Svenska Brottningsförbundet kommer att ändra sina rutiner när det gäller mejlutskick till föreningar (gäller ej fakturor).
Från och med 7 november kommer vi använda oss av föreningens kontaktuppgifter i Idrott Online vid utskick av klubbinformation, tävlingsinbjudningar, nyhetsbrev, kallelser etc. Gå därför in i Idrott Online och uppdatera klubbens mejladress i första hand, före den 7 november.
Anledningen är att vi vill säkerställa att vi arbetar med aktuella kontaktuppgifter och att uppdateringen av dessa uppgifter sker på en plats, dvs i Idrott Online. Vid utskick av fakturor har vi en separat lista som vi kommer att fortsätta med. Dags för träff fyra av fyra, 2022 inom området Trygg Idrott. Vi ser fram emot ett stort deltagande. Var noga med att anmäla er med en aktuell mejladress, då möteslänk och information skickas dit. Anmäl er här.Den här gången kommer vi ta upp inkludering, som är en viktig pusselbit för att skapa trygga miljöer. Vi kommer också att prata om hur vi tar beslut som berör barn- och ungdomar utifrån barnkonventionen. Varje klubb deltar med minst en person. Gärna någon från styrelse eller kansli men även tränare och ledare är varmt välkomna. Den eller någon av dem som deltar, har sedan ett ansvar att sprida informationen vidare inom respektive klubb.
SBF prioriterar området Trygg Idrott och har från och med 2022 skärpta förväntningar klubbarna. Dessa innebär att klubben; Begär begränsat registeruttdrag för sina tränare och ledare. Deltar i minst en av fyra digitala träffar inom området Trygg Idrott, som förbundet arrangerar.
Klubben måste uppfylla dessa förväntningar för att kunna söka projektstöd 2023.
Brottning Grund
En Brottning Grund håller på att planeras i norra delen av landet. I nuläget har vi ett tillfälle upplagt för anmälan,
Utbildningen Parabrottning & Ledarskap
Idrott för personer med funktionsnedsättning
Är du brottningtränare och intresserad av att träna personer med funktionsnedsättningar?
Eller är du intresserad av Parasport för att arbeta mer med inkludering? Allt ledarskap börjar med ett vänligt bemötande med god kommunikation.
Föreläsning med Sofie Gustafsson och Cem Celepli Atci. Sofie har en jobbat länge inom Parasporten och Cem är projektledare för projektet Parabrottning.
Syftet med utbildningen är att uppnå en grundläggande kunskap kring Parasportlära- och ledarskap.
Datum: 8 November 2022 Tid: 18:00 – 20:30 Plats: Digitalt på Microsoft Teams Gå in och anmäl dig här, senast 4 november.
|
|
| Foto: Thomas Svensson |
Årets Fyrstadsprofil: Text: Thomas Björn
Han var den förste att bli världsmästare i både grekisk-romersk stil och fristil, 2021.
Ett dubbelt guld som han försvarade i år.
Eddy Bengtsson, Örgryte IS Brottning, är inte bara unik.
Han är dubbelt unik.
Och nu är han också Årets Fyrstadsprofil. Läs artikeln om Eddy Bengtsson här.
|
|
| RIG-elerver från Klippan och Arboga går Brottning Grund i Klippan våren 2022 |
För de som funderar på att söka till NIU eller något av SBF:s riksidrottsgymnasier i Klippan eller Arboga är det hög tid nu. Sista ansökningsdatum är 1 december 2022. Ansökningsblankett och mer information finns här.
För att ge en bild av de båda alternativen har Thomas Björn gjort intervjuer med representanter från Arboga och Klippan.
Läs intervjuerna här: Arboga Klippan
|
|
Den gick av stapeln 22 oktober med Limhamn som arrangör.
Deltagande lag var; Arboga AK
Bjuvs BK
BK Ore
Limhamns BK Resultaten hittar ni här.
26 november är det dags för A-Fyrstads.
|
|
Fredagen den 21 oktober samlades 30 fristilsbrottare samt två tränare till ett träningsläger på Bosön. Detta läger var ett led i de återstartsarbete som SBF bedriver för att bredda vår sport efter pandemin.
Det är en trivsam miljö där som ungdomarna verkligen uppskattade. De trivdes med både boendet och maten samt den hårda träningen som hölls av Mehdi och Alexander. Gruppen genomförde 4 träningspass under de tre dagar som de var på Bosön. Träningen hade inslag av teknik och sparring och grabbarna var otroligt ambitiösa och gav allt vid samtliga träningspass
-Det är en jättebra gemenskap bland dessa ungdomar. Brottarna skötte sig utmärkt och var väldigt tacksamma över att de fick möjligheten att komma till Bosön, säger Mehdi.
Tränarna och Mehdi Farokhian & Alexsandar Yordanov tackar alla brottare för en för en fantastisk helg på Bosön.
|
|
Läs hela förbundskapten Ulf Anderssons rapport här.
Totalt vägde det in dryga 550 veteraner i både fristil grek rom stil från 44 olika länder i årets Veteran-VM Grek rom stil och fristil. I den svenska truppen dubblerade Christer Jakobsson, Göran Eriksson och Eddy Bengtsson.
I lagtävlingen ligger Sverige i topp även i år och knep en andraplats efter USA, men före Kazakstan. Sverige hade grek rom stil, 22 brottare som kom till start, medan USA hade 44 brottare likaså Kazakstan.
1 USA 302 poäng
2 Sverige 283 poäng
3 Kazakstan 212 poäng
4 Bulgarien 159 poäng
|
|
| Klicka på bilden för att få guiden i pdf |
Vi har som ni har sett inlett ett samarbete med Staylive för att kunna möjliggöra att ännu mer livesänd brottning, oavsett nivå, ska visas på vår egen "tv-kanal" www.brottningplay.se. Nu vill se till att fylla upp plattformen med allt från SM-tävlingar till lokala ungdomsmästerskap. Vi ger er alla möjligheten att sända era tävlingar på ett enkelt sätt med hjälp av Staylives egna sändningsapp och samtidigt tjäna pengar till er klubb. Stegen för att komma igång är som följer: 1. Ta i god tid kontakt med project@staylive.se för att få personlig hjälp att sätta upp ett konto och livesändning. 2. Ladda ner Staylive Broadcaster till din iPAd eller mobil. 3. Streama din tävling och låt anhöriga ta del av spänningen! Sluta leta efter länkar eller facebooksidor, här kommer allt att visas! Tillsammans bygger vi Svensk Brottning starkare!
|
|
Text: Tränarteamet Klippan
Klippans Brottningsgymnasium har även detta år varit på besök på bosön för att genomföra tester som skall mynna ut i individuella träningsupplägg .
Vår testledare Juan Alonso drillade eleverna hårt under dessa två dagar. Vi genomgick ett lite förändrat fystest då vi i Klippan ändrat på en del från den gamla Fysprofilen. Vi kör ganska snarlikt landslagets tester vilket säkert kommer att gynna de brottare som tar sig vidare från gymnasiet och kommer att nå Landslags nivå. Då man kan jämföra bakåt i tiden och se utvecklingen. Uppföljningstesterna gör vi sedan i Malmö på MIA.
Vi hoppas kunna fortsätta med detta i framtiden .
|
|
| Daniel Tuvestam, Linn Sjöström och Christian Jonsson, U23 VM i Pontevedra. |
I samband med U23 VM hade Sverige tre domare på plats. Deltagande domare var Daniel Tuvestam, Linn Sjöström och Christian Jonsson.
Alla tre domare gjorde fina domarinsatser och fick mycket beröm efter mästerskapet.
- Det var ett väldigt bra mästerskap som bjöd på tuffa och intressanta matcher. Att vi dessutom var tre svenska domare var väldigt roligt. Sedan är det alltid lika roligt när det blir en svensk medalj vid mästerskap, säger Daniel Tuvestam.
Lukas Ahlgren tog brons - läs rapporten från U23 VM här.
|
|
|
|