Varmt välkommen till Tillsammans för psykisk hälsa - en manifestation i Ing-Marie Wieselgrens anda.

Ing-Marie Wieselgren verkade under hela sitt yrkesliv för allas rätt till en god psykisk hälsa. Sedan 2007 var hon Sveriges Kommuner och Regioners nationella samordnare för psykisk hälsa. Nu är det upp till oss att med gemensamma krafter ta vid efter Ing-Marie. 
Tisdag den 15 november samlas ett stort antal aktörer som på olika sätt arbetar för psykisk hälsa. Syftet är att tillsammans manifestera hur viktigt arbetet är för framtiden och hur vi utifrån våra olika arenor kommer fortsätta att arbeta vidare.
Tillsammans ger vi varandra hopp, kraft och mod i Ing-Maries anda och visar att det går att göra förändring, ett litet steg i taget.
 
Moderator 
Kattis Ahlström är moderator för dagen.
Musik
Emil Jensen står för musik och underhållning. 
Ur programmet
 
  • Inledning av Peter Danielsson, ordförande SKR.
  • Minnesord för Ing-Marie Wieselgren av Ullakarin Nyberg.
  • Internationella perspektiv på arbetet för psykisk hälsa via Steve Appleton och Arne Holte.
  • Uppväxtvillkor för psykisk hälsa - tidiga och förebyggande insatser med bland andra Klas Bergling, Siri Helle och Linda Welin. 
  • Arbetsliv för psykisk hälsa - om insatser mitt i livet med Lars Stjernkvist, Ebba Östlin och Peter Munck af Rosenschöld.
  • God vård och omsorg vid svårare psykisk ohälsa med bland andra Åsa Höij, Lise-Lotte Risö Bergerlind och Conny Allaskog. 
  • Avslutande reflektioner av Anders Printz, tf sektionschef för Uppdrag Psykisk Hälsa, SKR.
 
Varmt välkommen med din anmälan
 
Datum: 15 november
Klockan: 13.00 - 17.00, med möjlighet till efterföljande mingel
Plats: Clarion Hotel Sign, Östra Järnvägsgatan 35, Stockholm (konferensentrén)
Målgrupp: Politiker, chefer och tjänstepersoner i kommuner och regioner. Myndigheter samt frivilligorganisationer och civilsamhälle.
Anmälan: Det går att delta fysiskt eller digitalt, du väljer när du klickar på anmälningsknappen. Deltagande är kostnadsfritt oavsett hur du väljer att delta.
Frågor: Besvaras av programgruppen via info@skr.se.
 
Till minne av
Ing-Marie Wieselgren
 
Mitt i det snabba steget, på väg från en viktig diskussion om psykisk hälsa till en annan, rycktes Ing-Marie ifrån oss. De närmaste förlorade en älskad anhörig och vän. Sverige förlorade en av sina starkaste röster för arbetet om psykisk hälsa och SKR förlorade en engagerad, kunnig och godhjärtad medarbetare och kollega.
Minnessida Ing-Marie Wieselgren