mars 2022
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
sasd
Facebook
Linkedin
Information till våra hyresgäster i Kvarnsjön/Uttran
 
 

Ny parkering– Mitt emot infarten till garaget på Tant Gröns Väg finns en ny parkering som kan användas under en begränsad period tills det ska byggas på området. Du betalar avgiften i P-service app och det kostar 5 kr/tim eller 30 kr/dygn.

Felanmälan/service – Vi har upprättat ett nytt formulär för felanmälan. Du når det via länken som finns här på vår hemsida https://liljestrand.se/kvarnsjon/serviceanmalan/

Ärendehanteringssystem – När du har gjort en teknisk felanmälan som avser fel i lägenheten kan du nu få uppdateringar om ditt ärende via vårt nya system DeDU. Du får ett mail med ett ärendenummer när du har gjort en felanmälan samt när uppdateringar har skett i ärendet. Titta gärna i skräpposten om du inte har fått något mail i din inkorg.

Övriga felanmälningar (tex störningar, synpunkter, frågor etc) får ej ett ärendenummer utan besvaras via mail.

Skyddsrum – En aktuell fråga i dagens läge. I våra fastigheter finns inga skyddsrum. Du kan hitta närmaste skyddsrum via MSB’s hemsida: https://www.msb.se/sv/amnesomraden/krisberedskap--civilt-forsvar/befolkningsskydd/skyddsrum/hitta-ditt-narmaste-skyddsrum/

Sopor– Vi påminner åter igen om sophanteringen. Hushållssopor slängs i de nedgrävda kärlen intill fastigheten. Om kärlet är fullt, vänligen meddela oss. Övrigt avfall får man själv ta till närmaste återvinningsstation tex den vid Tant Gröns Väg.

Släng din soppåse direkt i avsett kärl, ställ den inte i korridoren utanför dörren. Det är en sanitär olägenhet för dina grannar och läckage från påsen kan skada golv och väggar.

Fimpar och snus – Släng inte fimpar eller snus från balkongen. Det är väldigt otrevligt för boende nedanför att få det på sin balkong eller uteplats.

Hundar – Plocka upp efter din hund och släng påsen i närmaste sopkärl.

Balkong/uteplats – På våra balkonger, terrasser och uteplatser är det endast tillåtet med elgrill. Nu när vi går mot varmare och ljusare tider är det trevligt att vara ute på balkongen och uteplatsen. Tänk på att visa hänsyn till övriga boende. Höga samtal och musik kan vara störande för dina grannar.

Elbilspool – Boka/använd gärna elbilarna i området som finns för din service. Du ser alltid om bilarna är lediga samt bokar dessa enkelt i appen. Läs gärna mer om elbilspoolen på vår hemsida: https://liljestrand.se/kvarnsjon/kundservice/elbilspool/
 
Kontaktuppgifter till Liljestrand Fastigheter:

Hyresadministration – frågor om hyresavtal, hyresräkning, parkeringsplats mm.
OBS! Ej frågor om felanmälan/service, se kontaktuppgifter längre ned för sådana ärenden.
Tel: 08-586 486 00 hyresgast@liljestrand.se knappval 2
Telefontid vardagar kl 9.00-15.00, lunchstängt 11.30-12.30.

Kundservice – tekniska frågor gällande lägenheten, boendemiljö, störningar mm. Skicka ett mail till felanmalan@liljestrand.se. Du får svar inom 48 timmar (vardagar).

Tel: 08-408 090 70
Telefontid måndag-torsdag 8.00-18.30, fredag 8.00-16.00

 
⚠️ Jour – vid akuta fel dygnet runt, ring 08-408 090 70 ⚠️
Om felet kan innebära risk för personskada eller skada på fastigheten betraktas det som akut.

Vänliga hälsningar,
Liljestrand Fastigheter