Idag startar matavfallskampanjen!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Ändrad sophämtning vid påsk
 

Påsken närmar sig och vid helgdagar hämtar vi sopor enligt ett annat schema, här kan du se schemat för påsk och vårens kommande helgdagar.
 
Nu startar matavfalls-kampanjen!

Idag 27 mars startar matavfallskampanjen "Gör det inte svårare". 27 organisationer från hela Sverige deltar. Vi hoppas att kampanjen kan ge dig extra stöd i utsorteringen av matavfall. Du får gärna använda kampanjmaterialet!

Här kan du läsa om hur du kan öka utsorteringen av matavfall och ladda ner kampanjmaterial

Här hittar du kampanjsidan.
Obligatorisk att sortera ut matavfallet från 2024
 
2024 blir det obligatoriskt för alla i hela EU att sortera ut matavfall. Våra abonnemang med blandat avfall kommer på sikt att avvecklas och ersättas av abonnemang med matavfall och restavfall.

Vi kommer att påbörja en process för att införa matavfallsinsamling för kunder som inte har detta ännu. Du som äger eller förvaltar flerbostadshus kommer att kontaktas av oss under 2023. Läs mer om obligatorisk matavfallsinsamling här.
 
Insamling av förpackningar från hushåll blir kommunens ansvar 2024

Från 1 januari 2024 får kommunen ansvar för insamling av förpackningar från hushåll och tar därmed över ansvaret för den fastighetsnära insamlingen hos flerbostadshus och på återvinningsstationerna. Kretslopp och vatten kommer göra en auktorisation som innebär att du fram till 2027 kan ha kvar samma entreprenör som i dagsläget, under förutsättning att entreprenören väljer att fortsätta att samla in förpackningar på uppdrag av oss.

Vi informerar löpande i det här nyhetsbrevet om vad förändringen innebär för dig som äger eller arbetar med flerbostadshus. Här kan du läsa mer om det nya insamlingsansvaret.
 
Du får fakturan från oss månadsvis framöver 

Från och med fakturan för april, som kommer i början av maj, kommer du att få fakturan från oss varje månad. Om du redan får fakturan månadsvis blir det ingen förändring.
 
Registrera dig för att få sms vid vattenavstängningar
Vid vattenavstängningar skickar vi sms till berörda fastigheter. Du som fastighetsägare behöver registrera de fastigheter som du vill ha sms om.

Registrera dig här
Du får det här nyhetsbrevet eftersom du är kund hos Kretslopp och vatten, Göteborgs Stad.
Får du nyhetsbrevet från en annan prenumerant? Börja prenumerera här
Vill du inte ha fler utskick? Avregistrera dig här