Code Summer Camp
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Hej bästa deltagare!
 
Nu är vi väldigt nära starten av Code Summer Camp 2022 vecka 3 – äntligen!
Vi har planerat och ordnat för att skapa ett bra, intressant och spännande läger. Självklart kan det dyka upp saker som vi inte kan förutse men tillsammans med er och våra 10 fantastiska coacher vill vi skapa ett roligt, inspirerande och utvecklande läger! Det här mailet innehåller information om praktiska saker och upplägg med mera.
 
Tack för att du läser igenom mailet noga!
 
Code Summer Camp, 27/6-1/7
Vi kommer att vara på Linköpings universitet, i C-huset, ingång 20 (bredvid Kårallen). Se karta. Varje morgon inleds med gemensam uppstart för alla deltagare. Vi har info om dagens innehåll och presentation av coacher. Sedan går deltagarna med sin coach till färggruppen och där kommer varje coach hälsa sina gruppdeltagare välkomna. Under dagarna kommer workshops varvas med egna uppgifter, pauser, gemensamma aktiviteter etc.
 
Färggrupper & coach
Alla deltagare har delats in i mindre grupper (färggrupper) med åtta deltagare per grupp. Varje grupp har en ansvarig coach. Grupperna kommer att sitta tillsammans med de andra grupperna. Vi kommer även att ha aktiviteter under veckan som inte är beroende av färggrupp. Målsättningen har varit att dela in grupperna efter ålder och erfarenhet. Info om gruppindelning ges på plats första dagen (måndag 27 juni).

 
Kommunikationskanal (mail och webb)
Information har skickas till den mailadress som du har angett i anmälan. Vi lägger även upp schemat på hemsidan där du även hittar detta mail i webbformat. Adressen är www.codesummercamp.se

 
Registrering på morgonen & utcheckning på eftermiddagen
På morgonen ska deltagare checka in och registrera sig hos en coach så vi vet vilka som är i byggnaden. Det är jätteviktigt, när ni går hem, att ni checkar ut hos en coach innan ni lämnar.Tiden för registreringen är från klockan 08.30 på morgonen och utcheckning kl.15:30.Varje deltagare ska checka ut hos en coach innan man går hem.
Första dagen på veckan, måndagen den 27 juni har vi registrering och incheckning från klockan 08.15.

Vi erbjuder ett info-pass till dig som förälder klockan 08:45-09:00, C1 i C-huset.

 
Eventuell frånvaro under lägret
Det är viktigt att ni meddelar om ert barn av någon anledning inte kan delta en dag eller behöver lämna tidigare innan dagens slut. Meddela genom ett mail till projektledare Jonna (jonna.castell@skill.se) och uppge barnets för- och efternamn. Om någon deltagare saknas under registreringen på morgonen så kommer vi att kontakta målsman via telefon.
 
Lunch & mellanmål
Deltagarna kommer att få frukostpåse, lunch och mellanmål under lägret så ni behöver inte ta med någon mat. Medhavd läsk, godis, snacks är inte tillåtet. Lunch innebär även skärmpaus och någon rörelseaktivitet. Detta gäller för alla deltagare. Lunchrast har vi varje dag klockan 11.30-12.30.
 
Hörlurar
Då vi gärna undviker att det ska bli stimmigt vill vi att deltagarna använder hörlurar om de ska lyssna på ljud. Ta med egna hörlurar om ni har det.

 
Avslutning – meddela om du kommer förbi
På lägrets sista dag, fredagen den 1 juli med start kl.13.00 så kommer deltagarna att få möjlighet (valfritt) att presentera vad de har jobbat med under veckan. Detta sker på plats i C-huset (C1). Det här brukar vara ett roligt tillfälle för målsman att få en bild av vad deltagarna har pysslat med och lärt sig! Meddela projektledare Jonna om du som målsman vill vara med på avslutningen. OBS! Vi har plats för en vuxen per deltagare. Välkommen!

Preliminärt schema vecka 3, 27 juni-1 juli
Schemat kan komma att behöva justeras före eller under lägret.
Schemat finns på webben www.codesummercamp.se
 
 
Inför lägret
 

Förberedelser
För att vi ska komma igång så fort som möjligt vill vi att ni skapar konto (webbprogrammering) och att barnet har inloggningsuppgifterna nedskrivna inför lägret.
 
Webbprogrammering – skapa konto
Deltagarna kommer att få prova på webbprogrammering i HTML och CSS. För att kunna arbeta med uppgifterna behöver ni registrera ett konto.
  1. Skapa ett konto på Codepen.
  1. För att komma till codepen går du till http://codepen.io och trycker på den gröna Sign Up -knappen.
OBS! Komihåg att spara användarnamnet och lösenordet så deltagaren har koll på inlogg och lösenord.
 
Under lägret
 
Om olyckan skulle vara framme
Skulle något hända kontaktar vi omgående den föräldern som står angiven som kontakt. Skill har inte tecknat någon särskild olycksfallsförsäkring för deltagarna på Code Summer Camp utan vid en olyckshändelse hänvisar vi till barnens skol- och/eller privata olycksfallsförsäkring.

 
Dataspel
Det är inte tillåtet att spela datorspel under lägertid.
 
Spelregler, foto & film
Spelreglerna skickade vi ut i förra mailet (den 13 juni). Vi förväntar oss att alla deltagare följer uppsatta spelregler som gäller för Code Summer Camp. Ni hittar spelreglerna här.
 
Har ni glömt att bekräfta att ni har tagit del av spelreglerna? Ingen fara, klicka här och bekräfta med en gång, tack!
 
 
Träffa företag
Tisdagen den 28 juni kommer vi efter lunch att träffa Combitech och Maxar. Vi träffar företagen i halvgrupp. 
 
Utrustning
Vi vill påminna om att följande utrustning behövs för att kunna delta på lägret.
  • Dator med tangentbord
  • Dator med webbläsare
  • Hörlurar är bra att ha med sig
Checklista inför måndagen den 27 juni:
  1. Se till att konto till webbprogrammering är skapat - testa gärna att logga in innan lägret börjar
  2. Se till att länken om spelregler, foto & film är ifylld
  3. Ha dina lösenord tillgängliga
  4. Ha en fantastiskt rolig vecka!
Välkommen till Code Summer Camp!
 
Bästa hälsningar,
 
Jonna Castell (projektledare, Skill)
Riyana Hussein (delprojektledare, Skill)
Anna Broeders (samordnare Linköping Science Park)
Amanda, Emilia, Yaman, Susanna, Gustav, Ludvig, Frida, David, Felicia & Axel (årets coacher)

 
Kontakt och frågor om Code Summer Camp
Jonna Castell, projektledare
jonna.castell@skill.se