Nyhetsbrev Gymnastikförbundet Öst
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
NY UTBILDNINGSADMINISTRATÖR

Den 29 augusti började Malin Alfthan hos oss på GF Öst. Malin kommer arbeta som utbildningsadministratör och så snart hon blivit lite varm i kläderna kommer hon kunna svara på alla frågor rörande utbildning samt om tävlingar inom truppgymnastik.

Kontaktuppgifter till Malin:
malin.alfthan@gymnastik.se samt
ost@gymnastik.se  
Tel. 08 627 40 47

Vill du veta mer om Malin? Besök vår hemsida
 
 
NY KONTAKTPERSON PÅ RF-SISU STOCKHOLM

Från och med den 1 september så har vi en ny kontaktperson på RF-SISU Stockholm: Annika Haglund. Annika har jobbat på RF-SISU i många år med flera olika idrotter och ska nu stötta oss på gymnastiken.

Kontaktuppgifter till Annika:
annika.haglund@rfsisu.se
Tel. 08-627 40 91
 
 
VÄLKOMMEN PÅ ORDFÖRANDETRÄFF

Mötesplatsen riktar sig till dig som är ordförande i en gymnastikförening tillhörande GF Öst. Även du som ledamot i en förening är välkommen att delta. Kvällens fokus är dialog och erfarenhetsutbyte. GF Östs styrelse vill få veta hur er förening har det, vilka framgångar ni upplever och utmaningar ni står inför, detta för att vi vill veta hur vi på bästa sätt ska kunna stötta, men också för att kunna lära av varandra. Vi kommer också informera om olika ekonomiska bidrag det finns att söka, de nya anvisningarna i barn - och ungdomsgymnastik samt kommande nyheter i regionen.
 
 
UNGA I ÖST - INSPIRATIONSLÄGER FÖR UNGA LEDARE PÅ LILLSVED
 
Helgen 3-4 september samlades 20 unga ledare från regionen för att utbyta erfarenheter, skapa nya kontakter, bli inspirerade och skratta ihop. Under lördagen deltog vi på invigningen av Lillsveds nya träningsanläggning LiMo där man kunde testa på CrossFit, trampolin, parkourbana bland annat. Dessutom kom Marcus Söderberg och föreläste för oss. Marcus kombinerade sin föreläsning med ett praktiskt moment som fick många av oss att utmana våra rädslor. När det blivit mörkt samlades vi alla kring grillen i skogen och grillade marshmallows och s'mores, vilket verkar varit väldigt uppskattat!

På söndagen fick vi besök av William Andergren som höll en inspirerande föreläsning om sin egen gymnastikresa samt om ledarskap. Fokusgruppen från Unga i Öst (som träffats under våren) höll två workshopar på söndagseftermiddagen med fokus på kommunikation och relation till dels gymnaster, dels egna ledarteamet/föreningen/styrelse/föräldrar. Allt som allt var det en otroligt härlig helg med drivna, engagerade och glada ungdomar!
 
ANMÄLAN ÖPPEN TILL ÅRETS REGIONSTÄVLINGAR I TRUPPGYMNASTIK, KLASS 3 & 4
 
TTK Öst och Huddinge GF välkomnar alla till terminens regionstävlingar i Storängshallen 17-18 december. Sista anmälningsdag är 16 oktober.

PM1 hittar ni här
 
KARTLÄGGNING AV
REGIONENS FÖRENINGAR


Gymnastikförbundet Öst finns till för regionens föreningar. För att säkerställa att vi ger rätt stöd har vi beslutat att genomföra en grundläggande kartläggning av våra föreningar.

Vi skulle därmed vilja be er att ägna några minuter åt vår enkät. 

KLICKA HÄR för att komma till enkäten
 
ÖPPET WEBINARIUM OM ANVISNINGARNA FÖR BARN - OCH UNGDOMSGYMNASTIK

Svenska Gymnastikförbundet bjuder in till ett öppet webinarium onsdagen den 21 september och tisdagen den 4 oktober. Där kan du som ledare, anställd eller styrelseledamot i en förening inom Svensk Gymnastik få höra mer om och diskutera de nya anvisningarna för barn - och ungdomsgymnastik.  
 
WORKSHOP I ARTISTERI OCH KOMPOSITION

1-2 oktober 2022 anordnas workshopen: Checklistan - 24 steg mot bättre artisteri och komposition. 

Detta 'är en workshop för tränare och koreografer i gymnastik med Tatiana Berghwall och Julia Rumbutis. Kursen följer kraven från COP 2022-24 i Kvinnlig AG men artisteri och komposition är viktigt även för våra övriga gymnastikinriktningar så alla tränare är välkomna att delta!

Läs mer och anmäl er via vår hemsida
 
HÖSTENS KURSER (med lediga platser)

September
17-18 GIH


24-25 Skogås

24-25 Järfälla


24-25 Järfälla


Oktober
1     Digital

8-9  Lillsved


14, 15, 16 Skanstull22-23 GIH


29-30 Täby


November
12 Digital

12-13 Järfälla

12-13 Digital


12-13 Järfälla


26-27 GIH


December
3-4 GIH


10-11 Digital


Barngymnastik - variera och utmana

Truppgymnastik A

Truppgymnastik: Redskap B

Truppgymnastik: Redskap C


Gymnastikens ledarskap

Gymnastikens baskurs - träning och tävling

Domarutbildning: Truppgymnastik steg 2 - Regionsdomare (nivå 3-6)

Gymnastikens baskurs - träning och tävling

Truppgymnastik: Redskap B


Gymnastikens ledarskap

Truppgymnastik A

Gymnastikens baskurs - träning och tävling

Truppgymnastik: Redskap C

Gymnastikens baskurs - träning och tävling


Gymnastikens baskurs - träning och tävling

Gymnastikens baskurs - träning och tävling
 
 

INSTAGRAM
Vi finns sedan en tid tillbaka på Instagram där vi delar både information om vad som är på gång i förbundet samt inspiration från föreningarna i vår fantastiska region!

Välkomna att följa oss på Instagram!

Kontot heter: gymnastikforbundetost