Nya produktgruppsstrukturen gäller från 3 maj i administrationsverktyget
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
NYA PRODUKTGRUPPSNUMMER

Förra sommaren började vi presentera samtliga artiklar på rskdatabasen.se enligt vår nya produktstruktur. Detta har underlättat för den som söker efter en produkt då den nya strukturen delar in produkterna på ett mer logiskt och konsekvent sätt än tidigare.Dock har man fortfarande ansökt om RSK-nummer enligt den gamla strukturen, nu ändras detta.

Du som arbetar med administration av RSK-nummer har säkert märkt att det funnits två olika strukturer, en som hetat ”Produktgrupp” och en som hetat ”Produktgrupp (Kommande)”. Nu ändras detta och framöver kommer det heta ”Produktgrupp”, vilket är den nya strukturen med ett åttaställigt id, som måste anges vid ansökan och ”Tidigare RSK-flik” vilken är den gamla strukturen. Alla RSK-nummer som godkänts från och med förra sommaren har alltså fått det nya åttställiga produktgruppsnumret innan godkännandet.

För dig som jobbar mycket med Excel så är rekommendationen att ta ut en ny mallfil/Ladda hem-fil från VVSin. Detta då det skett förändringar på fältnamn samt förändring på att fältet som heter ”Produktgrupp” numera ska innehålla den nya strukturen med ett åttaställigt ID.
Jobbar du inne i VVSin så rekommenderar vi att du provar Nivåväljaren. Nivåväljaren är ett smidigt hjälpmedel som du hittar när du ändrar produktgrupp på artikelsidan då du ansöker om ett nytt RSK-nummer.

Vill du se hela den nya produktstrukturen i sin helhel hittar du den under menyvalet Administration > Produktgrupper. Har du några frågor angående detta är du välkommen att höra av dig till oss.

De nya produktgrupperna kommer att gälla från och med releasen den 3/5 2022