen, nationellt och internationellt. 

Mera info finns att ta del av på vår web och hos föreningen.
 
Ledare i fokus

RF-SISU Uppland kommer den 12 september anordna ett semenarium om om ideellt engagemang, skapa och behålla ideellt engagemang i idrottsföreningar.

Mera info och anmälan finns på RF-SISU hemsida
 
Protokoll Regionsförbundmötet

Protokollet från regionsförbundsmötet har nu justerats klart och ligger nu upplagd att ta del av på vår hemsida, under regionsförbundsmötet.
 
Två artiklar från regionen

På hemsidan finns 2 artiklar skrivna nyligen där vi på kansliet tog oss ut i regionen och fick se gymnastiken på nya viss.

Våruppsvissning eller Föreningsbesök är vad artiklarna handlar om.