Senaste nytt från Gymnasieantagningen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nu startar ett nytt antagningsår
 
Karin Soffiantini-Yildiz. Foto: Bengt Säll
Fast det gamla antagningsåret knappt tagit slut så går vi direkt in i ett nytt spännande antagningsår. Stort tack för allt arbete du utfört under året!

Det är under hösten som Indra preppas med rätt användare, med elever som ska söka till gymnasiet och de utbildningar som eleverna kan söka till i januari då ansökan öppnar. Du har väl rätt roll i Indra så att du kan utföra dina arbetsuppgifter?

Du kommer märka att nyhetsbrevet ser lite annorlunda ut. Våra artiklar leder i högre grad till webben och vi har en intervju med en aktuell person. Den här gången intervjuar vi Britt-Marie Holmström som sammanställt statistiken för 2022 års gymnasieantagning.

Hör gärna av dig med ideer om vad du vill läsa i våra nyhetsbrev framöver.
 
Karin Soffiantini-Yildiz
Verksamhetschef Gymnasieantagningen
Aktuellt just nu
 
Utvärdering av antagningsåret 2022
 
Hjälp oss att bli bättre! Nu har vi precis avslutat tredje antagningsåret med antagningssystemet Indra. Precis som tidigare år skickar vi ut en enkät till användarna. 

I  år handlar enkäten om ett av de utvecklingsområden som vi arbetat särskilt med: uppdraget att ge information, utbildning,  stöd och support till användarna.

Läs mer och fyll i enkäten här.
 
Detaljerad tidplan för antagningsåret 2023
 
I Gymnasieantagningens tidplan hittar du viktiga datum för alla antagningsårets händelser. Du hittar bland annat datum för när skolorna senast ska ha läst in sina elever i Indra och när huvudmännens utbildningsutbud för 2023 publiceras på ansökningswebben.

Viktiga datum
 
Förbättring av Indramanualen
 
Vi håller på att flytta Indramanualen till vår webb och jobbar samtidigt med att göra den tydligare och lättare att använda. Den nya versionen kommer att finnas tillgänglig i november och båda manualerna kommer att ligga uppe under en övergångsperiod. När vi lanserar den nya manualen vill vi gärna ha synpunkter på hur vi kan förbättra den ytterligare. 
 
Hur gick 2022 års antagning till gymnasiet?
 
Vad kan vi utläsa av årets antagning till gymnasiet?  Vi har pratat med Britt-Marie Holmström som sammanställt statistiken.

– Jämfört med augusti 2021 så var drygt
1 200 fler ungdomar antagna till gymnasieskolan vid skolstart 2022. Totalt blev 30 560 antagna till gymnasieskolan i år, berättar Britt-Marie Holmström.

Går det att se någon trend i sökandet?
 
– Ekonomiprogrammet fortsätter att öka i popularitet. I år blev 6 254 antagna till detta program vilket är endast 70 färre än antalet antagna till samhällsvetenskapsprogrammet. Medan båda dessa program ökat i antal antagna även i år så har naturvetenskapsprogrammet minskat för andra året i följd.

Vad gäller för yrkesprogrammen?
 
– På yrkesprogrammen så ökade antalet antagna i år till bland annat bygg och anläggning, el och energi samt hantverk. Antalet antagna minska samtidigt till VVS och fastighet. Även vård och omsorg, som hade den största ökningen 2021, minskade i år.

Läs hela intervjun med Britt-Marie Holmström på vår webbplats.
 
Kalendarium
 
 
Till sist
 
Vad saknar du för information och utbildningar i Indra? Skriv ett mejl till oss och berätta vad du saknar för stöd i ditt arbete. gymnasieantagningen@storsthlm.se.