Kriget i Ukraina *Församlingen i London söker kyrkoherde *Nya Rådet för Svenska kyrkan i urlandet
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Kära kollegor!
 
I skrivande stund är det dymmelonsdag, och påsken står för dörren. När jag följer ert arbete i sociala medier och på era hemsidor kan jag inte annat än att bli imponerad av hur mycket ni gör och hur viktig kyrkan är! Jag vill också tacka er alla för all hjälp och stöd ni har givit till Ukraina.
 
Rådet för Svenska kyrkan i utlandet har nu hunnit träffas två gånger på kort tid för att få grepp om den breda och mångfasetterade verksamheten som utlandskyrkan är. Målet är att utredningarna och förslagen på hur det kan se ut framåt ska blir klara till senhösten, för att sedan behandlas av kyrkostyrelsen. Efter det kan vi gå in i ett normalläge för utlandskyrkan. Men först är det påsk!

Med vänliga hälsningar
Rickard och avdelningen Svenska kyrkan i utlandet
 
Kriget i Ukraina
 
Vi berörs och ber för Ukraina. Många av Svenska kyrkan i utlandets församlingar ger stöd på olika sätt till de som drabbas av kriget. Till exempel genom olika insamlingar eller genom att ställa om kollekten. Flera är också engagerade i mottagande av de som är på flykt.Gör du eller din församling någon insats kopplat till Ukraina? På vilket sätt då? Hör gärna av dig till kommunikatör Jiang Millington. Finns det bilder eller filmer tar vi gärna emot det också för att kunna berätta om det på webb, blogg och i sociala medier.
 
Församlingen i London söker kyrkoherde
 
Är du en trygg andlig ledare som har din styrka i att inspirera och entusiasmera personal och ideella? Sök tjänsten som kyrkoherde i Ulrika Eleonora församling i London. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.
Välkommen med din ansökan senast den 20 april!
 
Nya Rådet för Svenska kyrkan i utlandet
 
Efter kyrkovalet 2021 tillsattes ett nytt råd. Kyrkostyrelsens råd för Svenska kyrkan i utlandet har som grundläggande uppgift att arbeta med långsiktiga mål, strategier och prioriteringar för utlandskyrkan. Rådet ansvarar för verksamhetens omfattning och inriktning.

Det nya rådet består av: Anna Lundblad (ordf.) Sara Waldenfors (v. ordf.), Birger Wernersson, Marjut Ervasti, Nina Wahlin, Per Anders Sandgren, Svante Talltorp, Sven Milltoft, Johan Wallgren (repr. för utlandsförsamlingarna, Berlin), Anna MajLis Aasa (repr. för utlandsförsamlingarna, LA) samt biskopen i Visby stift (Sven Bernhard Fast, vik.).
 
Nytt på bloggen: Kyrkan fanns där för Ulysses
 
”En dag hade några på kyrkan fått tag på en begagnad cykel åt Ulysses, och det var en fröjd att se honom susa fram på gatorna i Surrey Docks. Han var rikare är alla kungar i världen.”

Läs en berättelse från Staffan Rönnegård, tidigare präst i utlandskyrkan, på Utlandskyrkans blogg: Vart jag mig i världen vänder.
Har du ett möte eller en upplevelse du vill dela med dig av? Hör av dig till kommunikatör, Jiang Millington.
 
Kyrkoherdedygn i augusti 
 
Svenska kyrkan i utlandet står mitt i en omställningsperiod. För att se till så att vi gemensamt leder i samma riktning bjuder vi in till ett Kyrkoherdedygn i Uppsala 18-19 augusti. Separat inbjudan med program kommer inom kort.
 
Det senaste om utredningarna om utlandskyrkan
 
Utlandskyrkans verksamhet utreds, med målet att verksamheten ska kunna fortsätta in i framtiden, trots minskade medel. Rickard Jönsson och Johanna Holmlund Lautmann besöker just nu många församlingar för samtal med kyrkoråd och kyrkoherdar. På intranätet kan du läsa mer om pågående utredningar och fattade beslut.
 
Tipsa dina medarbetare om nyhetsbrevet!
 
Tipsa gärna medarbetare och förtroendevalda i utlandsförsamlingen om detta nyhetsbrev, om de inte får det. Nyhetesbrevet är riktat till utsända, lokalanställda och förtroendevalda i utlandskyrkan.

Klicka på länken för att börja prenumerera
 
REDAKTÖRER: Jiang Millington, Sara Steinholtz Sparby och Henrik Bodin