Reformer och spaning mot framtiden
 
Häromveckan bjöd SKR in till gymnasiekonferens, där vi fördjupade oss i de reformer och förändringar som gymnasieskolan står inför de närmaste åren. Ta del av intryck och tankar som Monica Sonde bär med sig från dagen.
 
 
Kontaktvägar, samverkan och insatser inom kommunernas aktivitetsansvar
 
Den 23 maj arrangerar SKR en kostnadsfri webbsändning om det kommunala aktivitetsansvaret (KAA). Vi får bland annat ta del av aktuell statistik från Skolverket och lärande exempel från Västerås, Jönköping och Boden. Målgrupp är politiker och tjänstepersoner med koppling till det kommunala aktivitetsansvaret. Sändningen går att se i efterhand. Välkommen!
 
 
Politiken och kommunala aktivitetsansvaret 
 
Den 31 maj bjuder SKR in till en kostnadsfri digital dialog med politiker om uppföljning av det kommunala aktivitetsansvaret (KAA). Skolverket och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) medverkar också. Målgrupp är politiker med koppling till det kommunala aktivitetsansvaret. Välkommen att anmäla dig!
 
 
Goda resultat av digital kompetensutveckling i skolan
 
Pedagogisk användning av digital teknik kan utveckla undervisningen och förbättra lärandet. Flera kommuner ser goda resultat efter att arbetat med modellen Skriva sig till lärande (STL).
 
 
Make Music Matter - anmälan till hösten 2022
 
Make Music Matter! STORIES #ForABetterDay är ett skolprojekt med fokus på musik, kreativitet, digital teknik och välmående, där eleverna bland annat får arbeta med Aviciis musik i egna musikproduktioner. Projektet är ett samarbete mellan Linnéuniversitetet, Tim Bergling Foundation och Stiftelsen Signatur. Även SKR är samarbetspart i projektet. Nästa omgång startar i augusti 2022 och anmälan har öppnat. Besök även projektet på Järvaveckan!
 
 
Fler webbsändningar och konferenser
 
 
Moves - digital spridningskonferens
Den 1 juni presenterar SKR erfarenheter och lärdomar från mobilitetsprojektet Moves som erbjudit unga som varken arbetar eller studerar möjlighet till praktik på annan ort.
Program och anmälan Moves
 
Aktuell information från SKR - arbetsmarknad, ekonomiskt bistånd och vuxenutbildning
Den 3 juni ges en webbsändning med aktuell information för dig som är verksam inom socialtjänst, vuxenutbildning, arbetsmarknad och näringsliv. Du behöver anmäla dig till sändningarna som sker i zoom, och får en länk att logga in på inför varje sändningstillfälle. Du behöver alltså inte anmäla dig till varje enskild sändning.
Anmälan sändlista aktuell information från SKR
 
Redaktör:
Hanna Sällemark

Ansvarig utgivare:
Maria Caryll
Sveriges Kommuner och
Regioner

www.skr.se
08-452 70 00