Nyhetsbrev vecka 19
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nu har jag börjat
 
Jag fick presentera mig i förra veckobrevet, och några av er som finns här i församlingen har jag redan träffat några gånger i samband med gudstjänster. Nu har jag börjat min anställning som präst här i Svenska kyrkan i Nederländerna på riktigt.
 
Som jag skrev i förra brevet har jag med min familj redan bott här i snart två år. Vi bor i orten Zuidhorn utanför Groningen. På sätt och vis flyttade vi för att min man fått jobb som professor vid universitet i Groningen, men vi hade under en längre tid pratat om att bo utanför Sveriges gränser. Så när möjligheten kom tog vi den. Barnen som nu är 9 och 11 var inte helt positiva till flytten från Uppsala, och de godtog inte mina försök att sälja in Nederländerna som södra utkanten till Skåne med egen dialekt. Nu har de två platser som är ”hemma”, och det har också jag. Fast jag har faktiskt många fler platser som är hemma. Hur är det med er? Hur många platser har ni som på olika sätt är hemma?
 
Jag kommer att tjänstgöra på halvtid, men jag hoppas att jag trots det, och trots att jag bor i den nordliga delen av Nederländerna, kommer kunna träffa många av er som på olika sätt är Svenska kyrkan i Nederländerna.
 
Jag kommer heller inte ha kyrkoherdeuppdraget - mer om det och vem som kommer att ha det uppdraget i kommande nyhetsbrev. 
 
Den 22 maj kl 13 firar vi nästa gudstjänst, då är vi i tyska kyrkan i den Haag. Välkommen då!
 
Elsa Westberg, präst
 
 
Kommande gudstjänst den 22 maj i Den Haag
 
 
Söndag den 22 maj kl kl 13.00 firar vi gudstjänst i Den Haag, i tyska kyrkan. Välkomna till gudstjänst då. Tyskan kyrkan (Deutsche Evangelische Gemeinde Den Haag) ligger på Bleijenburg 5, 2511 VC Den Haag. Gudstjänsten kommer även att kunna ses via zoom: https://zoom.us/j/99092795392?pwd=eW1zbDdKMDFiY0dnak9MRlNZZlVXUT09
 
OnsdagsKlubben
 

Kommande träffar under våren blir 11 och 25 maj. Träffarna äger rum i finska kyrkan i Rotterdam (Finse Huis, 's-Gravendijkwal, 3014 EG Rotterdam). Vi börjar kl 11.00 och håller på en stund tillsammans. Lunch och fika finns att köpa. Skicka gärna ett meddelande till nederlanderna@svenskakyrkan.se och meddela om du kommer och vill äta, då maten förbeställs i kyrkan. Det går även bra att delta via zoom: https://zoom.us/j/92374372787?pwd=QXBCUDFkRGdESFZWaTkxaks0M3hHUT09
 
 
Jubileumskonsert med kören Ostrochorus
 
Den 28 maj får vi besök av kören Ostrochorus. Ostrochorus är en kör kopplad till studentlivet i Lund. Närmare bestämt är de Östgöta nations kör från Lund. Kören består av 40 sångare från alla fakulteter vid unviversitet. Kören siktar på att vara en av Sveriges skickligaste med hög kvalitet både när det gäller musik och framförande. Musiken bjuder på en stor bredd med allt från Bach och Bellman till folkmusik och pop.
 
Emma Övång har lett kören sedan 2018 och är förutom gymnasielärare också kör- och sångpedagog. Hon leder även en gospelkör för Svenska kyrkan i Lund. Förutom att leda kören så är en hel del av de verk kören framför hennes egna arrangemang. Framträdanden sker vid middagar och baler i univeristetssammanhang, egna konserter och Lunds domkyrkas högmässa. Ibland sjunger de också vid privata sammanhang som t ex bröllop, examens högtider och andra festliga tillfällen.
 
Nu till våren har sångerna Ostrochorus sjungit haft blandningen med just ballader, folkmusik, spirituals och pop, men också svenska vårsånger.
 
Kören firar 40 år, vi är glada över att de kommer hit och ser fram emot att höra vad de kommer att framföra när de sjunger den 28 maj - hoppas vi ses då.
 
Datum: 28 maj
Tid: kl 16.30
Adress: Nieuwe Binnenweg 25 i Rotterdam (gammalkatolska kyrkan Paradijskerk)
Inträde: 5€
Fikaförsäljning
 
Frivilligfest på nationaldagen
 

Måndag den 6 juni kommer församlingen att anordna en frivilligfest för alla som under senaste året har hjälpt till vid olika evenemang i församlingen. Det är tänkt som en grillfest och vi kommer att vara i norska kyrkan i Rotterdam (Westzeedijk 300). Mera information kommer längre fram.
 
Medlem
 

Som medlem är du viktig! Du bidrar till att vi tillsammans kan bedriva Svenska kyrkans verksamhet i Nederländerna.

På vår webbsida hittar du mer information om medlemsavgifter och hur du kan bidra. Läs mer via denna länk.
 
Utlandskyrkans app
 
I vår nya app har vi samlat den viktigaste informationen om församlingen i Nederländerna och de andra församlingarna runt om i världen. Här hittar du kontaktuppgifter, kalendarium och länkar till vår webbsida och sociala medier.

Du laddar ner appen gratis via App store eller Google Play. Sök på “utlandskyrkan”