3 fördelar med att månadsspara i fonder
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Juli bjöd på en efterlängtad rekyl uppåt!
 

Juli som normalt sett är en ganska tråkig börsmånad, där börsen de flesta år brukar gå mest i sidled, har detta år chockat lite och gått riktigt starkt! Det var nog få som kunde förutse denna rekyl i slutet av juni, vilket påvisar svårigheterna i att försöka tajma börsens rörelser. Missar man månader som denna så är det svårt att få god avkastning över tid.

Breda Stockholmsindex har avkastat hela 12 procent under juli. En efterlängtad uppgång som glatt många semesterfirare. De fina uppgångarna beror delvis på att ett flertal bolag rapporterat och överträffat förväntningarna. Tittar vi på topplistorna för fonder på vår plattform hittar vi Sverigefonder, fastighetsfonder och tillväxtfonder.

Även det amerikanska indexet S&P 500 har rekylerat uppåt och stängde månaden på plus nio procent mätt i USD. Främst bidragande till utvecklingen var tillväxtbolag och småbolag.

USA har trots månadens uppgång nu haft två kvartal i rad med negativ tillväxt, och befinner sig därför rent tekniskt i recession, eller lågkonjunktur. Tack vare den starka arbetsmarknaden lär man dock inte ännu deklarera detta.

Läs hela fondkommentaren
 
3 fördelar med att månadsspara i fonder
 

De flesta av oss har någon form av sparande och de som inte har det, borde ha det. Det kan handla om en buffert för oförutsedda utgifter i framtiden eller sparande till drömresan, huset eller till pensionen. Oavsett om du kommit igång med ditt sparande eller inte så kan det ibland kännas svårt att veta hur man ska spara. Ett regelbundet månadssparande har visat sig vara ett av de mest effektiva sätten att uppnå en hög avkastning, justerat efter vilken risk man har tagit. Här är några anledningar till att månadsspara i fonder;

1. Enkelt att fondspara
2. Sparandet dras automatiskt
3. Minskar risken


Läs mer
 
Aktiva Fondportföljer
Utveckling för våra Aktiva Fondportföljer senaste månaden:

Aktiv Defensiv: +2,75%
Defensiv mixindex: + 2,20%

Aktiv Balanserad: + 3,56 %
Balanserad mixindex: +3,66 %

Aktiv Offensiv: + 4,72 %
MSCI World: + 7,39 %

Aktiv Tillväxt: + 1,18 %
MSCI EM: - 0, 75 %


(Siffror per 31/7, 30 dagar bakåt, innan avgifter)
 
 
 
Månadens fonder
Månadens bästa aktiefond
Lannebo Fastighetsfond Select +21,01%
 
Månadens bästa hedgefond
Elementa +5,99%
 
Månadens bästa räntefond
Captor Aster Global Credit A +7,88%
 

Avkastning per 2022-08-01, 30 dagar bakåt
Se våra topplistor här
 
Historisk avkastning är inte en garanti för framtida avkastning. Fondandelars värde kan såväl öka som minska och som investerare kan man förlora det investerade kapitalet. Värdet av fondandelarna kan öka och minska till följd av förändringar i växelkursen för den valuta fonden är noterad i.