Anmäl er till Tränarforum 27-28 augusti
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Prenumerera | Dela | Facebook | Instagram
Anmäl er till Tränarforum på Bosön 27-28 augusti
 
Helgen riktar sig till alla tränare oavsett erfarenhet och nivå. En bra chans för våra tränare inom Svensk Brottning att träffas och utbyta erfarenheter. Projektstöd kan sökas för hela avgiften 3500 kr/deltagare, vilket inkluderar föreläsningar, mat och logi.
 
Tränarforum kommer bland annat innehålla;
Föreläsning av Stefan Söderfjäll om vikten av att motivera våra aktiva, mattclinic om internationella trender och brottningspedagogik och mycket mer.
Anmäl er här - sista anmälningsdag är 10 juni.
31 maj - Trygg Idrott Digital klubbträff 2
 
Nu finns en ny möjlighet för er klubbar som inte deltog förra träffen att vara med och ytterligare ett tillfälle för er som var med.
Denna gång kommer vi få höra hur en av SBF:s klubbar har gjort för att komma igång med arbetet kring trygga idrottsmiljöer. Och incidenten som fick dem att agera. 
Mer information och anmälan här. Uppge en aktuell mejladress. Möteslänk skickas ut någon dag innan träffen.

Under 2022 kommer SBF att hålla fyra träffar om Trygg Idrott där det är obligatoriskt som förening att delta i minst en. Under den första träffen i april, gick vi bland annat igenom RF:s nya riktlinjer för barn- och ungdomsidrott. En sammanfattning av träffen hittar du här; Trygg Idrott träff 1.

Har ni frågor hör av er till Malin Kjebon, barn- och ungdomsansvarig SBF, tel 08-699 6324, malin.kjebon@brottning.rf.se
 
Jonna Malmgren och Nanny Jönsson SM 2020
Senior-SM i brottning Varberg 21-22 maj
 

Det är 38 år sedan senior-SM i brottning senast gick i Varberg. I helgen är det dags igen. 241 brottare från 55 klubbar är anmälda och det ser ut att bli en hård konkurrens i samtliga viktklasser. En intressant mix av landslagsbrottare, veteraner och unga talanger
Några klasser att hålla koll på;
I GR 97 kg har vi Alexander Kessidis, AIK Brottning mot hemma hoppet från Varberg BoIS, Oskar Johansson. GR 67 kg, Alexander Bica, Malmö Tigers och Niklas Öhlén, Sundsvalls AIK. Och i WW 68 kg, Johanna Mattsson, Gällivare SK mot Olivia Henningsson, Helsingborgs WT.
Förutom Europamästaren Johanna Mattson kommer även EM-femmorna Nova Bergman, Klippans BK (WW 57 kg) och Albin Olofsson, AIK Brottning (GR 82 kg) till start. Alla anmälda brottare och ytterligare information om SM finns här.
Varberg BoIS står för arrangemanget som anordnas i Arena Varberg. Mästerskapet kan även streamas via Staylive, Svenska Brottningsförbundet (staylive.io) och sändningen produceras av Tsuba Media.

Hålltider
Lördag 21 maj
10.30 kvalificeringsomgångar och bronsmatcher
GR: 60, 67, 72, 77 kg WW: 50, 53, 57, 62 kg FS: 86, 97, 125 kg
17: 30 Finalpass

Söndag 22 maj
10.30 kvalificeringsomgångar och bronsmatcher
GR: 82, 87, 97, 130 kg WW: 68, 76 kg FS: 61, 65, 70, 74, 79 kg
Finalpass startar 30 min efter sista bronsmatchen

Övriga upplysningar
info@varbergsbois.se
www.varbergsbois.se
Instagram: @smbrottning2022 & @varbergsboisbrottning
 
Följ Senior-SM i Varberg 21-22 maj
 
För de som inte kan följa mästerskapet på plats, finns alternativet att se det live eller i repris via Staylive som sänder hela helgen. Sändningen kommer att produceras av Tsuba media.
Gå in på  Svenska Brottningsförbundet (staylive.io)
Det går att köpa en dag för 79 kronor eller få tillgång till samtliga matcher hela helgen för 99 kr genom att köpa ett tvådagars-pass. 25 % av intäkterna skänks till UNCHR.
 
 
Nanny Jönnson på Eldsjälgalan 2022
Eldsjäl 2.0 - nu söker vi nya kandidater till utbildningen
 
Nanny Jönsson - Dalby, Linnea Svensson - Eslöv och Elvira Jakobsson - IFK Linköping. Alla tre har gått utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0. En utbildning som hålls av RF och SISU Idrottsutbildarna i samarbete med Folkspel som riktar sig till ledare och tränare mellan 18 och 25 år inom idrotten som vill axla en ledande utvecklings- och förändringsroll.
Har du någon i din klubb som är driven och som skulle vilja gå? Utbildningen sker både på distans med några fysiska träffar och kan kombineras med skola eller arbete. Här kan du läsa mer:
https://www.folkspel.se/foreningsliv/inspirera-unga-ledare/
Eldsjäl 2.0 - broschyr i pdf

Kontakta malin.kjebon@brottning.rf.se för anmälan.
 
Nyutbildade tränare i Skövde
 
Under Valborgshelgen gick åtta tränare Brottning Fortsättning i Skövde. Kursledare var Leonard Östlund och Skövde ABK med Kent Sjödin i spetsen, stod för arrangemanget.
- Det var en mycket bra kurs!
Jag är väldigt nöjd med innehållet och genomförandet, säger Josef Rosén, Skövde ABK.
Övriga deltagare var Emil Hjelm - Värnamo BK, Dilo Abdi, Patrik Lilja, Namiq Binnatov och Jan Karlsson - Göteborgs Atletklubb, Ridvan Mustafa och Niklas Moberg - Skövde ABK.
Kontakta malin.kjebon@brottning.rf.se om ni har tränare som vill gå utbildning.
 
Prova-på Parabrottning i sommar - hjälp till att få fler i rörelse
 

Vill ni som klubb hjälpa till att skapa värdefulla aktiviteter i sommar?
Under sommarveckorna vill Svenska Brottningsförbundet bidra till att föreningar skapar möjligheter till fler i rörelse.

Tanken är att klubben anordnar en prova-på-dag men Parabrottning. Målet med inspirationsdagen är att skapa kontakt och att fler inom Parasport blir aktiva inom brottningsföreningar. För att genomföra detta finns följande stöd till föreningen;
- Ekonomiskt bidrag upp till 10 000 kr
- Lokalt nätverk för att rekrytera målgruppen
- Utbildning till ledare

Förväntningar är att föreningen förbereder och genomför  kostnadsfria prova på aktiviteter riktade till målgruppen under minst 1-4 tillfällen inför sommaren och hösten 2022. Tillsammans med SBF ansvarar klubben för att sprida information och inspirerar målgrupper till att anmäla sig och delta.

Finns det ett intresse för att arrangera prova-på aktiviteter, hör av er:

Cem Celepli Atci
Cem.celepli.atci@brottning.rf.se
072 322 76 70
 
Preppa inför mästerskapen
 
SBF:s supportershop är alltid öppen. Stötta Svensk Brottning och beställ dina supporterkläder här;Beställ dina supporterkläder här. Sweden Wrestling Supportershop | Sandhems Textiltryck AB