Broderiutställning * Lunchmusik * Mensskydd * Lediga tjänster
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nyhetsbrevet speglar arbetet i församlingarna Enköping, Fjärdhundra, Villberga, Veckholm, Boglösa, Sparrsätra-Bred och Tillinge samt Södra Åsunda.
Låt din passion ta plats
 
I en av högmässans texter läser vi hur Paulus uppmuntrar lärjungen Timoteus att blåsa liv i sin nådegåva och våga tro att Gud har utrustat honom för en uppgift. Det är något vi kan ta till oss: alla har vi något att göra och ge – ett särskilt intresse eller en passion. Något gudagivet! 

Lena Brolin, kyrkoherde
 
Lunchmusiken sätter igång!
 
Du kan njuta av lunchmusik onsdagar i Vårfrukyrkan. Det finns möjlighet att köpa kaffe och smörgås från kl 11.30.
På fredagar spelas lunchmusik i Kyrkans hus i Fjärdhundra, med tankar inför helgen. Servering av kaffe o macka från kl 11.00.
Framöver spelas också lunchmusik i Veckholms kyrka.
 
Jimmy Werf. Foto: Susanne Gorne
Både prästskjorta och uniform
 
Jimmy kan ha både prästskjorta och uniform på jobbet, eftersom han jobbar som militärpastor på Ledningsregementet i Enköping. Där uppstår ofta behovet av militär själavård.
Arbetet kan handla om att fungera som själasörjare för värnpliktiga, att leda en andakt eller hålla utbildning om etik och hur våldsanvändning påverkar oss. Alla i Försvarsmakten definierar sig inte som kristna, men Jimmys roll är ändå att finnas där för alla, oavsett tro.
”Det är viktigt att alla känner att jag är där som ett stöd till dem, oavsett vilka de är. Att jag är där för att vara en kamrat i första hand”, säger Jimmy.
 
Jona bok genom nålsögat.
Foto: Erika Cyrillus
Broderiutställning i Vårfrukyrkan: Jona bok genom nålsögat
 
Erika Cyrillus ställer ut en serie broderier med bild och text, som visar på bibelordets många bottnar i Jona bok. Samtidigt visas en stor bredd i olika textila tekniker. Utställningen visas i Vårfrukyrkan. Vernissage lördag 18/2 kl 16.00, finissage måndag 10/4 kl 16.00. Kyrkans öppettider är måndag-söndag kl 10-15.

Läs mer om utställningen
 
Flera lediga tjänster
 
Vi söker en konfirmandpräst till Enköpings församling och en församlingspedagog till Boglösa och Veckholms församlingar. Sök själv eller tipsa någon du känner!

Läs mer om våra lediga tjänster
Boxar med mensskydd i kyrkans lokaler
 
Enköpings pastorat prenumererar nu på en tjänst från Femibox, ett lokalt UF-företag som tar fram boxar med mensskydd. Boxarna kommer att sättas upp i flera av pastoratets lokaler och kommer att fyllas på allt eftersom.

Läs om var boxarna sätts upp
 
Expeditionens nya öppettider
 
Enköpings pastorats expedition och kyrkogårdsförvaltning har ändrade öppettider sedan januari 2023. Tiderna gäller besök och telefonsamtal. Växeln/expeditionen nås på tfn 0171-257 00, kyrkogårdsförvaltningen på tfn 0171-257 60.

Öppettider 
  • Måndagar kl 13-15 (nuvarande öppettid är kl 13-16)
  • Tisdagar kl 9-12
  • Onsdagar kl 9-12
  • Torsdagar kl 13-15 (nuvarande öppettid är kl 9-12)
Både expedition och kyrkogårdsförvaltning välkomnar bokningar, frågor och ärenden via e-post. Expeditionen nås via enkoping.pastorat@svenskakyrkan.se. Kyrkogårdsförvaltningen nås via kyrkogard.enkoping@svenskakyrkan.se.
 
Predikoturerna finns i gratistidningen Mitti
 
Enköpings pastorat finns i flera kommunikationskanaler, bland annat på webben, på Facebook och Instagram och via annonser. Den tryckta annonsen med predikoturer hittar du i gratistidningen Mitti Enköping. Annonsen kommer en gång per månad. Tidningen Mitti skickas till hushåll och kan också hämtas i ett 25-tal ställ på olika platser.
 
Enköpings pastorat 
 
Växel: 0171-257 00
Växel kyrkogårdsförvaltning: 0171-257 60
Öppettider: Mån kl 13-15, tis kl 9-12, ons kl 9-12, tor kl 13-15 (gäller från 9/1)
Besöksadress: Kyrkans Hus, V Ringgatan 9
Postadress: Box 88, 745 22 Enköping
E-post: enkoping.pastorat@svenskakyrkan.se
Sociala medier: Facebook och Instagram @enkopingspastorat