Fler feriejobb
 
Sommaren 2022 erbjöds 78920 ungdomar möjlighet att under några veckor arbeta i en kommune eller region, så kallade feriejobb. Det är en ökning jämfört med föregående år då möjligheten att erbjuda feriejobb försvårades av pandemin. I en ny rapport från SKR kan du läsa mer om kommuner och regioners arbete med feriejobb.
Rapport om feriejobb
 
Nytt material för att förbättra förutsättningarna för KAA
Sedan flera år bedriver SKR ett arbete för att fler ungdomar ska fullfölja sin gymnasieutbildning. I satsningen ingår även stöd till kommunerna i arbetet med det kommunala aktivitetsansvaret, KAA. I det här nya materialet sammanfattas slutsatser om vad som kan göras för att förbättra arbetet med KAA och vilka förutsättningar som behövs för ett välfungerande arbete.
KAA-material
Ny satsning på fullföljd utbildning
Hösten 2023 inleder SKR ett nytt utvecklingsprogram för fullföljda studier, UP2. Rekrytering av kommuner som vill delta sker nu under februari och mars. UP2 är en utbildning för kommunala skolhuvudmän i att driva förändringsprocesser och att öka sin kompetens i att arbeta kunskapsbaserat och systematiskt för att motverka studieavbrott och främja fullföljd utbildning.
UP2
Frågor och svar om elstöd
Med anledning av det elstöd som regeringen beslutat om att betala ut till elkunder som är privatpersoner har SKR publicerat vanliga frågor och svar kopplat till ekonomiskt bistånd.
Frågor och svar
 
Webbsändningar och konferenser
 
 
Idékonferens om arbetsmarknad och ekonomiskt bistånd
Välkommen till en digital konferens den 13 mars där vi presenterar konkreta arbetssätt som hjälper personer som står långt ifrån arbetsmarknaden att komma i egen försörjning samt arbetssätt och förutsättningar kring ekonomisk bistånd.
Anmälan
Agenda för integration
Vårens första Agenda för integation sänds den 15 mars. Då kommer Migrationsverket att berätta vad som är aktuellt om bosättning för nyanlända och boendeuppdraget för skyddsbehövande. Post- och telestyrelsen kommer att ge en uppdatering om läget kring grundläggande betaltjänster. Dessutom kommer vi få en lägesbild av överenskommelsearbetet mellan Arbetsförmedlingen och kommuner.
Agenda för integration
Idékonferens om kommuners samverkan med sociala företag
Välkommen till en inspirationsdag den 25 april om hur vi kan arbeta tillsammans för en mer framgångsrik samhällsutveckling och en breddad arbetsmarknad.
Anmälan
 
Om arbete och integration
 
 
Nyhetsbrevet Arbete och integration kommer ut cirka en gång i månaden. Brevet vänder sig till dig som arbetar med frågor som rör arbetsmarknad, integration eller ekonomiskt bistånd inom en kommun. Kom gärna med tips på ämnen, synpunkter eller frågor kring innehållet.
Sveriges Kommuner och Regioner
www.skr.se