Nyhetsbrev flerbostadshus
Kretslopp och vatten
 
 
Nu är våra nya skyltar klara!
Nu har vi fått färdigt skyltarna som följer den nya gemensamma nordiska designmallen. Vi har tryckt upp skyltar för matavfall, restavfall och grovavfall som du kan beställa av vår kundservice
Du hittar dem, tillsammans med nya skyltar för de andra avfallsslgen som pdf:er som du själv kan trycka ut här på vår informationsmaterialsida.
Undrar du något om vårt nya skyltsystem så får du gärna kontakta Karin Theorin Mägi på vår kommunikationsavdelning.
 
Följ vår vår sopåkare över snö och is, och genom plogvallar
 
Halka och snövallar ställde till problem för sophämtningen när vädret var som värst i vintras. Det blev förseningar, förslitningar och ibland till och med olyckor. Vår reporter Ulrika Naezer åkte med en av sophämtarna medan snön fortfarande låg kvar.
Läs om hans erfarenheter här
Vi på Kretslopp och vatten vet att sophämtningen under vinterveckorna har varit ansträngd och vill passa på att tacka er fastighetsägare för ert tålamod, och samtidigt på detta sätt ge en liten eloge till våra sopåkare som kämpat på i det bistra vädret.
Foto: Ulrika Naezer
Skylta själv i trappan för farligt avfallbilen - snart kommer den!
 
Vi har färdiga mallar du kan använda för att tala om för dina boende var i grannskapet farligt avfallbilen stannar och när. Fyll i pdf:en digitalt och skriv ut, eller skriv ut den och fyll i på papperet. Sedan är det bara att sätta upp den i trapphus och tvättstugor.
Den 28 mars börjar bilen köra. Du hittar schemat här på goteborg.se, och där kan du hitta var i din närhet den stannar. 
I skrivande stund vet vi inte om och vem som kommer att följa FA-bilen för att ta emot saker för återbruk. Vi lägger in det i schemat så snart vi vet.
 
Målet är att alla vattenmätare läses av automatiskt 2024
 
Vårt mål är att byta ut alla vattenmätare så att teknisk avläsning blir möjlig i slutet av 2024. Då kan vi läsa av vattenmätarna automatiskt i stället för manuellt.
-Flera kunder har frågat efter detta och för dem finns det många fördelar med teknisk avläsning: man får bättre koll på sin vattenförbrukning och kan upptäcka vattenläckor snabbare, säger vår kundsamordnare Edit Eliasson.

Med teknisk avläsning behöver inte kunderna lämna mätarställning. Det minskar arbetsmiljöproblem om vattenmätaren är placerad på ett svårtillgängligt sätt. Vi kommer också att kunna fakturera faktisk vattenförbrukning i stället för beräknad.

Att byta ut alla vattenmätare är ett stort projekt och tidsplanen kan förändras beroende på projektets utveckling. Mer information kommer.
 
Kretslopp och vatten i Göteborgs Stads budget för 2022
 
I november förra året beslutade kommunfullmäktige om Göteborgs Stads budget för 2022. I budgeten beskrivs Kretslopp och vattennämndens mål, inriktning och uppdrag.
Nämnden får bland annat i uppdrag att utreda hur boende i flerbostadshus kan uppmuntras att minska mängden osorterat avfall.
Läs mer om budgeten 2022 här.
 
 
Tyck till om vårt nyhetsbrev för flerbostadshus!
Vårt nyhetsbrev kommer ut ungefär en gång i månaden. Vi har tagit fram en kort enkät och är tacksamma om du fyller i den - det gör att vi kan göra nyhetsbreven bättre och mer relevanta för dig.
Här fyller du i enkäten
 
 
Får du nyhetsbrevet via någon annan prenumerant?
 
 
 
Kontakta Kretslopp och vattens kundservice
Öppettider
Måndag, tisdag, torsdag och fredag 7-16
Onsdag 9-16
Stängt på helger och röda dagar

Telefon
031-368 27 00

E-post
kundservice@kretsloppochvatten.goteborg.se
Du får det här nyhetsbrevet eftersom du är kund hos Kretslopp och vatten, Göteborgs Stad.
Vill du inte ha fler utskick? Avregistrera dig här