Så gick det för Landskrona i ny mätning av det lokala företagsklimatet
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Företagsklimatet i Landskrona på plats fem i Skåne
 
I dag presenterade Svenskt Näringsliv resultatet från den årliga mätningen av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Landskronas sammanfattande omdöme av företagsklimatet ligger på 3,9, vilket är en förbättring mot förra året då det låg på 3,8. Landskronas omdöme är högre än både rikssnittet (3,4) och Skånesnittet (3,5).

Vi är glada över att näringslivet i Landskrona tycker att stadens arbete fungerar och att Landskrona är en bra plats att driva företag på. Enligt mätningen har vår förståelse för företagens verksamhet ökat och vad det gäller tillgänglighet och service har vi ökat till en nivå som ligger högt jämfört med andra kommuner.

Vi hoppas givetvis att du instämmer med de som svarat på enkäten och är nöjd med företagsklimatet i Landskrona. Vi är alltid öppna för synpunkter i vår strävan att bli bättre och vi kommer gärna på ett företagsbesök. 

Här kan du läsa mer om resultatet av undersökningen
Läs även Svenskt Näringslivs artikel om företagsklimatet i Landskrona

Nedan följer lite tips för både unga entreprenörer och etablerade företag.
Sommartid i Landskrona
 
Oavsett om du går in i en högsäsong eller semestertider så vill vi passa på att önska en riktigt fin sommar. Landskrona är en härlig sommarstad som lockar många besökare och det är mycket på gång; matfestival, konserter, stand up, guidade vandringar, båtturer och mycket annat. Här kan du läsa mer.

Du kan också blädda i vårt sommarmagasin för att få lite tips och inspiration.
Första spadtaget för OP Systems nya huvudkontor
 
Nu hälsar vi ännu ett företag välkommen till Landskrona. Förra veckan togs det första spadtaget för OP Systems mer än 6 000 kvadratmeter stora huvudkontor på verksamhetsområdet Kronan vid E6. Kontoret väntas stå klart i januari 2023.
 
OP System AB säljer och servar maskiner för modern materialhantering, återvinning och avfallshantering. 
 
Ung Drive - en företagsform för unga entreprenörer 0-18 år
 
Klippa gräs, tvätta bilar eller kanske passa barn. Känner du någon ung person som drömmer om att starta sitt eget företag och tjäna egna pengar? Genom appen och företagsformen Ung Drive kan man göra detta på ett enkelt sätt. För den som är folkbokförd i Landskrona är det dessutom helt kostnadsfritt.
Läs mer och ladda ner appen
Möt oss i paviljongen på H22
 
Under hela H22 city expo finns en paviljong på Stortorget i Helsingborg för att inspirera besökare att upptäcka mer av vår region. Välkommen att besöka oss från Landskronas näringslivs- och destinationsenhet i paviljongen den 13, 20, 21 samt 22 juni.
Sök stöd för nya energi- och klimatsmarta lösningar
 
Energimyndigheten stödjer innovationer inom tjänster, lösningar och produkter hos små och medelstora företag. Just nu finns två möjligheter till finansiering; för att utveckla en affärsidé eller testa en lösning tillsammans med en kund.

Vill du utveckla en affärsidé? 
Vill du testa och utveckla en lösning med kund?
Rekryterar ditt företag internationella talanger?
 
HIC, Helsingborg International Connections, är en organisation som arbetar med att stötta och välkomna internationella talanger i regionen. Som en del av evenemanget #Open22 under H22 bjuds anställda, arbetsgivare och kommuner in för att diskutera hur det privata näringslivet och det offentliga kan samarbeta kring detta. Anmäl dig här