Nyhetsbrev vecka 27
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
 
Inbjudan från romersk katolska församlingen Pastoor Van Ars-Kerk : En dag om den heliga Birgitta
 

Jag vidarebefordrar här en inbjudan som svenska kyrkan har fått:
Den 4 augusti organiseras av den romersk katolska församlingen Pastoor Van Ars-Kerk en dag om den heliga Birgitta. Start10.30: Föreläsning om den heliga Birgittas liv 11.45 : nattvardsgudstjänst 12.45 – gemensam lunch
14.00  kort föreläsning om heliga Birgittas spiritualitet och samtal
14.45 – 16.00: festlig avslutning
Adres: Pastoor van Ars-kerk, Aaltje Noordewierstraat 6, 2521 GA Den Haag

Anmälan senast 26 juli till i.giezeman@hetnet.nl 
Det går att anmäla sig till en del av dagen. Språket kommer vara nederländska.
Gudstjänster på andra platser än de vanliga:
 

Nordisk Gudstjänst i Norska kyrkan 18 september kl 12

Gudstjänst på residenset i den Haag - 16 oktober kl 13
 
Öppen förskola - Öppen lekskola - kyrkis
 

Måndag den 5 september kl 10 - 12 startar Svenska kyrkan i samarbete med norska kyrkan en öppen grupp för för föräldrar och barn. Det kommer finnas enkelt fika, det blir en sångstund och såklart tid för lek. Platsen är den norska kyrkan adress:  Mer information kommer inför start. Men sprid gärna inforamtionen och hör av dig om du har frågor:
elsa.westberg@svenskakyrkan.se
Har du leksaker eller svenska böcker du inte velat göra dig av med trots att dina barn är stora?
 

I samband med att vi startar den öppna förskolan så är vi intressrade av att bygga upp ett leksaksförråd. Känner du någon som har till duplo, kaplastavar, brio trätåg eller andra slitvänliga leksaker, eller så ta kontakt med mig, se mailadress i rutan om barngruppen. Även svenska barnböcker är av intresse. Ålder är i första hand barn 0 - 4 år. Jag hoppas att vi kan få ihop en bra samling som kan glädja många barn.
 
 
Bok till nästa bokklubb
 
Nästa gång det finns möjlighet att samlas blir den 18 september. Då kommer vi att samtala om boken "Jag kan ha fel" av Björn Natthiko Lindblad. Boken är självbiografisk och författaren delar med sig av sitt liv som till stor del präglas av hans tid som buddistmunk, men även förlusten av sin far och sjukdomen ALS. Den finns att få tag på via Storytel och en mängd andra sätt. Så lyssna eller läs så har vi möjlighet att dela våra tankar. Självklart är du lika välkommen om du brukar vara med eller om det är första gången. 
Exakt plats och tid kommer senare. 
Kom ihåg jourhavande präst
Jourhavande prär öppen för alla som behöver en medmänniska att prata med, oberoende tro och kyrkotillhörighet.

I riktlinjerna för Jourhavande präst ingår anonymitet både för prästen och för dem som ringer. De som ringer Jourhavande präst får prata med en präst från Svenska kyrkan som har ett särskilt uppdrag och utbildning för att tjänstgöra i jouren.
 
Jourhavande präst erbjuder akut samtals- och krisstöd varje natt mellan klockan 21.00 och 06.00. Jourhavande präst nås i Sverige via nödnumret 112 och utomlands från +46 18 474 50 32. Den som svarar har tystnadsplikt.
 
Gåvor och stöd
 
Även en församling har räkningar som behöver betalas. Ditt stöd är viktigt och gör att vi kan växa och fortsätta finnas för Svenskar och alla med Svensk identitet i Nederländerna.
Precis som församlingar i Sverige arbetar även vi med gudstjänst, undervisning, diakoni och mission. Men till skillnad från församlingarna i Sverige behöver vi utlandsförsamlingar själva samla in en stor del av det vi behöver för vår verksamhet.
Våra tre inkomstkällor är Medlemsavgifter, Vinsten från Julmarknaden samt Gåvor.
Du kan, förutom att engagera dig i vår verksamhet, hjälpa och stötta Svenska kyrkan i Nederländerna genom att bli Medlem, och genom att ge en Gåva.
Om du betalar via din bank: Glöm inte att skriva in avsändarens namn och adress eller e-postadress på inbetalningen.
Betala till: Bank ABN-AMRO
NL10ABNA0533533457
Stort Tack för ditt stöd som gör det möjligt för oss att fortsätta att finnas kvar i Nederländerna!