Glad sommar önskar SKR
 
Efter en vår där verkligheten börjat bli mer normal efter pandemin är det nu sommarledighet som nalkas. Vi på SKR ser fram emot hösten, som först domineras av valet i september och sedan av lanseringen av den nya God revisionssed i kommunal verksamhet i november.
Vi hoppas att få se er alla snart igen och önskar er en härlig sommar.
 
Ny standard för kommunal räkenkapsrevision
 
SKR har i samverkan med Sveriges Kommunala Yrkesrevisorer (Skyrev) och FAR, branschorganisationen för revisorer, redovisningskonsulter med flera gemensamt beslutat att ta fram en standard för kommunal räkenskapsrevision. Den ska användas av sakkunniga som arbetar med granskning av de kommunala räkenskaperna på uppdrag av förtroendevalda revisorer. Standarden ska börja tillämpas från 1 januari 2023.
 
 
Seminarier om kommunal revision på Kommek
 
I augusti är det äntligen dags för Kommek på plats i Malmö. SKR erbjuder tre seminarier om kommunal revision. Kika på nummer 15, 20 och 41 i programmet! Anmälan till Kommek är fortfarande öppen. 
Kommek 2022
 
Tips
 
 
Forskare analyserar självstyret i antologi
Här tipsar vi om intressant läsning för hängmattan! I antologin ”Självstyrelsen – värd att värna” analyserar och diskuterar åtta forskare det kommunala självstyret utifrån olika utblickar, teman och till antologin
 
 
Om nyhetsbrevet
 
Detta nyhetsbrev skickas till ordförande i revisionen i kommuner och regioner. Nyhetsbrevet vänder sig främst till förtroendevalda revisorer, sakkunniga samt fullmäktige i kommuner och regioner. Brevet skickas även till andra som vill ta del av nyheter inom kommunal revision. Ny prenumeration kan anmälas via vår webbsida. Vill du inte längre ha nyhetsbrevet? Klicka på "Avsluta prenumeration" nedan.
 
Redaktör
Anna Eklöf
anna.eklof@skr.se
08-452 70 00
Sveriges Kommuner och Regioner
www.skr.se