Code Summer Camp
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Hej bästa deltagare!
 
Nu är vi väldigt nära starten av Code Summer Camp 2022 vecka 2.

Vi har planerat och ordnat för att skapa ett intressant, roligt och spännande digitalt läger och göra det så bra som möjligt för alla er som deltar. Självklart kan det dyka upp saker som vi inte kan förutse men tillsammans med er och våra 10 fantastiska coacher kommer vi att skapa ett roligt, inspirerande och utvecklande läger.

Det här mailet innehåller information om verktyg, praktiska saker och upplägg med mera.

Måndagen den 6 juni skickades första mailet ut. Det hittar du på sajten www.codesummercamp.se

 
Tack för att du läser igenom mailet noga!
 
Gruppindelning & coach
Alla deltagare har delats in i färggrupper och målsättningen har varit att dela in efter ålder. Varje färggrupp har en egen coach som brinner för programmering och att inspirera barn och ungdomar. Coachen peppar, stöttar, vägleder och instruerar innehållet. I färggruppen träffas deltagare i mindre grupp och jobbar med temat för dagen.

 
Kommunikationskanaler & verktyg – att förbereda
Under lägret kommer vi använda oss av Zoom och Haaartland. Zoom används för att delta på gemensamma workshops, livestreams och andra upplevelser i storgrupp samt när deltagare träffar sin coach i färggruppen.

Haaartland är vår informationskanal. Där vi delar information, länk till utvärderingar, deltagare och förälder kan skriva till sin coach och ställa frågor.

Du kommer under tisdagen den 14 juni att få en länk till den mail som är registrerad vid anmälan för att skapa ett konto. Profilen som skapas behöver ha deltagarens för- och efternamn samt med fördel gärna ladda gärna upp en bild. Förälder skapar kontot till deltagare under 13år.

Syskonpar? Det går bara att registrera en mailadress per barn/deltagare. Har ni syskonpar behöver syskonen registreras med olika e-postadresser, gäller både Haaartland och Zoom.

Zoom – ladda ner program-appen på deltagarens dator. Skapa ett konto till deltagaren inför lägret.

 
Incheckning varje dag & uppstart
Det är incheckning varje dag kl. 09.00 i zoom. Vid incheckning får ni gärna ha kameran påslagen. Vi ser gärna, om det är möjligt, att du som förälder finns till hands och tar ansvar för att ditt barn har loggat in på morgonen.

Varje morgon inleds med presentation av dagen och träffa coacherna. Sedan går ni ut i era färggrupper (Zoom) och där kommer varje coach att pricka av och hälsa välkomna. Under dagarna kommer workshops att varvas med egna uppgifter.

När det är gemensamt i storgrupp (Zoom) vill vi att ni har mikrofonen avstängd.

 
Eventuell frånvaro under lägret
Det är viktigt att ni meddelar om ert barn av någon anledning inte kan delta en dag eller behöver lämna innan dagens slut, meddela ert barns coach via Haaartland alt.via mail till projektledare Jonna (jonna.castell@skill.se) uppge barnets för- och efternamn. Om något barn saknas under incheckningen på morgonen eller ”försvinner” under dagen kommer vi att meddela målsman via mail alternativt telefon.
 
Tider, lunch & avslutning
Det är incheckning kl.09.00 och vi avslutar kl.15.00 varje dag.Lunch- och skärmpaus har vi klockan 11.30-12.30. Då tar vi en skärmpaus från datorn för att fylla på med energi och röra på kroppen. Se gärna till att äta bra mellis då och då under dagen för att hålla hjärnan redo för nya, roliga programmeringsutmaningar!

Sista dagen, torsdagen den 23 juni klockan efter lunch kl.12.30 kommer deltagarna att få möjlighet att presentera och visa upp vad de har jobbat med under veckan i sin färggrupp. Det här brukar vara ett superroligt tillfälle för målsman att delta på för att få en bild av vad deltagarna har pysslat med och lärt sig! Presentationerna kommer att ske i zoom och för att delta så klickar du bara in i zoom-mötet för färggruppen. Välkomna!

Gemensam avslutning för alla deltagare i zoom klockan 14.00.

 
Schema
Lägret genomförs digitalt och på distans. Starttid kl.09.00 och avslut kl.15.00. Med reservation för eventuella justeringar.

 
Måndag 20 juni: Tema - Scratch 
Tisdag 21 juni: Tema: Python.
Föreläsning med Maria Dufva klockan 12.30. Föräldrar är välkomna att delta och lyssna.
Onsdag 22 juni: Tema: Webbprogrammering. Digitalt studiebesök där vi träffar Väderstad.
Torsdag 23 juni: Valfritt projekt på förmiddagen och gemensam avslutning på eftermiddagen. 
 
Förälder är välkommen att vara med på avslutningen i färggruppen. Kontakta coach via Haaartland för att få zoom-länk till färggruppen.

Code Summer Camps schema finns på www.codesummercamp.se.

Min roll som förälder
Det är bra om du som förälder finns tillhands och kan hjälpa till om ditt barn skulle behöva teknisk support under lägret vid inloggning eller om det är något annat som ditt barn behöver hjälp med på plats.
 
Inför lägret
 
Förberedelser
Innan starten av lägret vill vi att ni förbereder er genom att installera program och skaffa konton enligt nedan (de är helt gratis). Se till att detta är gjort innan den första lägerdagen så att vi kan komma igång så fort som möjligt. Ett tips är att skriva ner inloggningsuppgifter så att deltagaren har det tillgängligt under lägret.

Har ni angett och fått bekräftat att ni kan låna dator? Installera zoom-app och skapa konton i förväg. Vi vill att ni provar att logga in på både Zoom och Haaartland innan lägret för att kontrollera så att allt funkar.

Kommunikation – Zoom (video) & Haaartland (info, chat)
Zoom
Genomgångar, workshops, seminarier och livestream kommer sker i Zoom.
För att komma till Zoom-mötet, följ denna länk. 
Meeting ID: 847 2823 3508
Passcode: 959532

Zoom-mötet är öppet från klockan 08.45 på måndag så testa gärna att logga in och säg hej :)

Lathund till zoom hittar ni här

Haaartland
För att kunna prata med varandra när vi inte är på Zoom använder vi oss av Haaartland. Testa att logga in inför lägret så du vet att inloggningen fungerar. Länk för att skapa ett konto skickas ut tisdagen den 14 juni. Aktivera länken så snart som möjligt, dock senast torsdagen den 16 juni.

Förälder ger sitt samtycke till barn under 13 år
För deltagare som är under 13 år gäller förälderns kontaktuppgifter när kontot ska skapas. Ett mail skickas till det mailkontot för att konfirmera kontot.

När du skapar kontot ger du ditt samtycke till att ditt barn som är under 13år får använda plattformen under veckan som Code Summer Camp pågår. När lägerveckan är slut vi kommer vi stänga ner kanalerna kopplade till lägret. Code Summer Camp tar ansvar för aktiviteter som sker på plattformen i samband med att lägret pågår från 09.00-15.00, måndag-torsdag. OBS! Ange barnets för- och efternamn i profilen så vi ser rätt namn på deltagaren. Ladda gärna upp en bild om barnet tycker det är okej.

Vi förväntar oss att deltagarna följer de uppsatta spelregler som gäller för Code Summer Camp.

Verktyg för programmering
Under onsdagen kommer deltagarna få prova på webbprogrammering i HTML och CSS. För att kunna arbeta med uppgifterna behöver du registrera ett konto, så här gör du.

1, Du behöver ett konto på Codepen (en rekommendation att registrera med mailadress).

2, För att komma till codepen går du till http://codepen.io och trycker på den gröna Sign Up knappen. Komihåg att anteckna användarnamn och lösenord så deltagaren har det tillgängligt när vi ska webbprogrammera.

 
 
Under lägret
 
Spelregler 
Spelreglerna skickade vi ut i förra mailet (den 6 juni) och det är mycket viktigt att alla har koll på och följer våra spelregler 😊 Ni hittar spelreglerna här. 

Har ni glömt att bekräfta att ni tagit del av spelreglerna? Ingen fara, klicka på länken här och bekräfta, tack! 

 
Utrustning
Vi vill påminna om att följande utrustning behövs för att kunna delta på lägret.
  • Dator med tangentbord (behöver inte vara externt)
  • Kamera så vi kan se dig när vi jobbar i smågrupper
  • Hörlurar är bra att ha, gärna med mikrofon
Internetuppkoppling krävs

CHECKLISTA inför måndagen den 20 juni vecka 2
  • Se till att program är nedladdade och konton skapade. Testa gärna att logga in på både Zoom och Haaartland innan lägret börjar
  • Se till att länken om spelregler är ifylld
  • Ha dina lösenord tillgängliga
  • Ladda upp med mellis och lunch under dagarna
  • Ha en fantastiskt rolig vecka!
Vi ses digitalt den 20 juni kl 09:00
Välkommen till Code Summer Camp vecka 2!
 
Bästa hälsningar,
 
Jonna Castell (projektledare, Skill)
Riyana Hussein (delprojektledare, Skill)
Anna Broeders (samordnare Linköping Science Park)
Amanda, Emilia, Yaman, Susanna, Gustav, Ludvig, Frida, David, Felicia & Axel (årets coacher)

 
Tack för att ni möjliggör Code Summer Camp tillsammans med oss!
 
Kontakt och frågor om Code Summer Camp
Jonna Castell, projektledare
jonna.castell@skill.se