Investera i produkter som stöder hållbar framtid
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Hej

Brev till Norska pappersindustrin.

Nipman representant för AFT i Norge för malning, silning och reservdelar såsom silcylindrar, silrotorer etc, samt POM - System. När malningen är i ordning kan man kolla resultatet med Pixact nya analys verktyg. Men för att följa med hur hela massa mixen fungerar behöver man ännu Aurelia PSMQ on-line styrke mätare
 
AFT har mer än 100 års erfarenhet som leverantör till Papper och massaindustrin och räknas som ledande inom sina områden. Aktiv produktutveckling och nytänkande ställer AFT i framkant som leverantör till industrin. Detta i kombinationen med högt processkunnande är en nyckel till framgång.
POM Approach Flow

Avsett för kortasirkulationen, garanterar snabba kvalitetsbyten och upp-starter.Systemet använder korta flöden, för att försäkra snabba återflöden till systemet, avluftning, stabilitet och renhet. Har levererats till både små och stora maskiner världen runt.
 
Några AFT produkter
Raffinering är viktig del i papperstillverkning
AFT Finebar är vital teknik för kvalitativ raffinering


Malningsprocessen anses av många att vara hjärtat i papperstillverkning. Det är i raffinören fibrerna bearbetas för korrekt bindning, bulk och ytkvalitet på pappersmaskinen. Finebar patenterade tillverkningstekning innebär unika möjligheter för er malningsprocess. Kontakta oss, vi berättar mer
Förbättra silningsresultat med AFT som partner

AFTär ett unikt företag - och en unik partner för dig. Företagets styrka är förmågan att överföra 100 + år av vetenskap och applikationskunskap till optimala resultat. Vi kallar det tillämpad vetenskap.
MaxFlow-Screen erbjuder låg energi och hög effektivitet med rätt cylinder och rotor för varje specifik applikation
Vänligen klicka på bilden för alla AFT produkter
 
När malningen och silning är i skick kan man kolla resultatet med Pixacts nya on-line analysator hur malningen lyckats
Pixact Particle Monitoring (PPM)-systemet är designat för online analys av process suspensioner som innehåller partiklar med varierande morfologi. Tekniken kombinerar in-situ processmikroskopi med avancerad bildanalysteknik. Exempel på partiklar som analyserats med PPM inkluderar mikropartiklar, granulat, fibrer, agglomerat och flockar. PPM ger en live kameravy av partikelsuspensionen och detaljerade mätdata i realtid om partikelegenskaper, såsom storleksfördelning, morfologi och koncentration.
Mångsidiga installationsalternativ

Kan monteras i en mängd olika applikationer från laboratorier till processlinjer i tillverkningsskala.
Flera belysningsalternativ

Frontbelysning möjliggör inspektion av partikelfärg, medan genomlysning garanterar optimal bildkvalitet för även de minsta partiklarna.
Mätresultaten 

Hjälper dig att optimera, kontrollera och felsöka din process effektivt. Med PCM kan du öka utbytet och kapaciteten i din process och minimera kvalitetsvariationer i slutprodukten.
NÅGRA OLIKA APPLIKATIONER
Orenligheter i massan

Okokta komponenter, bark och andra föroreningar uppträder som kvalitetsdefekter i papper, kartong och andra träfiberbaserade material. Deras tidiga upptäckt och borttagning innebärbättre produktkvalitet och sänkta kvalitetskostnader.
Online mätning av  raffineringsresultatet
Fiber kvalitet


Möjliggör optimering av raffinerins mellanrum  RPM och andra parametrar för att spara energi och förhindra en onödigt kraftig bearbetning av massan.
Pixact Process Monitoring system med provtagnings- och utspädningsstation

Övriga aplikationer 


- Analys av bakvatten
- Analys av Flockulerings processen
- Analys av luftmängden i processen
Nytta
  • Visuell undersökning av processvätskeflöden med live kameravy
  • Tillhandahållar detaljerade mätdata i realtid för processkontroll
  • Ersätter manuella provtagnings- och analysprocedurer vid kvalitetskontroll
  • AnalyserarPulp processvariationer med kontinuerliga online mätningar som ersätter enstaka laboratorieanalyser
  • Dokumenterar och rapporterar produktkvalitet
  • Benchmarking av råvaror, leverantörer, process linjer etc. som främjar ” Best Practise Metoder”
  • Förser medel för felsökning
MÄTTEKNOLOGI UTÖVER DET VANLIGA
Aurelia PSMQenda on-line styrkemätaren i världen som på riktigt mäter
papper eller kartong styrkan och hjäper till massiva inbesparnigar bla i råmaterial. Lämpar sig väl på flerskikts kartong, eller de flesta typer av papper.

 
Aurelia PSM-4 är en unik on-line-styrkemätare, baserad på ultraljudvågsteknologi som mäter draghållfastheten i banan och förutsäger automatiskt de olika styrkeegenskaperna i materialet , som drag, riv, töjning, RCT, CMT, SCT , MD / CD Ratio.
En ny teknik som ger en snabb och kontinuerlig inblick i tillvernings processen, mäter grundegenskaper och förutser produktkvalitet genom att fysiskt mäta styrkevärden i realtid.
Optimera massa mix och kvalitet

Genom att ha insikt i styrkeutvecklingen av banan från den första sekunden som en ny tambour produceras, gör det möjligt för operatören att justera processen för att minska kvalitetsvariationer, justera för att tillhandahålla förändringar / variationer i mycket snabbare takt än att vänta på laboratorieresultat av en framställd tambour.
NYHETER

Samarbets avtal
Ett avtal har slutits mellan det svenska företaget FrontWay och det finska företaget Nipman i Norrköping, maj 2022. Avsikten med avtalet är att starta ett samarbete där Nipman marknadsför och säljer FrontWays mjukvara PaperFront
® samt tjänster. Detta i de marknader där Nipman idag agerar som återförsäljare av högklassiga mätinstrument och nya tekniska lösningar för papper och massa industrin. Nipman är som mest aktiv inom DACH området, UK, Finland och Skandinavien. Men för Frontway Norge.
Simulerings mjukvara
 
PaperFront® är ett mångsidigt verktyg för simulering- och prediktering.
Designad i nära samarbetare med papper- och massaindustrin.
Dynamiska och statiska simuleringar
 
Material, energi & kvalitets beräkningar & prediktering. Utvärdering av olika Scenarier
 Produktions planering I bruket. Hanterar DCS import & koppling. Akademisk version tillgänglig. Kunder bla Valmet, Voith och Kadant.
 
Övriga representerade tekniskt ledande företag och produkter:

RollResearch, valsslip och -mätteknologi. Visilab, bärbara fuktmätare. Pesmel, total leverantör av logistiska lösningar. AvatronSystems, Microperm ® On-Line Porositetsmätare. Sansox, Oxtube avfallsvatten hantering. FlowControl, Tätvatten System.
Leonhard Breitenbach, Special valsar under 6,5m. AFT, Norge och Danmark. Pixact, Stock Monitoring. Aurelia, PSM-4 on-Line Styrkemätare. Sensorik On-line fuktmätare för svåra positioner. Sensorik Banbrytnings teknologi. FrontWay,
PaperFront® software.
 
 
KONTAKT

Robert Clayhills


Vänligen ring eller sändepost så tar jag kontakt. Det går bra att tala med våra experter via Teams eller möte hos kund.