Behov av flexiblare regler runt yrkesutbildning
 
Det är positivt att regeringen aviserar 400 miljoner till yrkesutbildning. Men regeringen måste också våga förenkla regelverket så att pengarna kan komma fler individer till del.
Behov av flexiblare regler
 
Mer från SKR
 
Välkommet besked om sfi till ukrainare
Regeringen avsätter 100 miljoner i vårändringsbudgeten till svenska för invandrare, sfi, för ukrainare. Ett bra besked som visar att regeringen lyssnat på kommunerna.
sfi till ukrainare
Sammanfattning av vårpropositionen 2023
SKR har sammanställt de viktigaste förslagen och förändringarna i vårpropositionen och vårändringsbudgeten för kommuner respektive regioner.
Vårbudgeten
Finsam behöver ses över så att fler får det stöd de behöver
Inspektionen för socialförsäkringen lämnade nyligen den tredje delen av sin utvärdering av den finansiella samordningen. Resultatet visar att samordning är viktig för individerna samt att statliga myndigheters engagemang har minskat. SKR menar att det nu är mer angeläget än någonsin med en översyn av den finansiella samordningen.
Finsam
 
Webbsändningar och konferenser
 
 
Erfarenhetsseminarium om ekonomiskt bistånds e-tjänster
Välkommen på ett teamsmöte den 12 maj för att erfarenhetsdela kring planering av digitaliseringsinitiativ samt arbete med e-ansökan för ekonomiskt bistånd.
Erfarenhetsseminarium
Tillsammans i det bostadssociala arbetet
Välkommen till en konferens om det bostadssociala arbetet den 31 maj. Dagen är ett samarrangemang mellan Sveriges Allmännytta och Sveriges Kommuner och Regioner. Vi lyfter möjligheter och hinder i arbetet med sociala kontrakt ur både socialtjänstens och hyresvärdens perspektiv.
Anmälan och program
 
Om arbete och integration
 
 
Nyhetsbrevet Arbete och integration kommer ut cirka en gång i månaden. Brevet vänder sig till dig som arbetar med frågor som rör arbetsmarknad, integration eller ekonomiskt bistånd inom en kommun. Kom gärna med tips på ämnen, synpunkter eller frågor kring innehållet.
Sveriges Kommuner och Regioner
www.skr.se