Våren är äntligen på väg och årets första nyhetsbrev är här! I detta nummer berättar vi om vad som är på gång just nu, vilka underhållsprojekt det planeras för och så delar vi med oss av våra bästa tips för uteplatsen.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
NYHETSBREV #1  -  2023 FRÅN GAVLEGÅRDARNA
Hej! 
 
Våren är äntligen på väg och årets första nyhetsbrev är här!
I detta nummer berättar vi om vad som är på gång just nu, vilka underhållsprojekt det planeras för och så delar vi med oss av våra bästa tips för uteplatsen. Du får även ta del av ett reportage om vår utemiljö.
Vi hörs igen i nästa brev som kommer i början av sommaren!
Ps. Kan du inte se bilderna i mailet, högerklicka och välj ladda ned bilder så syns dem. 
 
 
Det här är på gång
 
  • Kundcentrum håller stängt 1 maj och har i stället långöpppet för besök klockan 07-18 tisdag 2 maj.
     
  • I slutet av maj skickas vår stora kundundersökning ut till hälften av våra hyresgäster. De som inte får undersökningen i år får den nästkommande år. På så sätt får så många som möjligt möjlighet att bidra till förbättringar! 
     
  • Så snart vädret tillåter påbörjar vi årets största vårtecken - sandupptagningen. 
 
9 av 10 trivs hos oss
 
Att ha möjlighet att påverka sitt boende är viktigt!
Varje år skickar vi ut en kundundersökning för att höra vad du som hyresgäst tycker och tänker om ditt boende. Undersökningen skickas ut till hälften av våra hyresgäster det ena året och hälften året efter. Detta ger er alla en god möjlighet att bidra till förbättringar!
9 av 10 trivs i sin lägenhet och i sitt bostadsområde. 
Kundundersökningen, som kallas NKI (Nöjd-Kund-Index) används av flera bostadsbolag i Sverige och resultatet kan jämföras med andras, men också med vår egen historik. Undersökningen visar vilka områden vi har lyckats i och var vi behöver lägga extra resurser för att förbättra oss.
Resultatet av 2022 års kundundersökning visar en utveckling som både är positiv och har möjlighet att bli bättre.

Vill du läsa mer om vad du och dina grannar tycker, och kanske även kika på vad boende i övriga stadsdelar tycker? Du hittar resultatet av 2022 års kundundersökning här
 
Att ha uteplats är härligt! 
 
Våren är här och det börjar bli dags att ge uteplatsen den kärlek den förtjänar. Här kommer våra bästa tips på hur du kan inreda din uteplats - anpassa tipsen efter eget tycke och smak och njut sedan av en uteplats formad efter just din personlighet!
  •  Tänk multifunktionellt när du väljer möbler och inredning. Stapelbara stolar, bord som även kan agera som en pall, eller varför inte sittmöbler som har förvaringsutrymme.
     
  • Textilier! En uteplats känns extra ombonad om den fylls med mattor, kuddar, plädar och kanske även gardiner. Färgmatcha med de färger du har inomhus eller bryt av med någon annan färg.
     
  •  Fynda på secondhand och arbeta med återbruk, kanske kan en gammal byrå i förrådet bli en plats för färgsprakande blommor?
     
  •  Växter är en självklarhet för en mysig uteplats. Skapa en miniträdgård på din uteplats med just de växter som du tycker om. Kanske vill du skapa en köksträdgård eller enbart ha färgglada blommor? Valmöjligheterna är oändliga!
     
  • Skapa en mysig atmosfär med hjälp av belysning. Solcellslampor, ljusslingor och ljuslyktor av olika slag ger en riktig myskänsla när kvällen kommer.
     
  •  Inred med personlig touch! Plantera dina växter i gamla kastruller, måla dina krukor i dina favoritfärger och se din uteplats som en förlängning av både din bostad och din personlighet.
     
  • Till dig som inte har en egen uteplats att vistas på vill vi tipsa om ett par platser runt om i Gävle. Vad sägs som Cirkusparken på Nordost, lekparken i Boulognerskogen eller lekplatsen vid Brunnsparken? I Sätraskogens naturreservat kan man både promenera och umgås vid grillplatser. Och är du riktigt sugen på att se dig omkring i Gävle får du inte missa Norrlandets kustled!
Alla våra hyresgäster som bor i marklägenhet får i maj månad en rekvisition att hämta ut 3 liter träolja! 
 
 
Det målas i sommar 
 
Under sommaren 2023 kommer vi att utföra ett antal måleriarbeten i våra områden. Det är sex olika projekt som kommer att pågå från början av sommaren till slutet av september. 
Det kommer bland annat att bytas ut trä och målas på Hillmanskroken 19-23 och flera byggnader i Hedesunda ska få ny färg. 
 
En varierande utemiljö 
 
På våren ligger stort fokus på att utemiljön ska vara ren, trygg och redo för kommande säsong. Det innebär mycket renhållning och att vi ser över om träd eller lekutrustning har fått några skador från vinterns tungna snötäcke. 
Vi beskär buskar och så snart det är möjligt drar ett av årets största vårtecken igång - sandupptagningen! I våra inomhuslokaler driver vi upp blommor till sommarens urnor, vi fräschar upp utemöbler och skruvar ihop ny lekutrustning som ska placeras ut i sommar.

Läs hela reportaget här.