Julens program * Lediga tjänster * Julinsamling
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nyhetsbrevet speglar arbetet i församlingarna Enköping, Fjärdhundra, Villberga, Veckholm, Boglösa, Sparrsätra-Bred och Tillinge samt Södra Åsunda.
God jul!
 
På julnatten firar vi Jesus födelse, tillsammans med dem som finns i de bibliska berättelserna: herdarna, änglarna, Maria och Josef. Vi firar att Gud kom till oss och blev människa. Läs mer om julens många gudstjänster, konserter och samlingar i våra kyrkor längre ner i brevet.

Lena Brolin, kyrkoherde
 
Flera lediga tjänster
 
Vi söker två nya vaktmästare i Fjärdhundra församling samt en arbetsledare anläggning/grönyta till kyrkogårdsförvaltningen, flera kyrkogårdsarbetare för säsongen 2023 samt en infoassistent för en ettårig projekttjänst. Sök själv eller tipsa någon du känner!

Läs mer om våra lediga tjänster
 
Känner du dig ensam i jul?
 
Julen är en härlig tid för många, medan andra känner stor ensamhet. Oavsett hur just du känner så finns Svenska kyrkan för dig. Under julens gudstjänster och träffar finns många möjligheter till gemenskap och möten. Behöver du skjuts till kyrkan på söndagen, så kan du kostnadsfritt boka vår kyrktaxi
På julafton firar vi jul tillsammans i S:t Lars kyrka med julmackor och hembakat, allsång och skattjakt för barnen.
Du har möjlighet att prata eller chatta direkt med jourhavande präst. Du som är finsktalande kan prata och chatta med Palveleva puhelinSverigefinska telefonjouren.
 
Julens program i Enköpings pastorat
 
Under jultiden fylls våra kyrkor av gudstjänster, musikevenemang och gemenskap. Här hittar du programmet i pastoratets olika kyrkor.

Ta del av hela programmet
 
Julevangeliet
 
Lyssna när biskop Karin Johannesson läser julevangeliet.
 
Ge en gåva till årets julinsamling 
 
Tvångsäktenskap, könsstympning och andra övergrepp krossar drömmar och slår sönder liv. Det är hög tid att bryta skadliga traditioner! Act Svenska kyrkans julinsamling "Bryt en tradition" går till åtgärder för att familjer ska ha råd att låta alla sina döttar gå i skolan i stället för att giftas bort. Den går också till informationsinsatser om mänskliga rättigheter.

Läs mer och ge en gåva
 
Enköpings pastorat 
 
Växel: 0171-257 00
Växel kyrkogårdsförvaltning: 0171-257 60
Öppettider: Måndagar kl 13.00-16.00, tisdagar-torsdagar kl 9.00-12.00
Besöksadress: Kyrkans Hus, V Ringgatan 9
Postadress: Box 88, 745 22 Enköping
E-post: enkoping.pastorat@svenskakyrkan.se
Sociala medier: Facebook och Instagram @enkopingspastorat