Välkommen Mogens - vikarierande kyrkoherde
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 

Det har varit en grå och trist vintervecka med dock inte utan ljusglimtar. I söndags firade vi en jättefin gudstjänst i Finska kyrkan i Rotterdam, ledd av Elsa Westberg.

Elsa kommer också att hålla i nästa gudstjänst i Finska kyrkan (kolla in schemat på hemsidan). Och jag har hört rykten om att det då också kommer vankas fastlagsbullar.

Som vi skrev i förra veckans brev tar vi idag, måndag 7 februari, emot Mogens Amstrup-Jacobsen. Läs mer om Mogens här nedan.

Från SKUT i Uppsala hör vi att de aktivt letar efter en permanent präst som kan börja i maj. Förhoppningsvis har vi mer information om detta inom kort.

Vi börjar också se fram emot och förbereda vår-stämman som kommer äga rum den 20 mars. Notera datumet så att ni kan vara med. Stämman är för alla medlemmar. Och på tal om medlemmar, har du tänkt på att betala in medlemsavgiften för 2022? Det kan göras på NL32ABNA0587408898 och kostar 50 Euro för enskild och 80 Euro för familj.
 
Kyrkorådet genom Cecilia

 
 
Det här är Mogens
 
Mogens Amstrup Jacobsen, det är jag som har fått förmånen och förtroendet att vikariera som kyrkoherde i Nederländerna fram till maj.

Jag är född och uppväxt som en del av den danska minoriteten i norra Tyskland. Jag har främst studerat teologi i Aarhus, Danmark, men den sista delen av studiet tillbringade jag även på ett ekumeniskt forskningscenter i Kyoto, Japan. Jag prästvigdes i Aarhus, Danmark och kom till Sverige som församlingspräst i Gunnarsbyn 2003.

I Sverige träffade jag även min hustru Lena och här i Gunnarsbyn, 6-7 mil söder om polcirkeln i Luleå Stift, bor vi fortfarande kvar i den gamla prästgården som vi numera äger.

Jag har en ordinarie tjänst, även den i utlandskyrkan, som ambulerande präst i Asien. Pandemi situationen har dock gjort att det för tillfället inte är möjligt att resa på Asien.

Min fru Lena, även hon präst, håller på att fortbilda sig inom själavård och samtalsterapi, vilket också är orsaken till att jag kommer att vara i Sverige under tre veckor, då Lena är på utbildning i bland annat Norge och jag kommer att ta hand Signe på 10 år och Jacob på 12 år.
 
Jag ser väldigt mycket fram emot att få träffa er alla i Nederländerna.
 
 
OnsdagsKlubben
 
Välkommen ung som gammal till en god och härlig gemenskap. Vi träffas varannan onsdag kl 11 - ja....en stund framåt.

Nästa träff blir på onsdag den 16 februari i Finska kyrkan i Rotterdam. 

Hör av dig om du är nyfiken och vill veta mer!

 
Kyrkorådet
 

Ni vet väl vem som sitter i kyrkorådet om ni behöver ta kontakt med oss? Kontaktuppgifter finner på hemsidan.

Ordförande Cecilia Stockare
Vice ordförande Lotta de Wildt
Sekreterare Karin Diderich
Ledamot Karin Lundmark
Ledamot Tommy Olsson

Vi söker efter ytterligare en eller två ledamöter för att hjälpa oss med kyrkans arbete. Är det något för dig? Välkommen att höra av dig!