SKR:s förskolekonferens: Måluppfyllelse i förskolan
 
Välkommen till SKR:s förskolekonferens som äger rum digitalt den 23 november. Du får lyssna till Linda Palla, docent i pedagogik vid Malmö universitet, Peter Fredriksson, generaldirektör på Skolverket, samt Borås, Falkenberg, Luleå, Södertälje och Uppsala kommuner. Öppna jämförelser förskola 2022 presenteras också. Dagen har fokus på hur huvudmannen kan följa upp om förskolan ger barn rätt förutsättningar att utvecklas och lära, och rikta resurser och stöd dit det behövs. Early bird-pris till 15 september så anmäl dig idag!
 
SKR skolblogg: Viktigt att barn och ungdomar från Ukraina nu börjar i skolan
 
Läs Monica Sondes blogg och tankar inför det kommande läsåret, med särskild fokus på de barn, ungdomar och vuxna som flytt hit från Ukraina.
 
 
Webbsänt informationsmöte för skolchefer
 
Välkommen till terminens första webbsända informationsmöte för skolchefer, den 5 september kl. 08:30-09:15. På mötet diskuteras bl.a. inrättandet av ett nationellt professionsprogram för rektorer, lärare och förskollärare. Mötet gästas av Skolverket, som kommer ge en uppdatering av läget vad gäller de regionala kontoren och de kvalitetsdialoger som ska genomföras med skolhuvudmännen.
 
 
Att beställa it och digitala tjänster i skolan
 
Under hösten 2022 publicerar SKR och Adda en rad stöd till skolans huvudmän om upphandling och inköp av digitala tjänster. Förutom en handbok presenterar vi tre digitala seminarier:
  • 28 oktober: Beställarstödet – framgångsrik it-upphandling för skolans verksamhetsmål
  • 28 november: Integrera upphandling och inköp i den strategiska styrningen
  • 2 december: Inlåsningseffekter vid it-anskaffningar
Seminarierna har olika målgrupper, från skolchefer och förvaltningschefer till medarbetare som arbetar med upphandling eller digitalisering/it.
 
 
Save the date: Skolriksdag 8-9 maj 2023
 
Vi ser fram emot att samlas till Skolriksdag igen! Boka redan nu in 8-9 maj 2023. Information om programmet presenteras i december 2022 då också anmälan öppnas.
 
Edtest Talks - Ifous mötesplats för digital utbildningsteknologi
 
Swedish Edtest är Sveriges första nationella testarena för digital utbildningsteknologi. Här möts lärare och edtechutvecklare i verkliga undervisningssituationer för att tillsammans pröva hur digitala lärresurser kan designas för att svara mot behoven i undervisningen. Testerna bygger på forskning och teorier om lärande. Nu bjuder Ifous in till ett möte den 30 augusti där du får svar på dina frågor om värdet med Swedish Edtest och hur det går till att testa på vetenskaplig grund. 
 
Fler webbsändningar och konferenser
 
 
Inför valet: politiska partier i skolan
Den 31 augusti bjuder SKR in till en timmes webbsändning om politiska partier i skolan med anledning av det stundande valet. 
Politiska partier i skolan
 
Morgondagens lärmiljöer
Välkommen till ett webbinarium som handlar om att utforma utbildningslokaler som stödjer verksamhetens behov. Vi möter bl.a. forskare från Högskolan i Gävle som följer flera byggnadsprojekt i landet. Seminariet sänds den 5 september kl. 09:30-11:00 och kan ses i efterhand.
Morgondagens lärmiljöer
 
Erfarenhetsutbyte från införande av tjänste-ID och säker inloggning Välkommen till ett digitalt seminarium där Lomma kommun berättar om hur de arbetar med it-säkerhet utifrån en helhetssyn. Kommunen utfärdar nu säkra identiteter till sina anställda genom tjänste-ID. Detta leder till säkra inloggningar för bland annat vård och skola. Målgrupp: Strateger och verksamhetsutvecklare inom kommunerna.  Datum och tid: 8 september klockan 10.30–11.45.
Erfarenhetsutbyte från införande av tjänste-ID och säker inloggning
 
Ungdomarna inom det kommunala aktivitetsansvaret – vilka de är och vilket stöd de får 
Den 27 september arrangerar SKR en webbsändning med fokus på ungdomarna inom det kommunala aktivitetsansvaret (KAA); deras bakgrund, orsakerna till att de omfattas av KAA samt stödet till ungdomarna.
Ungdomarna inom det kommunala aktivitetsansvaret
 
Redaktör:
Hanna Sällemark

Ansvarig utgivare:
Maria Caryll
Sveriges Kommuner och
Regioner

www.skr.se
08-452 70 00