SBF önskar trevlig sommar.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Prenumerera | Dela | Facebook | Instagram
Digitala träffar Trygg Idrott hösten 2022
 
Efter två genomförda träffar har totalt 45 klubbar deltagit i träffarna. Glädjande är att så många från första träffen valde att delta i den andra. Det är vårt mål på lång sikt, att skapa en plats för utbyte av erfarenheter och för att stötta klubbarna i arbetet med trygga idrottsmiljöer.
Till hösten ser vi fram emot två nya träffar som bland annat kommer handla om normer och gästas av Idrottsombudsmannen. Då har alla ni klubbar som inte deltagit ännu chansen att göra det.
 
80 anmälda till Tränarforum
 
Den 27-28 augusti intar SBF:s tränare Bosön för att träffas och utbildas.  Det finns fortfarande möjlighet att delta, även om anmälan nu är stängd. Kontakta malin.kjebon@brottning.rf.se om ni vill komma, men inte hunnit anmäla er. Alla tränare oavsett erfarenhet är välkomna.  
Klubben kan söka projektstöd för hela avgiften (3500 kr) för samtliga deltagare via SBF och projektstöd 22/23, Brottningsforum.  När det gäller längre resor, kontakta malin.kjebon@brottning.rf.se
 
Ekonomiskt stöd till klubbar med insatser för nyanlända
 
Det finns nu möjlighet för SBF:s klubbar att söka ekonomiskt stöd för insatser och aktiveter för nyanlända barn- och ungdomar. Ansökan görs via ett google-formulär som ni hittar här.
Beroende på projektidé kan medel även beviljas för insatser för familjer och i vissa fall vuxna.
Maxbeloppet via detta formulär är 15 000 kr. För insatser som kräver större belopp, hör av er till samuel.lund@brottning.rf.se eller malin.kjebon@brottning.rf.se
Projektet redovisas senast den 31 december 2022.
 
Bild tagen av  Hallands Nyheter
BK Falkenberg ger Ukrainska flyktningar glädje i vardagen
 
Varje onsdagkväll är Falkenbergs lokal en mötesplats för de som flytt kriget i Ukraina. Styrelsen i klubben var överens om att något måste göras. Satsningen har varit mycket lyckad och kommer fortsätta så länge det behövs. Det finns tydliga exempel på hur positivt det varit för välmåendet hos framförallt barnen. Klubben tar inget betalt utan ser det som sin plikt att hjälpa till. Förutom onsdagkvällarna samlar klubben in kläder så att besökarna kan ta vad de behöver när de kommer dit. En artikel där ordförande Lars-Erik Glans intervjuas finns att läsa i Hallands Nyheter. Det finns även ett reportage i SR P4 Halland som ni hittar här.
Dags för U20 EM i Rom
 
Den 27 juni - 3 juli är det dags för vår U20-trupp att ta sig an Europa. Truppen består av 13 brottare totalt och de som ska tävla är;
GR:  60kg Ilias Ayhan, Spårvägens BK, 63kg Tim Bergfalk, Göteborgs AK, 77kg Simon Borkenhagen, AK 77, 82kg Hamza Sertcanli, Spårvägens BK, 87kg Algot Källman, BK Ore, 97kg Måns Klosterman, Norrtälje BK
WW: 50kg Nelly Johansson, BK Athen, 53kg Ellen Östman, Husums IF BK, 62kg Jennica Källberg, Arboga AK, 65kg Nora Svensson, Helsingborg WT, 68kg Caroline Kvist, Helsingborg WT
FS: 70kg Kevin Makota Ström, Nykvarns BF, 79kg Wilhelm Larsson, Arboga AK

GR börjar den 27 juni, WW 29 juni och FS 1 juli.
Mer information om tider, resultat och livesänding hittar ni här.
 
SM-läger x 2 
 
Helgen 3-5 juni hölls det läger både på Bosön och i Malmö för de GR- och WW-brottare som deltog i USM. Totalt kom cirka 140 deltagare till de båda lägren från hela Sverige. 
En härlig upplevelse att möta alla taggade och förväntansfulla brottare som under helgen fick kvalitetsträning av bland annat Johan Pettersson, Felix Brink med förstärkning av Neno Jovanovic på Bosön och Johanna Mattsson och Patrik Magnusson i Malmö. 
- Lägret blev en positiv upplevelse för både ungdomar och ledare. Alla hade roligt och var duktiga på att byta träningspartner hela tiden för att få ut mesta möjliga av träningspassen. Mat och boende var över förväntan av många som är vana att sova i sovsal på luftmadrass, säger Maria Bloom, ansvarig på plats för Malmölägret.

Även GR 17-gänget hade en positiv helg där många fick uppleva Bosön för första gången med många olika idrottsutövare på plats samtidigt. På grund av en inställd tävling för juniorerna, så anslöt även 10 juniorer till läget. Gruppen som nu bestod av ca 80 aktiva delades in i en lätt grupp (upp till 66 kg) och en tyngre grupp.
- Vi som stod för logistiken under helgen vill passa på att berömma samtliga deltagare för ett fantastik bra uppträdande både på mattan där samtliga gav 100 % och utanför där samtliga skötte sig exemplarisk, säger Mats Vennberg, ansvarig på plats för Bosölägret.
 
Brottning på Special Olympic Games i Malmö
 
Under tre hela dagar fick Parabrottning möjlighet att visa upp brottning för målgruppen och anhöriga som närvarande under Special Olympic Games, det var väldigt roligt att många inom målgruppen kände till brottningen och framför allt projektet ”En brottarmatta utan gränser”. Under dessa tre dagar hade kansliet på Special Olympics Sweden ordnat tillsammans med Malmö stad att vi kunde ha en full brottarmatta på Kärlekstorget, där det fanns fler prova-på aktiviteter.
Special Olympic Games är ett internationellt idrottsevenemang för personer med intellektuella funktionsnedsättningar. Evenemanget arrangeras av organisationen Special Olympics och finns som sommar- och vintervariant. Det var cirka 1000 deltagare under dagarna under 12 idrotter.

Läs mer: https://specialolympicsgames.se/

Brottningsmattan hade cirka 50 deltagare som testade på att brottas mot Malmö Tigers egna Alexander Bica samt Fischer X.
Stort tack till Svenska Parasportförbundet, Malmö Stad, Malmö Tigers samt Special Olympics Sweden för samarbetet!
Kolla gärna på bilder och på Sveriges Radios reportage om brottningsmattan på Kärlekstorget i länken nedan.
http://p4dela.sverigesradio.se/?id=28859

Cem Celepli Atci
Cem.celepli.atci@brottning.rf.se
072 322 76 70
 
Preppa inför mästerskapen
 
SBF:s supportershop är alltid öppen. Stötta Svensk Brottning och beställ dina supporterkläder här;Beställ dina supporterkläder här. Sweden Wrestling Supportershop | Sandhems Textiltryck AB