Hej på er!
Nu hoppas vi att våren snart gör ordentlig entré efter detta aprilväder som överraskar oss titt som tätt. Dagarna har blivit ljusare och det tycker i alla fall vi här på Uppsvenska känns härligt! Låt oss fira med ett rykande färskt nyhetsbrev!

Glad påsk önskar vi från GF Uppsvenska!
 
ÅRSMÖTE OCH WORKSHOP
Den 19:e mars hade Uppsvenska årsmöte i härliga lokaler på The Dome i Gävle. Där fick vi en personlig rundtur av platschefen, tillika en av våra tidigare PKTR-utbildare och fd. kommittéordförande Johan Mikaelyan.

Gefle Flyers stod som värdförening för mötet och Sandvikens Gymnastikavdelning var med och berättade om de nya hallarna som det planeras för i Sandviken! Jättespännande!

Innan mötet erbjöd vi en semidigital styrelseworkshop med temat Att behålla, rekrytera och utveckla ledare och aktiva. Vi var hela 31 deltagare från 10 föreningar + vår egen styrelse! Alla fick förhoppningsvis lite nya idéer och tankar kring det alltid viktiga ämnet!
 
 
VI VÄLKOMNAR VÅR NYA ORDFÖRANDE + NYA LEDAMÖTER
Årsmötet valde in lite nya personer som vi vill välkomna! Vi hälsar Jessica Wallman varmt välkommen till sin nya roll som ordförande! (Pst! Läs 3 snabba frågor med henne i rutan under!)

Vi hälsar även våra nya styrelseledamöter Carolina Johansson, KFUM Trampolin Uppsala, Lotta Zetterström, Söderhamnsgympan och Birgitta Lamberg Fröhammar, Järlåsa IF varmt välkomna! Längre fram kommer ni att få se mer av resten av styrelsen!
Vilka är de egentligen? Och vad de jobbar med bakom kulisserna? 
 
TRE SNABBA FRÅGOR TILL VÅR NYA ORDFÖRANDE Jessica Wallman, Söderhamnsgympan.
 
1. Vad brinner du för i ditt engagemang i GF Uppsvenskas styrelse?
Jag brinner för utveckling! Vi har massa roliga utvecklingsprojekt på gång nu och vi har börjat planera framåt för kommande gympaår!
 
2. Vilket är ditt starkaste gymnastikminne?
En tävling i Söderhamn, en av mina gymnaster hade kämpat med hjärnspöken och bristande självförtroende. På tävlingen sprang hon över trampetten på första varvet och jag ser att tårarna rinner när hon står i ledet och väntar in strömmen. När hon ställer upp för varv två ser jag en glöd och bestämdhet i ögonen och hon gör sitt livs insats resterande två varv! Det susade i publiken när hon varv 2 ställer sin volt och sträcker upp med ett leende! Hela laget var i extas efteråt och det var kramkalas med en mycket nöjd och glad gymnast och ett mycket stolt lag 😊 Att få se henne ta fram allt vi tränat på, tro på sig själv, inte låta ett bakslag avgöra och att se hela laget dela framgången. Det är ett starkt minne.
 
3. Vad gör du helst på en ledig dag?
Tar sovmorgon 😂 Jag kliver upp kl. 5 på vardagarna så när jag är ledig gör jag mig ingen brådska på morgonen! Sen kliver jag upp, slår på kaffet som jag sen tar med mig tillbaka till sängen 😊 Helst umgås jag med mina barn på lediga dagar, vad vi gör är inte så noga bara vi är tillsammans. Ofta blir det hockey eller trav och så klart matlagning. Vi älskar att laga mat tillsammans. Bäst i test är ett favoritprogram som vi kan titta på hur många gånger som helst!
 
GYMNASTIKFÖRBUNDET UPPSVENSKA REKRYTERAR!
Till hösten söker vi 1-2 st vikarierande konsulenter till vårat kansli.  

Vet du någon som skulle passa för rollen? Tveka inte att sprida ordet! 

Läs mer om det vi söker här.
 
 
ÅRETS ELDSJÄL 2022 GÄSTRIKLANDS IDROTTSGALA

En av de fyra finalisterna till utmärkelsen Årets Eldsjäl som Gästriklands idrottsgala utser, är ingen mindre än Lars Lundberg från Sandvikens Gymnastikavdelning! 

Den 6 maj avslöjas vinnaren och vi håller alla tummar och tår vi har för Lars! Heja heja!