Det här är nyhetsbrevet för dig som är ideellt engagerad i Svenska kyrkan i Skara stift. Välkommen att ta del av vad som är på gång i stiftet framöver. 
Känner du någon som du tror skulle ha glädje av det här nyhetsbrevet? Tipsa om att man kan läsa mer och anmäla sig på internwww.svenskakyrkan.se/skarastift
 
Kvällskurs på distans: "Jesus för världen"
Hjo folkhögskola erbjuder under hösten 2022 en kvällskurs på distans om Jesus. Kursen ger en fördjupning om livet som Jesus levde i världen, livet som han gav för världen.

Under tio måndagskvällar, med start i september, möts deltagarna via länk till föreläsning av skolpräst Olivér Joób och samtal med utrymme till reflektion. Mitt i terminen kommer det att finnas möjlighet att delta på en kursdag på folkhögskolan under en lördag. På Hjo folkhögskolas webbplats kan du läsa mer om innehållet för de tio tillfällena och det tänkta programmet för heldagen.

Läs mer om kursen på hemsidan, där du också kan ansöka inom kort
 
Välkommen till nyinvigning av Flarken
Varmt välkomna på nyinvigning av vår lägergård Flarken! 30 april mellan kl 11.00-15.00 är det invigning och öppet hus. Det blir alltifrån tal och bandklippning till rundvisning på gården. Det kommer finnas aktiviteter för stora och små och framförallt möjligheten att (ny)upptäcka de möjligheter som Flarken erbjuder.

Läs mer här!
 
För dig som är ung - det händer i vår och sommar
Ungdomskörhelg i Varnhem 23-24 april
Varmt välkommen på Ungdomskörhelg med Karin Marmander som är rytmikpedagog och sångare/musiker i grupper som Sångensemblen Amanda, Body Beatbox och Song of Songs. Läs mer om Ungdomskörhelgen

Regnbågsläger i Borås 26-28 maj
Välkommen till ett läger för dig som är ung och identifierar dig som hbtq+.
Under lägret kommer vi leka, pyssla, fira andakt och prata om tro och hbtq+ utifrån våra egna erfarenheter. Läs mer om Regnbågslägret

Skaparglöd på Flämslätt 12-15 juni
Välkommen du som är född 2007-2012 att vara med på Skaparglöd – ett läger som utgår från vårt klassiska musikläger men har breddats för att passa fler unga. Lägret innehåller tre spår: musik, drama och skapande. Läs mer om Skaparglöd
 
 
Välkommen till Syföreningsdagarna 2022
Välkommen till årets syföreningsdagar 10-11 maj på Flämslätt. Temat är Kvinnor som gör skillnad.

Huvudtalare är Birgit Kullingsjö, som bland annat deltagit i det ekumeniska följeslagarprogrammet i Israel/Palestina.

Medverkar gör också Sandra Wilsson, klimatstrateg i Skara stift och Pian Bates, författare och föreläsare samt broderande konstnär. Läs mer här!
 
Act Svenska kyrkan agerar för Ukraina
Medlemmar i ACT-alliansen, som Act Svenska kyrkan är en del av, genomför nu humanitära insatser i Ukraina. Gåvorna används där behoven är störst. Ge din gåva via formulär på webben, via facebook eller genom om att swisha till 900 1223. Skriv AKUT i meddelandefältet.

Det finns även möjlighet att ladda ner en alterantiv kollektvädjan till förmån för Act Svenska kyrkan här!

Allt som samlas in till Act Svenska kyrkans insatser under tiden för fasteaktionen, oavsett ändamål, räknas in i det totala resultatet för fasteaktionen.
 
Inspirationsdag med årsstämma för SKUT
Välkommen till inspirationsdag med årsstämma för SKUT/Utlandskyrkan i Skara stift!

Lördag 23 april 09.00-ca 16.00
i Skara Domkyrka och församlingshem.
Anmälan senast 15 april till
carolina.thunborg@gmail.com
eller 0511-262 34.

Uppge ev. önskemål om specialkost.
Kostnad: 250 kr
Läs mer här!

Utlandskyrkans helg
Boka in Utlandskyrkans helg 15-16 oktober i kalendern. Löpande information kommer skickas ut.

Kontakt: Göran Sagen. SKUT-Rådets ordförande
sagengoran@gmail.com
 
Kurs för ideella predikanter
Det här är en kurs för dig som leder andakter, helgmålsböner eller gudstjänster eller som vill leda och behöver utbildning eller fördjupning. Vi träffas vid tre tillfällen på Lilleskogs kursgård, utanför Alingsås. Däremellan kommer du att få uppgifter i din församling. Prata med din kyrkoherde om vem som kan vara din handledare.
Läs mer
 
Ny kursomgång i höst: Att vara kyrka
Att vara kyrka är en kurs för församlingar som önskar utveckla arbetet kring delaktighet och engagemang genom att involvera, inspirera och rekrytera ideella medarbetare. Syftet med processutbildningen är att rusta personer som samordnar och leder ideella medarbetare att bli möjliggörare för ideellt engagemang. Kom flera från samma församling eller pastorat, både anställda och ideella medarbetare är välkomna till kursen.

Läs mer om kursen
 
Välkommen till Lilleskog i vår och sommar!

Stickretreat 8-10 april
Sticka i stillsam samvaro med andra en helg när våren är i antågande. Läs mer

Stilla dagar 26, 27 april, 22, 23 november
Boka in en stiilla dag, eller stanna över natt och delta båda dagarna. Läs mer

Sommarretreat 27-30 juni
Välkommen till en retreat där vi dessa dagar på Lilleskog låter den omgivande naturen bli vårt rum för bön och meditation. Läs mer

Skrivardagar 30 juni-3 juli
Välkommen till årets skrivardagar Skriv till liv! Läs mer

Drömseminarium 19-21 augusti
Det här är en helg för dig som är nyfiken på dina drömmar. Läs mer

Foto: Linda Franzén
 
Vallevandring i maj
Äntligen är det dags igen! Om allt går som det ska så ska Vallevandringen genomföras den 13 maj 2022. Start och mål på Flämslätt. Passa på att fika eller köpa något gott från grillen eller/och baren. Läs mer på webbplatsen när det närmar sig!

Mors dag på Flämslätt
29 maj 2022 från klockan 12:00 dukar vi upp en fantastisk morsdag-buffé. Pris: 325 kr per person, 165 kr för barn mellan 4-12 år. Boka bord på 0511-304 40.