Nordisk gudstjänst i förfastetid och visionsarbete
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nordisk gudstjänst i förfastetid och visionsarbete
 
I söndags firades nordisk gudstjänst i Finska kyrkan i Rotterdam. Just nu är vi mitt i förfastetiden, men man hade nästan en känsla av pingst i söndags. Så många språk som talades (danska, engelska, finska, norska och svenska) och ändå var det som om pingstens under var där, eftersom folk förstod varandra. En del av detta beror kanske även på att vi känner igen oss i varandras ritualer och är trygga med varandra.
 
Efter gudstjänsten och kyrkkaffet träffades kyrkorådet och påbörjade ett visionsarbete. Vart är vi på väg? Åt vilket håll vill vi? Vilka är våra mål i verksamheten och vilka är våra målgrupper i Svenska kyrkan i Nederländerna? Det blev en början på en spännande process, som vi kommer att fortsätta med under en längre tid framöver. Var tycker du vi skall ha vårt fokus? I samband med våra olika aktiviteter, kyrkkaffet efter gudstjänsten och inte minst kyrkostämman den 20 mars finns det möjlighet att tycka till. Välkommen även du med din åsikt och dina visioner.


Mogens, tf kyrkoherde Nederländerna
 
Fastlagssöndagsgudstjänst i Tyska Kyrkan
 
Söndag den 27 februari kl 13.00 firar vi gudstjänst i Den Haag, i tyska kyrkan. Välkomna till gudstjänst och en stunds gemenskap efteråt. Tyskan kyrkan (Deutsche Evangelische Gemeinde Den Haag) ligger på Bleijenburg 5, 2511 VC Den Haag. Gudstjänsten kommer även att kunna ses via zoom: https://zoom.us/j/99092795392?pwd=eW1zbDdKMDFiY0dnak9MRlNZZlVXUT09
 
Bokklubb
 

Nästa träff i bokklubben blir måndag den 28 februari kl 19.00. Vi träffas i prästbostaden för att dela tankar och funderingar kring månadens bok, Sofia Lundbergs ”Och eken står där än”.

Anmäl gärna ditt deltagande på nederlanderna@svenskakyrkan.se

 
 
OnsdagsKlubben
 
OnsdagsKlubben träffas nästa gång den 2 mars kl 11.00. Välkommen ung som gammal till en god och härlig gemenskap. Adressen är Finska Kyrkan i Rotterdam (Finse Huis, 's-Gravendijkwal, 3014 EG Rotterdam).

Det är tänkt att vi träffas varannan onsdag i Finska Kyrkan i Rotterdam kl 11.00 och en stund fram. Fika finns att köpa. Det är bara att komma, eller hör av dig om du vill veta mera. Det går även bra att delta via zoom: https://zoom.us/j/92374372787?pwd=QXBCUDFkRGdESFZWaTkxaks0M3hHUT09
 
Musiker sökes!
 
Spelar du något instrument och skulle du ha lust att spela på våra gudstjänster ibland? Nu finns möjligheten! Svenska Kyrkan i Nederländerna har ingen fast kyrkobyggnad och inte heller någon kyrkomusiker. Gudstjänsterna alternerar på olika orter (Haag, Rotterdam och numera även Amsterdam). Intresserad? Hör av dig till prästen på nederlanderna@svenskakyrkan.se
 
Kyrkostämma och kyrkoråd
 
Den 20 mars hålls det kyrkostämma i Svenska Kyrkan i Nederländerna. Det är bland annat här vi väljer kyrkoråd. Kyrkorådet består just nu av fem personer. Men ytterligare två skulle behövas.

Vill du veta mera kontakta medlemmarna i kyrkorådet: Kyrkorådets medlemmar - Svenska kyrkan i Nederländerna

 
 
Medlem
 
Som medlem är du viktig! Du bidrar till att vi tillsammans kan bedriva Svenska kyrkans verksamhet i Nederländerna.

Nu kan du betala din medlemsavgift för 2022.
När du flyttar utomlands och inte längre är folkbokförd och betalar skatt i Sverige betalar du inte heller kyrkoavgift till Svenska kyrkan. Detta eftersom den samlas in genom den svenska skattsedeln.

För att bidra till Svenska kyrkan i Nederländernas arbete kan du bli medlem här hos oss och/eller ge en donation.

Ditt bidrag gör skillnad!
Ditt bidrag gör att vi bland annat kan fira gudstjänster, ha dop, göra hembesök, företagsbesök, ha julmarknad, bokklubb, onsdagsklubb med mera.
Det gör det också möjligt för oss att vara med och fira svenska högtider och traditioner.
Har du som medlem även tips och idéer på fler aktiviteter är du välkommen att kontakta oss.

Avgift
Enskild: € 50,-
Familj: € 80,-
Medlemsavgiften kan föras över till nedanstående konto. Du kan också betala kontant eller med Pin när vi ses.
Om du betalar via din bank: Glöm inte att skriva in avsändarens namn och adress eller e-postadress på inbetalningen.
Betala till: Bank ABN-AMRO
(medlemsavgift) NL32ABNA0587408898
(gåvor) NL10ABNA0533533457
 
Utlandskyrkans app
 
I vår nya app har vi samlat den viktigaste informationen om församlingen i Nederländerna och de andra församlingarna runt om i världen. Här hittar du kontaktuppgifter, kalendarium och länkar till vår webbsida och sociala medier.

Du laddar ner appen gratis via App store eller Google Play. Sök på “utlandskyrkan”