Niopunktsprogram stärker det lokala jämställdhetsarbetet
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Niopunktsprogram stärker det lokala jämställdhetsarbetet
 
Kvinnors närvaro på arbetsmarknaden är helt avgörande för att klara välfärdens komptensutmaning. Men 2023 är kvinnor fortfarande mer frånvarande än män på arbetsmarknaden. Det skriver Caroline Olsson, avdelningschef i ett blogginlägg.
Arbetsgivarbloggen
 
Under Forum jämställdhet 7-8 februari lanserar SKR ett nytt arbetsgivarpolitiskt jämställdhetsprogram. Redan nu finns en sammanfattning av programmet. 
 
Webbsändningar
 
 
AKAP-KR - arbetsgivarens informationsskyldighet inför valperioden  (14 februari)
SKR och Sobona välkomnar dig till en webbsändning som fokuserar på den information som arbetsgivaren behöver ge till medarbetare som står inför ett val mellan att stanna kvar i KAP-KL eller gå över till AKAP-K.
Jag vill anmäla mig
 
Strategisk kompetensförsörjning inom skolan – följa och stödja det lokala arbetet (16 mars)
SKR, Sobona och Sveriges Lärare bjuder in till en sista partsgemensam webbkonferens inom ramen för HÖK 21 för att följa och stödja det lokala arbetet med strategisk kompetensförsörjning inom skolan.
Jag vill anmäla mig
 
Opinion
 
 
Så skapar vi trygga HVB-hem för både barn och personal
"
I takt med att den grova kriminaliteten ökat har också svårighetsgraden på HVB ökat. Vi hör vittnesmål om hur unga kriminella säljer droger och tar in vapen på HVB-hemmen, utan att personalen har möjlighet att ingripa."
Socialtjänstbloggen
Hälften av sjuksköterskorna som lämnat jobbar med vård
"Sysselsatta sjuksköterskor utanför hälso- och sjukvård arbetar i stor utsträckning med administration av hälso- och sjukvård följt av eftergymnasial utbildning, det vill säga med att utbilda ny vårdpersonal."
Arbetsgivarbloggen
 
Skolresultaten påverkar framtidens välfärd
"Trots att antalet år i skola eller kan antas avgörande för humankapitalet, finns forskning som visar att utbildningens kvalitet kan spela en större roll."
Ekonomibloggen
Fem prioriteringar för att stärka kvinnors hälsa
"Andelen riskgraviditeter ökar bland annat till följd av att föderskor blir allt äldre, och en större andel har ett BMI över 30. Det ställer också nya krav på personalen."
Vårdbloggen
 
Lästips!
 
 
Skolattentat - så skyddar de sig
PDV, eller pågående dödligt våld. En mardröm i skolvärlden – som tyvärr blivit verklighet på vissa ställen. I Stockholms skolor förbereder man sig med utbildning, dialog och en larm-app.
Skolattentat, Suntarbetsliv
 
Redaktör
Dena Akaber

Tidigare nyhetsbrev
SKR Arbetsgivarfrågor
Sveriges Kommuner och Regioner
www.skr.se
08-452 70 00