Missa inte heller anmälan till Digi-kom! Och material för some, webben och annonsering finns nu att hämta för kommunikation under sommaren 2022.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Extra nyhetsbrev inför sommaren 2022
GEMENSAMMA KAMPANJER 2022
 
Färdigt material för sommar och kulturarv
 
Under sommaren 2021 gjordes en satsning för att få allmänheten att besöka Sveriges kyrkor. Materialet är fritt för dig att ladda ner och använda.
 
Det finns färdigt material:
 
  • inlägg i sociala kanaler,
  • bilder för webben och
  • annonser i A4 för församlingsblad mm.
Om du har användning för affischer, banners för externa sidor eller annonser i andra format – hör av dig till marie.malm@svenskakyrkan.se.
Här hittar du materialet för sommaren på intranätet.
 
Materialet för allhelgona och jul kommer i juni
 
I juni kan du få ta del av kommunikationsmaterial och -stöd för allhelgona och jul. Redan nu finns det filmer på Vimeo och annonser/affischer i mallverktyget.
KOMPETENSUTVECKLING
 
Digi-KOM: Anmäl dig senast 28 mars
 

Nu börjar det närma sig. Om två veckor genomförs årets Digi-KOM. Under två dagar finns möjlighet att lyssna på föreläsare från Kairos future och Coop samt olika församlingscase med kommunikationsperspektiv.

Dessutom finns möjlighet att besöka den digitala utställningen och prata om bland annat kriskommunikation, nya intranätet, Ikon, lärande och undervisning och väldigt mycket annat.

Vissa stift kommer även samla sina församlingskommunikatörer till digitala och fysiska träffar. För övriga finns möjlighet att nätverka i olika temarum med sina församlingskommunikatörer och andra.

Det finns material på eventsidan att ta del av både före och efter den 6-7 april.
 
svenskakyrkan.se
 
Webbleverans med fokus på tillgänglighet
 

Ny typografi, möjlighet att ladda upp textfiler till filmer i CS och ändrat sätt att visa puffar i mobilen – det är några av sakerna som finns med i webbleveransen 29 mars och som ska göra webbplatsen ännu mer tillgänglig.

Den största skillnaden blir att typografin ändras på hela sajten för att öka läsbarheten. Det innebär till exempel att rubriker och ingresser blir vänsterställda istället för centrerade och att vi undviker kursiv stil och rubriker med endast versaler.

Efter leveransen kan du behöva titta lite extra på de webbsidor där du använt mellanrubrik 2 (H3) som tidigare bestått av enbart versaler. När den nya typografin slår igenom har vi sett att det ibland döljer sig både små och stora bokstäver i den mellanrubriken.
Läs mer om delarna i webbleveransen.
 
 
 
Kommunikations-konceptet
 
Basen för våra gemensamma satsningar och som inspiration till all kommunikation.
Omvärldsspana - digital kommunikation
 
 
Vad händer i omvärlden? Vad är digitalt utanförskap, vem är på Facebook och vad är senaste nytt?

På intranätet /spana-på-kommunikation
kan du både följa och bidra till vår gemensamma spaning.
 
I och med att du prenumererar på det här nyhetsbrevet så behandlar vi dina personuppgifter. På www.svenskakyrkan.se/personuppgifter kan du läsa mer om hur kyrkokansliet hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har. Om du har några frågor efter att du har läst igenom informationen får du gärna kontakta vårt dataskyddsombud, e-postadress: kyrkokansliet.dataskyddsombud@svenskakyrkan.se