Ingen ökning av ekonomiskt bistånd
 
Januari är för många ofta en ekonomiskt utmanande månad. När hög inflation och höga priser på el, mat och transporter läggs till blir läget ansträngt för många hushåll. Trots det syns än så länge ingen ökning av antal hushåll som ansöker om ekonomiskt bistånd.
Ekonomiskt bistånd
 
Ny webbaserad utbildning i SSBTEK
SKR har i samarbete med Junglemap tagit fram en webbaserad utbildning för dig som arbetar med ekonomiskt bistånd, en introduktion till hur tjänsten SSBTEK fungerar.
Mer om utbildningen och anmälan
Nyheter i Kolada för ekonomiskt bistånd
Kolada har kompletterats med effektivitetsmått för ekonomiskt bistånd och en egen ingång för jämförelser av kommunens resultat.
Ekonomiskt bistånd i Kolada
Utvecklingsnätverk sociala företag är nu avslutat
Ta gärna del av lärdomar och framgångsfaktorer vad gäller kommuners samverkan med sociala företag genom att läsa slutrapporten eller lyssna på en podcast där av två av projektets kommuner medverkar.
Utvecklingsnätverk för sociala företag
 
Webbsändningar och konferenser
 
 
Aktuell information från SKR den 17 februari
Aktuell information från SKR är en återkommande webbsändning som handlar om arbetsmarknad, ekonomiskt bistånd och vuxenutbildning.
Anmälan
Fullföljd utbildning i fokus den 20 februari
Välkommen till en webbsändning med fokus på insatser för att unga ska fullfölja en gymnasieutbildning. Vi lyfter erfarenheter från tidigare utvecklingsarbeten om bland annat vux och KAA, men blickar också framåt och beskriver vad som är på gång.
Anmälan
Idékonferens  den 13 mars
Välkomna till en digital konferens där vi presenterar konkreta arbetssätt som hjälper personer som står långt ifrån arbetsmarknaden att komma i egen försörjning samt arbetssätt och förutsättningar kring ekonomisk bistånd.
Anmälan
 
Om arbete och integration
 
 
Nyhetsbrevet Arbete och integration kommer ut cirka en gång i månaden. Brevet vänder sig till dig som arbetar med frågor som rör arbetsmarknad, integration eller ekonomiskt bistånd inom en kommun. Kom gärna med tips på ämnen, synpunkter eller frågor kring innehållet.
Sveriges Kommuner och Regioner
www.skr.se