Terminsstart barnverksamhet * Lediga tjänster
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nyhetsbrevet speglar arbetet i församlingarna Enköping, Fjärdhundra, Villberga, Veckholm, Boglösa, Sparrsätra-Bred och Tillinge samt Södra Åsunda.
Nytt år, samma hopp!
 
Hoppets symbol är ett ankare. Ankaret har sitt fäste nere i de osynliga djupen och ger stöd, oavsett vilka oroliga vågor som rör sig på ytan. Hoppet finns där, bortom våra nuvarande omständigheter, i tron att Gud är större. Så får vi låta oss bäras av hoppets ankare, när vi nu går in i ett nytt år. Ett riktigt gott nytt år önskar jag dig.
 
Lena Brolin, kyrkoherde
 
Expeditionen får nya öppettider
 
Enköpings pastorats expedition och kyrkogårdsförvaltning får ändrade öppettider från måndag 9 januari 2023. Tiderna gäller besök och telefonsamtal. Växeln/expeditionen nås på tfn 0171-257 00, kyrkogårdsförvaltningen på tfn 0171-257 60.

Nya öppettider från 9 januari:
  • Måndagar kl 13-15 (nuvarande öppettid är kl 13-16)
  • Tisdagar kl 9-12
  • Onsdagar kl 9-12
  • Torsdagar kl 13-15 (nuvarande öppettid är kl 9-12)
Både expedition och kyrkogårdsförvaltning välkomnar bokningar, frågor och ärenden via e-post. Expeditionen nås via enkoping.pastorat@svenskakyrkan.se. Kyrkogårdsförvaltningen nås via kyrkogard.enkoping@svenskakyrkan.se.
 
Flera lediga tjänster
 
Vi söker två nya vaktmästare i Fjärdhundra församling samt en arbetsledare anläggning/grönyta till kyrkogårdsförvaltningen, flera kyrkogårdsarbetare för säsongen 2023. Sök själv eller tipsa någon du känner!

Läs mer om våra lediga tjänster
 
Barnverksamheterna startar för terminen
 
I Enköpings pastorat finns en bred verksamhet för barn från 0 till 14 år och uppåt, med exempelvis babyrytmik, barnkörer, pyssel, lek och familjeträffar. 

Här hittar du information om alla grupper och när de startar.
 
Diakonin vill skapa ett gott samhälle
 
”Alla kan hamna i en utsatt situation. Men det blir extra tydligt inför jul, när många kommer till oss för att få hjälp att köpa lite julmat och åtminstone en julklapp till sina barn. Eller för att slippa vara ensamma på julafton.”
Det berättar Heidi Elfving, som jobbar som diakon i Enköpings pastorat. I sitt jobb stöttar hon ofta personer som hamnat i utsatthet. Det kallas kyrkans diakoni och är en verksamhet som pågår hela året.
Diakonin kallas ibland också kyrkans sociala arbete och handlar om att med respekt och i ömsesidig solidaritet möta människor i utsatta livssituationer.
”Genom diakonin vill vi vara med och skapa ett gott samhälle.” säger Heidi.
 
Predikoturerna flyttar till gratistidningen Mitti
 
Enköpings pastorat finns i flera kommunikationskanaler, bland annat på webben, i sociala medier och via annonser.
Från 7 januari hittar du den tryckta annonsen med predikoturer i gratistidningen Mitti, istället för Enköpings-Posten. Annonsen kommer en gång per månad. På så sätt hoppas vi kunna nå ut till ett bredare åldersspann, samt till dem som inte har råd med en prenumeration. Tidningen Mitti skickas till hushåll och kan också hämtas i ett 25-tal ställ på olika platser.

Läs mer om våra kommunikationskanaler
 
Enköpings pastorat 
 
Växel: 0171-257 00
Växel kyrkogårdsförvaltning: 0171-257 60
Öppettider: Mån kl 13-15, tis kl 9-12, ons kl 9-12, tor kl 13-15 (gäller från 9/1)
Besöksadress: Kyrkans Hus, V Ringgatan 9
Postadress: Box 88, 745 22 Enköping
E-post: enkoping.pastorat@svenskakyrkan.se
Sociala medier: Facebook och Instagram @enkopingspastorat