Det femte Hötorgshuset närmast Sergels torg har äntligen fått ett rejält lyft efter årtionden av mer eller mindre förfall. I slutet av 2021 invigdes SPACE – ett kulturcenter för en digital generation. På 7500 kvm kombineras det viktigaste inom digital kultur – gaming, musik, content creation och digitalt know-how. Det här nyhetsbrevet tar dig med på en tur runt SPACE och visar vad huset har att erbjuda. Vill du se alla detaljer, klicka på bilderna så öppnas de i ett större format. Mycket nöje!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

Läs brevet på webben - rekommenderas - klicka här
 
 
NYHETSBREV 39


SPACE Stockholm - ett digitalt kulturcentrum

Det femte Hötorgshuset närmast Sergels torg har äntligen fått ett rejält lyft efter årtionden av mer eller mindre förfall. I slutet av 2021 invigdes SPACE – ett kulturcenter för en digital generation. På 7500 kvm kombineras det viktigaste inom digital kultur – gaming, musik, content creation och digitalt know-how.

Det här nyhetsbrevet tar dig med på en tur runt SPACE och visar vad huset har att erbjuda. Vill du se alla detaljer, klicka på bilderna så öppnas de i ett större format.

Mycket nöje!
 


Världens största gaming center

Här finns världens största permanenta gaminghall med över 400 stationer. Du loggar in med Bank ID i Space Portal-appen för att boka en station eller ett Bootcamp-rum utrustat med en 75" LED-skärm och fem datorer för PS5 eller Xbox. Via appen går det även att anmäla tekniska problem eller beställa mat och dryck till din station och till ert Bootcamp-rum med eget kylskåp.

Barn under 13 år måste registreras hos SPACE av en vårdnadshavare. Säkerheten är viktig och den som bryter mot de omfattande husreglerna får en varning. Efter tre varningar spärras ditt konto och du blir permanent utelåst från huset.

Nedan ser du AFK Café (Away From Keys) som ligger in anslutning till gaminghallarna.


Gamingstationer med det senaste

Datorerna är utrustade med Intel i7-processor, Nvidia GeForce RTX 3080, en 27" skärm, tangentbord och hörlurar från Hyper X samt bekväma gamingstolar från José Mourinhos favoritmärke Secret Lab.

Via SPACE Launcher har du enkel åtkomst till dina favoritspel och appar. Här kan du lägga till vänner, göra framtida bokningar, följa din avatar och ta del av lojalitetsprogrammet på SPACE.

SPACE är öppet alla dagar 11:00-23:00, med Night Gaming fredag och lördag till -07:00


SPACE Club - Gaming för seniorer

Två våningar under Sergels torg finns SPACE Club för seniorer 20+. Här finns 100 stationer och 15 Bootcamp för PC- och konsolspel samt en stor loungeyta med tillhörande bar.

Här låg tidigare musikklubben Underground där U2 gjorde sin första spelning i Stockholm 1981. Genom en inglasning i golvet syns fortfarande klubbens logotype målad på betongen.

 


SPACE Arena med världens största 8K skärm.

Intill gaminghallarna ligger SPACE Arena, utformad som en amfibieteater. Här kan du se ditt team tävla mot konkurrerande lag, arrangera hybridevent eller njuta av storskalig liveunderhållning, konserter, spellanseringar, evenemang och konferenser. Arenan har 550 sittplatser och världens största 8K LED skärm på hela 95 m2!


Studio för livesändningar

På gatunivå med Sergels torg finns en live-studio. Det runda ”kommentatorbåset” med glasväggar har kontakt både med arenan och med torget utomhus. Rummet är utrustat för podcasts, intervjuer och tävlings­juryer.


SPACE Community föer co-working och utveckling

De fyra övre planen rymmer en rad aktiviteter i en kreativ digital miljö. Hos SPACE Community kan man hyra en arbets- och mötesplats och kontorsrum för co-working – tillfälligt eller över längre tid.

SPACE Studios är fullt utrustade för produktion av musik, podcast, streaming och video. För SPACE Academy är målet att skapa framtida karriärmöjligheter inom digital och tech. Man erbjuder gratiskurser för barn och ungdomar som vill ha en introduktion i kodning och spelutveckling.

 


Avicii Experience

Bredvid ingången till gaminghallarna ligger ett hyllningsmuseum tillägnat Tim ”Avicii” Bergling. Denna interaktiva utställning tar oss närmare artisten Avicii och personen Tim Berglings liv - från barndomsrummet där allt började till studion i Los Angeles där hans största hits skapades.

 


Sveriges första Selfie museum

Milajki är ett varumärke för upplevelser man skapar tillsammans med sin mobilkamera. På besök hos SPACE finns just nu upplevelseportalen Milajki Style FactOH!ry – en fantasivärld där besökarna klär ut sig och utforskar 15 olika interaktiva miljöer med fotobås för selfies.

Här kan man ta med vännerna och gå loss på allt från pastelliga prinsesskjolar i tyll, glittriga sjöjungfrur och enhörningar till bollhav och peruker i regnbågens alla färger. Milajki Stockholm har öppet varje dag till den 24 juli, så passa på!

 


SPACE Market

I butiken på markplan kopplas den fysiska och digitala världen ihop. Här finns ett speciellt pop-up-urval för gaming och musik, en serie exklusiva Avicii-produkter samt egna SPACE-produkter. Givetvis finns butiken även online.

 


Den feta katten

I konceptet SPACE ingår givetvis även mat. Brasseriet Fat Cat ligger i markplan ut mot Sergels torg. Inom gaming-kulturen förekommer ofta japansk och koreansk barbecue så det asiatiska temat är givet. Med ingång runt hörnet från Mäster Samuelsgatan finns Skinny Kitten, ett café och deli i asiatisk stil med take away.

 


Stockholms mest centrala uteservering

Vid foten av den femte Hötorgsskrapan öppnade för några veckor sedan en uteservering. Den fungerar som en förlängning av Fat Cat och är med sitt läge ett Stockholms mest centrala uteplatser med sol från tidig morgon till sen eftermiddag.


Välkommen!

I entrén möts du av ett pulserande abstrakt bildspel visat på 320st bildskärmar i tak och en bit ner på väggen. Totalt väger skärmarna 3 ton.
SPACE

Avicii Experience

Milajki

DAP Group

Paloma Design Studio
Vill du ser mer bilder från projektet - Klicka här!
Lasse Olsson Photo fotograferar och filmar arkitektur, inredning, och belysning. Mitt nyhetsbrev kommer ut 4-6 gånger per år och presenterar intressanta fotoprojekt.

Klicka här om du vill läsa mina tidigare nyhetsbrev.