För dig som vill veta vad som är på gång i S:t Matteus kyrka
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nyhetsbrev från S:t Matteus kyrka i Malmö     #4 2022
Kära församling!
 
Efter en intensiv vår i Matteus så är nu sommaren äntligen här. Vi har fått några fantastiska veckor i Matteusparken där inte minst barn och familjer har fått njuta av allehanda lekar, pyssel, rytmikpass, god mat, loppis och umgänge. Det är fantastiskt med möjligheten som vår fina utemiljö ger oss!

De kommande veckorna kommer ganska många i arbetslaget att ha semester. Det innebär dock inte att allting står stilla utan vi har fortsatt en rytm av gudstjänster på onsdagar, torsdagar och söndagar (i princip alltid med barnkyrka och kyrklunch) om än att det vissa veckor blir gudstjänst och inte mässa på veckodagarna.

Ni kommer också att se lite nya och kanske också nygamla ansikten vid altaret. Vi är väldigt tacksamma att kollegor från andra kyrkor kommer och stöttar upp när vi har ledigt.
Våra morgonböner i kapellet har dock paus under sommaren och kommer åter igång senast vecka 34.

Vi har också några personella förändringar då Emelie har gått på föräldraledighet och kommer vara borta mer eller mindre ett år. Vi kommer att välkomna Josefin på hennes tjänst från och med september månad. Jag är föräldraledig till mitten av september och David har tagit över det mesta av mina uppgifter. I september välkomnar vi också Tomas Hansson som ska göra sitt pastorsadjunktsår i Sankt Matteus, något vi ser fram emot med stor glädje!

Vi vill önska en fortsatt god och välsignad sommar, så hoppas vi att vi ses i Sankt Matteus snart. Och glöm inte att Gud älskar dig!

Arbetslaget i Sankt Matteus genom Gustav

Gustav Burman, arbetsledande präst
040-27 92 27, gustav.burman@svenskakyrkan.se
 
I sommar vill vi gärna flagga för några särskilda saker som händer i Sankt Matteus
 
 
Kyrkan är öppen 
 
Vecka 21-25, 34 och framåt:
  • Måndagar kl. 9-15
  • Tisdagar kl. 13-15
  • Onsdagar kl. 9-15
  • Torsdagar kl. 13-19
  • Fredagar kl. 9-15
  • Lördagar kl. 10-14
  • Söndagar kl. 10-14
Vecka 26-33, 27 juni - 21 augusti:
  • Onsdagar kl. 9-15
  • Torsdagar kl. 13-19
  • Fredagar kl. 9-15
  • Lördagar kl. 10-14
  • Söndagar kl. 10-14
 
Expeditionen
 
Telefon: 040-27 92 43
 
ACT sommarkampanj - En hundradel för världen
 
Nedskärningar i biståndet får förödande konsekvenser när världen ropar. Coronapandemin, följderna av kriget i Ukraina och klimatförändringarna handlar om liv. Vi står upp för att fortsätta ge en hundradel av våra gemensamma resurser till världens utsatta.
 
Sverige har råd med en hundradel för världen!
Sverige har länge gett en procent av bruttonationalinkomsten (BNI) i bistånd men på senare tid har politiska röster höjts för att dra ned på stödet. Det rimmar dåligt med världens behov i en tid då många kriser avlöser varandra. Därför värnar Act Svenska kyrkan om att det statliga biståndet fortsatt ska uppgå till en hundradel av BNI.

Samtidigt kan den statliga delen inte ensamt åstadkomma all nödvändig förändring. Enskilda människors engagemang och gåvor är av högsta vikt. Du kan göra skillnad genom att ge en gåva och skriva under vårt upprop om att rädda biståndet!

Läs mer om ACT sommarkampanj - En hundradel för världen
 
Aktuell kalender
 
Här hittar du snabbt den aktuella kalendern som finns på vår webbplats och även i Kyrkappen:
Kalendern på vår webbplats