Nyhetsbrev vecka 22
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
 
Och alla hörde de sitt eget språk talas -
 
kommande gudstjänst 5 juni

Nu på söndag är det pingst, och då är det mässa kl 11 i Finse huis i Rotterdam (adress: 's-Gravendijkwal 64).

På pingstdagen läser man alltid texten ur apostlagärningarn 2:1- 11. Här beskrivs hur Guds Ande kommer ner över en samling människor som består av många olika folkslag, och plötsligt hör de sitt eget modersmål, och de kan alla förstå det som sägs. Ibland tänker jag att det verkligen är ett av de största undren: När människor förstår varandra. Vi behöver mer pingstunder också idag, på skolor, arbetsplatser och världens alla förhandlingsbord.

Zoomlänk: 
https://zoom.us/j/95772998182
OBS! NY LÄNK

Efter gudstjänsten är finska kyrkans café öppet och det blir kyrkkaffe.
 
 
Sista gudstjänsterna innan sommaruppehållet
 
19 juni – kl 13 i Tyska kyrkan i den Haag
  3 juli  – kl 11 i Finska kyrkan i Rotterdam

 
 
 
Grattis till konfirmationen!
 

När konfirmerades du? Om du är konfirmerad är chansen att det var i maj ganska stor. Maj har traditionellt varit en månad för vigslar och konfirmation. Ofta är det pingst i maj, och pingsten är den heliga Andens högtid. Vid konfirmationen bes bönen om att Guds ande ska vara med, så på det viset hänger pingst och konfirmation ihop.
Konfirmation är enkelt uttryckt dopundervisning i efterskott och de flesta konfirmandgrupper riktar sig till ungdomar som enligt det svenska skolsystemet går i åttan. I Sverige kan man hitta alla möjliga sorters grupper, allt från olika sommarläger till resgrupper, seglarläger och
e-sportskonfa. Men det är aldrig för sent att konfirmera sig, man kan hitta gymnasiegrupper och dessutom blir vuxenkonfirmation vanligare.
Funderar du på konfirmation? Skulle du vilja konfirmeras eller har du någon i din närhet som är nyfiken? Svenska kyrkan i Nederländerna har ingen egen konfirmandgrupp just nu, men jag svarar gärna på allmänna fråger och kan hjälpa dig leta information. 
Elsa Westberg(präst i Nederländerna)
elsa.westberg@svenskakyrkan.se

 
 
Ladda ner vår app
 
I vår nya app har vi samlat den viktigaste informationen om församlingen i Nederländerna och de andra församlingarna runt om i världen. Här hittar du kontaktuppgifter, kalendarium och länkar till vår webbsida och sociala medier.

Du laddar ner appen gratis via App store eller Google Play. Sök på “utlandskyrkan”