För dig som vill veta vad som är på gång i S:t Matteus kyrka
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nyhetsbrev från S:t Matteus kyrka i Malmö     #1 2022
Vänner i Sankt Matteus församling!
 
Jag hoppas att ni alla haft goda helger, ett närvarande julfirande och en god start på det nya året.

Här kommer en kort uppdatering om läget i församlingen och vad som väntar de kommande veckorna.

På grund av den stora smittspridningen av covid-19 och de restriktioner som beslutats av regeringen i dess spår, så har vi åter blivit tvungna att genomföra begränsningar i vårt gudstjänst- och övriga församlingsliv. Vi är väldigt ledsna för detta då vi har sett fram emot en ny fräsch start på det nya året, dock måste vi givetvis följa det som beslutats för att skydda människor omkring oss.
 
Gudstjänst och covid
 
De kommande fyra söndagarna (t.o.m. 6 februari) kommer vi att ha en gräns på 50 deltagande (plus medverkande) vid våra gudstjänster. Dessutom kommer vi inte kunna äta tillsammans i stora salen då vi inte rymmer så många där på ett säkert sätt. I övrigt kommer gudstjänstlivet att fortsätta med gudstjänstgrupper, barnkyrka etc. Vi ber om förståelse för detta och hoppas att vi inte ska behöva avvisa för många på söndagarna då det blivit fullt i kyrkan.

Likaså vill vi slå ett slag för våra övriga mässor i veckorna, onsdagens morgonmässa kl. 09.00 och torsdagens Taizéinspirerade mässa kl. 18.00. Vid dessa gudstjänster brukar vi inte vara lika många vilket gör det till ett ypperligt tillfälle att komma om man känner sig osäker att få en plats på söndagen. Likaså kan vi lyfta fram våra morgonböner övriga veckodagar 09.00 som en god start på dagen. Morgonbönerna hålls från nu och de närmsta veckorna i kyrkan.
 
Snart är det dags att komma igång. Här slår Sofia in barn- och ungdomskörerna! 
Terminsupptakt
 
När det gäller terminsuppstarter för grupper och verksamheter så kan dessa eventuellt justeras något. Håll utkik på hemsida och i våra sociala medier alternativt hör av er till gruppansvarig för att få veta vad som gäller.
Är du redan anmäld till en grupp så kommer gruppansvariga att skicka ut information om vad som gäller.

Läs mer om terminsstarterna på webbplatsen.
 
Kyrkans öppettider 
 
 
Kyrkan öppen:
Må, ti, on kl. 9-15
To kl. 13-19
Fre kl. 9-15
Lö kl. 10-14
Sö kl. 10-14

(avvikelser kan förekomma)
 
Och till sist...
 
Min och arbetslagets bön nu är att den smittspridning som sker ska vara snabbt över och att den inte skall drabba människor så hårt. Må Gud hålla sin hand över oss alla.

Allt gott och Guds rika välsignelse över ditt liv,

//Arbetslaget i Sankt Matteus kyrka genom Gustav

Gustav Burman, arbetsledande präst
040-27 92 27, gustav.burman@svenskakyrkan.se