Ser brevet konstigt ut? Läs det på webben genom att klicka på länken till höger.
 
Söndagsbön
 
Livets Gud,
för oss till brunnar med levande vatten
och var för oss en källa
som ger liv i överflöd.
I Jesu namn.

Andra söndagen efter Trettondagen (16/1) har temat "Livets källa". Söndagens bön och texter hittar du i psalmboken eller på nätet, bland annat här.  
 
 
Aktuellt
 
Med den ökande smittspridningen kommer nya restriktioner. Från och med nu kan max 50 besökare välkomnas till högmässorna i våra kyrkor. 

Vaccinationsbevis krävs endast vid särskilda tillfällen - och då kan det vara 72 (Landeryd) respektive 75 (S:t Hans) besökare i våra kyrkor. Kontrollen sker utanför kyrkan och innebär att det kan ta lite längre tid att komma in. Kom gärna i god tid.

Närmast används vaccinationsbevis i S:t Hans kyrka den 6 februari (se nedan).

Den mest heltäckande och aktuella informationen  hittar du alltid på hemsidan eller i appen Kyrkguiden (se nedan). En del står också i Corren, normalt på onsdagar från och med i år.
 
 
 
 
 
Kyndelsmässodagen 6 feb
 
På förmiddagen firas högmässa endast i S:t Hans kyrka 11.00. (Vaccinationsbevis krävs för alla över 18 år.)

S:t Hans barn- och diskantkörer sjunger i gudstjänsten, därefter blir det gratis kyrklunch samt föredrag av Ellinor Svensson om Eva Spångbergs Björkelund.

Anmäl till lunchen senast 2 feb till linkoping.landeryd@svenskakyrkan.se eller 013-303800. (OBS! Anmälan till lunchen innebär inte att du automatiskt blir en av de 72 på högmässan, så säkra din plats genom att komma i god tid!)

I Landeryds kyrka 17.00 är det ljusmässa i Taizéanda med präst Douglas Scott och organist Susanne Edlund.
 
 
 
Prenumerera
 
KyrkNytt är ett brev om församlingsangelägenheter, som kommer ut ungefär en gång i månaden. Brevet är gjort för att i första hand läsas som e-post. Vill du få Kyrknytt i din mejlkorg? Då behöver du prenumerera!

Klicka på den gula fliken högst upp i det här brevet eller fyll i prenumerationsformuläret direkt på hemsidan svenskakyrkan.se/landeryd. Det går också bra att skicka namn och epostadress till församlingens brevlåda linkoping.landeryd@svenskakyrkan.se eller att ge den till någon av kyrkoarbetarna.

Om du inte har epost kan du hämta en utskrift av nyhetsbrevet i någon av våra kyrkor.
 
 
 
Kollekter
 
På söndagarna kan man lägga kontanter i kollekten - och man kan också swisha.   

Swish för kollekter:
Landeryds kyrka nr 123 281 66 27
S:t Hans kyrka nr 123 149 82 86

Kollektändamålen beslutas av nationell nivå, av stiftet och av församlingsrådet. Så här ser listan ut för den närmaste tiden:

24 dec  Den gode herdens skola, Betlehem
25 dec  Den gode herdens skola, Betlehem
26 dec  Act Svenska kyrkan
1 jan     Kristna fredsrörelsen
2 jan     Bris
6 jan     Act svenska kyrkan
9 jan     SOS Barnbyar
16 jan   Biskop Martins födelsedagsfond
23 jan   Svenska bibelsällskapet
30 jan   Svenska Kyrkans Unga
6 feb     Stiftelsen Gransnäs Ungdomsgård
13 feb   Fistulastiftelsen
 
 
 
Insamlingsprojekt i vår
 
Församlingsrådet har beslutat att vårens insamlingsprojekt från och med 7 januari (förutom under fasteinsamlingen) ska vara Acts projekt med mentormammor i Afrika. Det började i Philane i Sydafrika, men pågår nu på flera ställen. I Etiopien, Sydafrika, Eswatini och Egypten besöker äldre, erfarna mammor unga mammor som har det svårt på olika sätt. Målet är att deras barn ska överleva och växa upp friska och trygga. Mentormammorna ger kunskap, hälsovård och självkänsla och följer barnen upp till fem års ålder.

Vill du skänka en gåva går det bra att lägga kontanter i ljusbössorna eller swisha nr 123 188 19 11 (Landeryd Övrigt). Skriv ”Gåva” som meddelande.
 
 
 
Landeryds kyrka i påskens tid
Landeryds kyrka
 
Varje söndag sep-maj firar vi normalt högmässa kl. 10.00.
Kyrkan är normalt öppen torsdagar och fredagar 9-16 samt på söndagar i samband med gudstjänst.
S:t Hans kyrka
 
Varje söndag sep-maj firar vi normalt högmässa kl. 11.00.
Kyrkan är öppen när skylten om det är utställd, normalt på vardagar 9-16 samt på söndagar i samband med gudstjänst.
 
Kyrkguiden leder dig rätt
Med appen Kyrkguiden kan du hitta till Svenska kyrkan med hjälp av mobiltelefonen. Du kan också se vad som händer i kyrkan och planera gudstjänster och annat som du inte vill missa. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.