Senaste nytt från Golvkedjans avtalsleverantör Tarkett
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Hur skapar man ett hållbart kontor?
 
I en skakig värld med både pandemi och klimatkris är det lätt att börja fundera över hur man inreder hållbart för en kontorsmiljö i ständig förändring. Vilken funktion kommer kontoret att ha? Vad är det för skillnad på olika golvtyper och hur vet man att materialen är hållbara, funktionella och hälsosamma?
 
Golv kan påverka många olika faktorer så som inomhusluft, akustik och städbarhet, men de kan också hjälpa till att markera ytor och skapa zoner. En annan viktig frågeställning är dess påverkan på miljön.
I artiklarna nedan kan du läsa mer om golvval inför kommande projekt

» Titta gärna också på våra referenser för inspiration
 
Textil, vinyl, linoleum eller trä?
Vissa golv är extra väl lämpade för kontorsmiljöer på grund av sina egenskaper. Textil både dämpar ljud och förbättrar inomhusluften. Ett vinylgolv är tåligt och lätt att städa. Ett trägolv kräver lite mer omtanke men bidrar till att skapa en trivsam och varm känsla.

» Att välja golv till kontoret
 
Circular Collection - Våra återvinningsbara kollektioner
Circular Collection omfattar alla de produkter som vi idag har ett fungerande insamlingssystem för (vinyl, linoleum samt textil) och där det insamlade materialet återvinns till ny råvara i golv. Kollektionen gör det lättare för arkitekter och beställare som vill arbeta med cirkulära material att hitta rätt.

» Läs mer och se kollektionerna här!
 
Beräkna klimatvinsten vid återvinning
På Tarkett ser vi cirkulär ekonomi som en helt avgörande väg för att minska vår klimatpåverkan. Genom ökad återvinning och genom att ersätta jungfrulig fossil råvara med återvunnet material.
Vi har tagit fram ett dokument som riktar sig till dig som har ett intresse av att beräkna klimatvinsten från återvinning eller gör koldioxidbudgetar.

» Ladda ner dokuemntet här!
 
Nya DESSO Verso
- ett modernt textilgolv i nordiska färger
DESSO Verso har kort mikrolugg och en stabil konstruktion vilket gör den väl lämpad för ett kontor där slitaget från rullande skrivbordsstolar är högt. Kollektionen har uppdaterats med 12 nordiska färger och 6 av dessa finns på lager. Den fullt återvinningsbara EcoBase-baksidan är standard och tillsammans med nytt PA6-garn uppnår kollektionen Cradle to Cradle®
Silver-certifiering.

» Upptäck DESSO Verso här!
 
Avpassade mattor
På Tarkett kan vi erbjuda avpassade mattor från ett antal av våra kollektioner. Välj storlek, design och mått efter dina önskemål.

» Läs mer här!
 
 
Textilgolvet DESSO Linon på Ricohemonts kontor i Amsterdam. Läs mer.
 
I vår Integritetspolicy kan du läsa hur vi hanterar personuppgifter - Klicka här!