Vecka 45 – 2022
I På gång får du nyheter från Skara stift varannan tisdag. Vi vill gärna nå alla ideella, förtroendevalda och anställda medarbetare i din församling. Hjälp oss genom att vidarebefordra mejlet och be de medarbetare som inte redan får På gång att fylla i sin e-postadress här! Tack!
 
Digital upptakt till julinsamlingen
 
Bryt en tradition är temat för julinsamlingen 2022 för tredje året. Tillsammans kan vi stoppa tvångsäktenskap, könsstympning och andra skadliga traditioner.

Välkommen till en digital upptakt inför julinamlingen 12 november 9-11.30 via Zoom.

Läs mer och anmäl dig här!
 
Klimatfestival 2023
 
I oktober nästa år blir det klimatfestival i Skara - en eftermiddag då barns och ungas uppfattningar, känslor och kunskap om klimatet står i fokus.

Klimatförändringarna vi står mitt i och inför är och kommer vara livsomvälvande. Allra mest för barn och unga som gjort minst för att orsaka dem. Ovissheten väcker mycket känslor. För vissa är det en konstant oro, för andra är det ett brus långt borta och för en tredje är det en källa till engagemang.

Till denna klimatfestival hoppas vi att barn och unga ute i församlingar och pastorat vill bidra med sina tankar, känslor och idéer på ett kreativt sätt. Det skulle kunna vara målningar, teater, sång, dans, film eller det som passar er bäst (fantasin sätter gränserna).

Läs mer här!
 
Klimattoppmötet  COP 27 i Egypten 
 
Än en gång träffas världens ledare för att lyssna till klimatforskarna och ta beslut om en framtid där klimatfrågan blir alltmer akut. Mötet är viktigt! Skara stifts vänstift i den anglikanska kyrkan i Leeds lägger varje dag ut en reflektion och bön under COP 27.
 
 
Klimatporträttet: Åsa Wikman
Nu finns ett nytt klimatporträtt på webbplatsen. Denna gång möter du Åsa Wikman som är ny medarbetare i stiftsorganisationen och arbetar som stiftsdiakon.

Under rubriken "Klimatporträttet" kan du läsa om hur olika medarbetare inom stiftsorganisationens olika avdelningar funderar kring och arbetar med klimat i sitt dagliga arbete.

Till Klimatporträttet
 
Tips till dig som ny på Kornet
 
Många har hittat till Kornet och många är positiva. Har du upplevt problem med att göra dina personliga inställningar, bekräfta ditt stift eller har du feedback att finns information för att ta dig vidare.
 
 
 
Profilkurser 2023 - här är datumen
Nu finns alla datum för profilkurserna 2023. Det blir profilkurser för dig som är administratör, barnledare, församlingspedagog, kyrkomusiker och vaktmästare - och präst- och diakonkurser som biskopen, i sedvanlig ordning, kallar till. 
Notera redan nu! Mer information om innehåll och anmälan kommer allteftersom.
Läs mer här
 
 
Kyrkopedagogik - ny kurs nästa höst
Kyrkopedagogik är ett pedagogiskt förhållningssätt som använder sig av upplevelsebaserad och dialoginriktad metod som vill ta alla sinnen i bruk. Utbildningen ger grundläggande kunskaper i den kristna symbolvärlden samt konsthistoria och bildanalys.
I september 2023 startar nästa kurs. 
Läs mer
Reservera nytt datum! En dag om psykosocialt stöd
Den 27 januari anordnas en dag för dig som är ideell eller anställd medarbetare inom Svenska kyrkans flyktingarbete. Temat för dagen är psykosocialt stöd och vi möts på Flämslätt.
OBS! Kursdagen var tidigare planerad till 23 november men flyttas alltså till 27 januari. Mer information kommer!
 
Klimatsmarta kyrkogårdar - en digital utbildning
Som en del i att nå mål och effektmål i färdplanen för klimatet genomförs två kyrkogårdsprojekt som är stifts- och organisationsöverskridande. Projekten ska stödja, inspirera och ge verktyg så att kyrkogårdsförvaltningarna ska kunna bli fossilfria, samtidigt som de värnar naturvärden, mångfald och använder jordens resurser mer hållbart.
Läs mer
Kom och dela med dig till Resursbanken
Välkommen till en dag på Flämslätt där vi hjälps åt och delar material med varandra för att fylla på Resursbanken för lärande och undervisning! Syftet med Resursbanken är att ge stöd och inspiration för dig som är ideell, anställd eller förtroendevald.
Maria Wingård, handläggare för Resursbanken, kommer att ge oss en introduktion och hjälpa oss med skrivandet.
Läs mer 
 
Fler aktuella kurser
och arrangemang

NOVEMBER 2023
- På lika villkor, 14


 
 




 
OM PÅ GÅNG
 
SKARA STIFT PÅ WEBBEN
Vi publicerar fortlöpande material på två webbplatser, för olika målgrupper:
1. Stiftets intranät riktar sig till kyrkans medarbetare (ideella, förtroendevalda och anställda). Du behöver inte ha lösenord till intranätet för att ta del av innehållet. Allt församlingsrelaterat material är öppet för alla!
2. Den externa webbplatsen riktar sig till medlemmar, media och allmänhet.
 
PUBLICERADE BREV
hittar du ovan
eller på På gångs sida på intranätet. 
Ansvarig för nyhetsbrevet är
kommunikatör Anna Theander
0511-262 67
KONTAKTUPPGIFTER