Nyhetsbrev för Landeryds församling
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Ser brevet konstigt ut? Läs det på webben genom att klicka på länken till höger.
Söndagsbön
 
Livets Gud,
tack för att du genom dopet
förenar oss med Kristus
i hans död och uppståndelse.
Hjälp oss att dag för dag leva i vårt dop.
I Jesu namn.

Första söndagen efter trefaldighet (19/6) har temat "Vårt dop". Söndagens bön och texter hittar du i psalmboken eller på nätet, bland annat här.  
 
 
Niklas Lüning,
komminister
Eftertanke
 
"The greatest comeback since Lazarus." Det engelska fotbollslaget Middlesborough lyckades mot alla odds ta sig till final i en stor europeisk cup UEFAcupen 2006. Efter deras semifinalmatch mot Basel myntade en engelsk journalist dessa ord.

ycket handlar om att göra comeback nu under våren och försommaren. Själva naturen gör en comeback efter vinterns dvala och värmen och solen lyser på oss. I påskens berättelser möter vi Jesus som genom sin uppståndelse är urbilden för alla comebacker. Vi i samhället och kyrkan försöker göra comeback efter år av pandemirestriktioner och haltande gudstjänstliv.

Också jag har fått förmånen att göra comeback efter mer än tio års frånvaro från Landeryds församling. Jag har dessa år varit präst på sjukhuset och i Vist/Vårdnäs församling. När jag nu kommit tillbaka har jag t o m fått tillbaka mitt gamla arbetsrum. Mycket är sig likt efter tio år, medan annat har förändrats. Det känns lite speciellt när jag möter människor på vigselsamtal, dopsamtal och konfirmandföräldraträffar och inser att jag har haft föräldrarna som konfirmander och i barnverksamheten. Då inser man att tiden har gått.

Jag ser verkligen fram mot att få vara en del av församlingen igen och vara med och forma framtidens kyrka i den här delen av stan. Kanske är just du någon jag döpt, konfirmerat eller mött i andra sammanhang. Kom gärna fram och säg hej.

Jag önskar er alla en välsignad sommar!
 
 
 
Herdens hörna
 
Linda Lagnestam, diakon, har fått nytt jobb som diakon i Vadstena pastorat. Fredrik Pålsson, vaktmästare, slutar och Robert Bäckman har tackat ja till att fortsätta som ordinarie. Vilka som kommer att ersätta präst och diakoner hos oss är inte klart än, rekrytering pågår.

Den 11 september avtackas Douglas, Nina, Linda och Fredrik i Landeryds kyrka – med efterföljande kyrkkaffe.

William Adam, som har varit ”Ung resurs” hos oss under två terminer, avslutar snart sin tid hos oss. William avtackas i onsdagsmässan i S:t Hans kyrka 10 augusti kl 18.30.

Det finns platser kvar på Oberammergauresan 23-29/8, fråga Blåklintbuss!

Ansvariga präster, under min semester är Douglas Scott 17/6-23/6, Niklas Lüning 24/6-3/7, Johan Lamberth 4/7-10/7 och Catharina Helmersson 11/7-19/7.

Annika Johansson/församlingsherde
 
Aktuellt
 
Under denna rubrik presenteras ett axplock av vad som händer och sker i församlingen, men den mest heltäckande och aktuella informationen  hittar du alltid i webkalendern på hemsidan eller i appen Kyrkguiden (se nedan). En del står också i Corren.
 
Sommartider
 
Nu är det sommartider i våra kyrkor på söndagarna - 10.00 i S:t Hans och 18.00 i Landeryds kyrka - och mycket av den vanliga verksamheten är pausad till i höst.

Hämta gärna sommarfoldern - eller ladda ner den på hemsidan - så kan du läsa om det som ändå händer:

Veckomässor i S:t Hans kyrka onsdagar 18.30 och fredagar 9.00.

Sommarcafé 14.00 på onsdagarna i S:t Hans (15, 22 och 29 juni) och i Landeryds församlingshem (6, 13 och 20 juli).

Sommarmusik i Landeryds kyrka söndagkvällarna 10 och 24 juli samt 7 och 21 augusti.

Pilgrimsvandringar med möjlighet till samåkning 21 juli och 6 augusti.

Församlingsutflykt till Norrköping med alla åldrar 9 augusti. Anmälan senast 1 augusti till församlingsexpeditionen linkoping.landeryd@svenskakyrkan.se eller 013-30 38 00.
 
 
 
Förbönsgruppen Bönebärarlaget
 
I församlingen finns en förbönsgrupp, som vi kallar "Bönebärarlaget". Den består av människor som i sin enskilda bön ber för människor som bett om vår förbön och för annat som är viktigt och angeläget i vår församling.

Välkommen - att vara med i gruppen och/eller att föreslå förbönsämnen!

Man kontaktar gruppen genom (pensionerade) diakonen Margret Söderman margretsoderman@gmail.com eller (pensionerade) prästen Niklas Adell niklas@adell.re, tel 0707-124493.
 
 
 
Kyrkokören 100 år 2022
 
Landeryds kyrkokör blir 100 år i år. Håll utkik i hösten program!
 
 
Kollekter och insamlingar
 
På söndagarna kan man lägga kontanter i kollekten - och man kan också swisha.   

Swish för kollekter:
Landeryds kyrka nr 123 281 66 27
S:t Hans kyrka nr 123 149 82 86

Kollektändamålen beslutas av nationell nivå, av stiftet och av församlingsrådet. Så här ser listan ut för den närmaste tiden:

19 juni  Kvinnojouren Ellinor
25 juni  Operation Smile
26 juni  Fredens Oas
3 juli      Act Svenska kyrkan
10 juli    Credo Fjällgård, Transtrand
17 juli    Act Svenska kyrkan
24 juli    Alsike kloster
31 juli    Svenska kyrkani utlandet SKUT
7 aug     Ecpat
14 aug   UNICEF
21 aug   Hela människan
28 aug   Asylrättscentrum

Swish för andra gåvor:
Vill du ge en gåva till sommarens och höstens insamlingsprojekt Rädda barnen, kan du swisha nr 123 188 19 11 (Landeryd Övrigt) och skriva "Gåva". 
 
 
Prenumerera
 
KyrkNytt är ett brev om församlingsangelägenheter, som kommer ut ungefär en gång i månaden. Brevet är gjort för att i första hand läsas som e-post. Vill du få Kyrknytt i din mejlkorg? Då behöver du prenumerera!

Klicka på den gula fliken högst upp i det här brevet eller fyll i prenumerationsformuläret direkt på hemsidan svenskakyrkan.se/landeryd. Det går också bra att skicka namn och epostadress till församlingens brevlåda linkoping.landeryd@svenskakyrkan.se eller att ge den till någon av kyrkoarbetarna.

Om du inte har epost kan du hämta en utskrift av nyhetsbrevet i någon av våra kyrkor.
 
 
Landeryds kyrka i påskens tid
Landeryds kyrka
 
Sommarsöndagar juni-aug är det Mässa med musik/Sommarmusik kl 18.00.

(Varje söndag sep-maj firar vi högmässa kl. 10.00.)

Kyrkan är normalt öppen tors och fre 9-16 (dock inte under sommaren) samt på söndagar i samband med gudstjänst.
S:t Hans kyrka
 
Sommarsöndagar juni-aug firar vi högmässa kl 10.00.

(Varje söndag sep-maj kl.11.00.)

Kyrkan är öppen när skylten om det är utställd, normalt på vardagar 9-16 (inte alltid under sommaren) samt på söndagar i samband med gudstjänst.
 
Kyrkguiden leder dig rätt
Med appen Kyrkguiden kan du hitta till Svenska kyrkan med hjälp av mobiltelefonen. Du kan också se vad som händer i kyrkan och planera gudstjänster och annat som du inte vill missa. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.