Nyhetsbrev vecka 35
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
 
Gudstjänst 4 september - med musiker och kyrkkaffe
 

Äntligen är det dags för gudstjänst igen! Nu på söndag kl 11 är det gudstjänst i Finse huis (s'Gravendijkwal 64, Rotterdam).
Gunilla Hendriks spelar till psalmerna och sedan blir det kyrkkaffe. 

Länk till dig som vill vara med digitalt:
https://zoom.us/j/95772998182

Nästa gudstjänsttillfälle blir sedan den 18 september. Då är det nordisk gudstjänst i Norska kyrkan i Rotterdam. Den gudstjänsten startar kl 12. 



 
Öppen förskola
 
 
Med start den 5 september kommer Svenska kyrkan framöver erbjuda en öppen förskola på måndagar i Rotterdam. I första hand riktar sig öppna förskolan till familjer med skandinavisk anknytning. Barn mellan 0-4 år och deras föräldrar/barnvakter är hjärtligt välkomna till en härlig stund där vi leker, pysslar och sjunger tillsammans. I priset ingår även lite fika och man är välkommen närsomhelst mellan 10-12. Så                                                                       kom och var med hela tiden eller en stund.

Vi hoppas detta blir en fin möjlighet för barnen att träffa andra och ett bra tillfälle för föräldrar/au-pairer/barnvakter att lära känna varandra. 
Datum & tid: måndagar, kl. 10:00-12:00 (drop-in)
Plats: Sjømannskirken i Rotterdam, Westzeedijk 300, 3016 AP Rotterdam
Pris per tillfälle: gratis första tillfället och därefter €6 inkluderar fika (€4 medlemmar i svenska eller norska kyrkan). Priset gäller per vuxen.

Är du inte del av målgruppen så hjälp gärna att sprida informationen vidare! 
Ledare för denna verksamhet är Elsa Westberg och volontären Victoria Peterson
Kontaktperson: Elsa Westberg (elsa.westberg@svenskakyrkan.se)
 
Victoria Peterson - ny ledare och volontär för öppna förskolan
 

Här kommer en hälsning från henne:
"Hej! Det är jag som är Victoria. Sedan januari 2022 bor jag i Rotterdam med min isländske man. Numera har vi även en son som är ett och ett halvt år. Han och jag hade båda tyckt det vore kul att träffa fler svenskar på Svenska kyrkans öppna förskola. Jag har själv gått på barngrupper med min mamma när vi bodde utomlands. Under mina nästan 40 år har jag bott utomlands en hel del, bland annat i England och Belgien. Mina förhoppningar är att det är fler som eftersöker en plats för skandinaviska barn och föräldrar/barnvakter att umgås en stund. Så jag hoppas vi ses där!"
 
 
 
 
Boksamtal den 18 september omkring "Jag kan ha fel" av Björn Natthiko Lindblad
 
Denna bok är självbiografisk och författaren delar med sig av sitt liv som till stor del präglas av hans tid som buddistmunk, men även förlusten av sin far och sjukdomen ALS. Den finns att få tag på via Storytel och en mängd andra sätt. Så lyssna eller läs så har vi möjlighet att dela våra tankar. Självklart är du lika välkommen om du brukar vara med eller om det är första gången. 
Plats blir norska kyrkan och tid blir ca kl 14:15. Tiden är inte exakt då vi samlas för samlat efter gudstjänsten som är kl 12 och anslutande kyrkkaffe. Även om det går att bara dyka upp så är det jättebra om du meddelar ditt deltagande i bokklubben innan söndagen 18 september. Du är såklart lika välkommen oberoende om detta är första gången du är med eller om du varit med förut. 
 Anmälan/ frågor till: elsa.westberg@svenskakyrkan.se 
eller skicka ett sms/ whatsapp till: 06 23333633

 
 
Gåvor och stöd
 
Även en församling har räkningar som behöver betalas. Ditt stöd är viktigt och gör att vi kan växa och fortsätta finnas för Svenskar och alla med Svensk identitet i Nederländerna.
Precis som församlingar i Sverige arbetar även vi med gudstjänst, undervisning, diakoni och mission. Men till skillnad från församlingarna i Sverige behöver vi utlandsförsamlingar själva samla in en stor del av det vi behöver för vår verksamhet.
Våra tre inkomstkällor är Medlemsavgifter, Vinsten från Julmarknaden samt Gåvor.
Du kan, förutom att engagera dig i vår verksamhet, hjälpa och stötta Svenska kyrkan i Nederländerna genom att bli Medlem, och genom att ge en Gåva.
Om du betalar via din bank: Glöm inte att skriva in avsändarens namn och adress eller e-postadress på inbetalningen.
Betala till: Bank ABN-AMRO
NL10ABNA0533533457
Stort Tack för ditt stöd som gör det möjligt för oss att fortsätta att finnas kvar i Nederländerna!