Nyhetsbrev flerbostadshus
Kretslopp och vatten
 
 
Webbinarium om nästa års VA- och avfallstaxa måndag 13 juni
Foto: Lo Birgersson
Stora investeringar väntar  inte minst på vatten- och avloppssidan  så höjningar av våra avgifter är att vänta. Våra intäkter från taxan behöver öka med 8–9 procent för avfall, 5–8 procent för användning av vatten och avlopp och mellan 5 och 20 procent för anslutning av vatten och avlopp.

Hur mycket intäkterna behöver öka är inte samma sak som hur mycket avgifterna kommer att höjas, men det ger en indikation. Vi tar fram ett konkret förslag under sommaren och vår nämnd fastställer i september de prislistor som ska skickas vidare till kommunfullmäktige för beslut i november.
Delta i vårt webbinarium för att få reda på mer
 
På vårt webbinarium kommer vi att ta upp hur stora höjningarna kan bli och varför vi måste investera för göteborgarnas framtid. Du är välkommen att koppla upp dig på måndag 13 juni kl 11.30 till 12.15

Webbinariet är för dig som äger eller arbetar med flerbostadshus, är kostnadsfritt och ingen anmälan behövs.
Teknisk support via chatt öppnar 11.20. Koppla upp dig i tid så att du hinner få ordning på ljud och bild. Webbinariet är en livesändning. Som deltagare kommer du inte att ha mikrofon eller bild – all kommunikation görs via chatt. Att delta från din dator ger dig den bästa upplevelsen, men du kan använda telefon eller surfplatta.
Ingen anmälan behövs. Du deltar genom att klicka här
 
 
Gör plats för vattnet: Ta hand om ditt dagvatten
 
Tar du hand om dagvattnet på din fastighet minskar du risken för översvämning, utemiljöerna blir bättre och mer attraktiva, samtidigt som du bidrar till ett hållbart byggande.
Det finns många sätt att göra plats för vattnet på innergårdar, parkeringsplatser och andra stora ytor. På vår hemsida har vi samlat tips på både små och stora saker du kan göra. Du får också råd om hur du kan skydda huset med tekniska lösningar som bakvattenstopp och pumpar.
Foto: Lo Birgersson
Ny webbkarta: Hur påverkas ditt område av ett skyfall?
 
Vi har tagit fram en karta där du kan se ungefär hur ett skyfall skulle påverka Göteborg. Skyfall kallas de regn som är väldigt kraftiga: minst 50 mm på en timme eller minst 1 mm på en minut.
Normalt regnar det mellan 40 och 90 mm i Göteborg under en hel månad. Skyfall inträffar dock väldigt sällan, och de flesta sker på sommaren - men de kommer att bli vanligare i och med klimatförändringarna.
Här kan du se hur skyfallen kan påverka vår stad.
Foto: Lo Birgersson
 
Nu är våra miljöinforma-törer i gång igen
 
Pandemin är över, och vi kan träffa folk i verkliga livet igen. Våra miljöinformatörer kan hjälpa dig med att knacka dörr och informera dina boende personligen om hur man bland annat sorterar sina sopor.
Läs mer om miljöinformatörerna här
Foto: okänd
 
Tyck till om vårt nyhetsbrev för flerbostadshus!
Vårt nyhetsbrev kommer ut ungefär en gång i månaden. Vi har tagit fram en kort enkät och är tacksamma om du fyller i den - det gör att vi kan göra nyhetsbreven bättre och mer relevanta för dig.
Här fyller du i enkäten
 
 
Får du nyhetsbrevet via någon annan prenumerant?
 
 
 
Kontakta Kretslopp och vattens kundservice
Öppettider
Måndag, tisdag, torsdag och fredag 7-16
Onsdag 9-16
Stängt på helger och röda dagar

Telefon
031-368 27 00

E-post
kundservice@kretsloppochvatten.goteborg.se
Du får det här nyhetsbrevet eftersom du är kund hos Kretslopp och vatten, Göteborgs Stad.
Vill du inte ha fler utskick? Avregistrera dig här