Mars 2023
 
Nyhetsbrev
De inledande månaderna på året har präglats av turbulenta marknader. Våra fonders utveckling under perioden visar dock att vår investeringsstrategi varit motståndskraftig i denna utmanande miljö. Som alltid följer vi omvärldshändelserna noga och ser kontinuerligt över de bolag vi har investerat i så att vi känner oss långsiktigt trygga med innehaven i samtliga våra fonder.

Vi tror fortsatt på långsiktighet och att fokusera på det vi kan påverka - det vill säga bolagsanalys och bolagsurval. Över tid har det gett en god värdeutveckling. I respektive fonds månadsrapport kan du alltid läsa mer om hur våra förvaltare agerar utifrån rådande omständigheter.

Spiltan Fonder vann nyligen flera kategorier i Morningstar Awards 2023; Bästa Fondbolag - Aktier samt Bästa Företagsobligationsfond. Det ser vi som ytterligare en bekräftelse på att vår investeringsfilosofi fungerar och ger goda förvaltningsresultat över tid. I denna utgåva av nyhetsbrevet kan du bland annat läsa mer om detta samt lyssna på vår förvaltare Jörgen Wärmlöv, när han gästade Avanzapodden för att prata om Spiltan Globalfond Investmentbolag.

Avslutningsvis vill vi som alltid påminna om vikten av att löpande se över din sparportfölj så att fördelningen mellan aktie- och räntefonder stämmer överens med din sparhorisont och riskvillighet, då den valda risknivån över tid avgör möjlig avkastning.

Om du har frågor eller funderingar är du alltid välkommen att höra av dig till oss.

Med vänliga häsningar
Spiltan Fonder
 
Spiltan Fonder vinnare i flera kategorier i Morningstar Awards
 
Spiltan Fonder fick ta emot två utmärkelser när vinnarna av Morningstar Awards 2023 nyligen utsågs; Bästa Fondbolag - Aktier och Spiltan Räntefond Sverige för Bästa Företagsobligationsfond.

Morningstar delar varje år ut priser på den svenska fondmarknaden till de bäst presterande fonderna.

Läs mer
 
Du har väl inte missat att vi startat en ny fond: Spiltan Realinvest Global
 
Vår nya fond Spiltan Realinvest Global är en aktivt förvaltad fond vilket betyder att förvaltarna handplockar bolag efter noggrann analys.
 
Fonden har en tredelad struktur där infrastrukturdelen utgör cirka 65 procent, fastighetsdelen cirka 25 procent och skogsdelen cirka 10 procent.

Läs mer
 
Jörgen Wärmlöv i Avanzapodden
 
Jörgen Wärmlöv, förvaltare på Spiltan Fonder, gästade nyligen Avanzapodden.

Nicklas Andersson intervjuade Jörgen kring Spiltan Globalfond Investmentbolag men även kring vilka de tydligaste skillnaderna är mellan svenska och globala investmentbolag samt vilken typ av bolag han vill ha i fonden.

Läs mer
 
Fond i fokus: Spiltan Aktiefond Stabil
 
Spiltan Aktiefond Stabil är en aktivt förvaltad Sverigefond som innehåller noga utvalda bolag, investmentbolag och direktavkastande tillgångar för att över tid uppnå en stabil avkastning.

Stor tonvikt lägger vi på analys och bedömning av det enskilda bolagets affärsidé, bolagsledning och långsiktiga framtidsutsikter. Fonden förvaltas av Erik Brändström.

Läs mer
 
Träffa Spiltan Fonder under våren
 
Spiltan Fonder kommer att besöka flera orter under våren och presentera våra fonder.
 
Bland annat kommer vi att besöka Örebro, Göteborg och Helsingborg. Fler orter och datum hittar du på vår hemsida, där vi löpande publicerar tillfällen i takt med att de bokas.


Till kalendariet
 
Håll dig uppdaterad om våra fonder genom våra månadsrapporter

I respektive fonds månadsrapport kan du läsa mer om hur våra förvaltare agerar utifrån rådande omständigheter. Du hittar alltid de senaste månads- samt hel- och halvårsrapporterna för respektive fond på vår hemsida under Rapporter.

Här hittar du de senaste månadsrapporterna
 
 
Riskinformation: Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar du investerar i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade beloppet. Fondens värde kan variera kraftigt på grund av dess sammansättning
och de förvaltningsmetoder fondbolaget använder sig av. Informationsbroschyr och faktablad kan beställas kostnadsfritt från Spiltan Fonder, Tel: 08-545 813 40 eller hämtas under: www.spiltanfonder.se/rapporter-och-dokument.