"Vi byter ut verktyg och arbetssätt för att bli mer effektiva"
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Det är mycket som händer inom Svenska kyrkan på samverkan- och digitaliseringsområdet. För att underlätta för församlingar och pastorat att få samlad aktuell information om den utvecklingen skickas detta nyhetsbrev ut till dig som är kyrkoherde eller ordförande i kyrkorådet. Det ges ut av nationell nivå i samarbete med stiften.
 
Efter kyrkomötet fortsätter arbetet med gemensam digital infrastruktur
 
Kyrkomötet har fastställt kyrkostyrelsens förslag för huvudsaklig inriktning och budgetramar för de kommande tre åren. Det innebär att arbetet fortsätter med att ta fram en gemensam digital infrastruktur utifrån färdplanen för samverkan och digitalisering. Kyrkomötet fattade enbart beslut och planeringsramar för de kommande tre åren vilket gör att förslag kring framtida finansiering som finns i färdplanen behöver återkomma till kyrkomötet i kommande skrivelser från kyrkostyrelsen.
Här kan du läsa mer om beslutet 
Läs mer om kyrkostyrelsens färdplan och vilka steg som behövs tas för att nå målen
 
"Vi byter ut verktyg och arbetssätt för att bli mer effektiva"
 
Inger Wahlman är ledamot i kyrkostyrelsens ekonomiutskott. Kyrkomötet fattade nyligen beslut kring inriktningen och ekonomiska ramar för verksamheten på den nationella nivån de kommande tre åren.
Läs intervjun med Inger här
 
Om det fortsatta arbetet med färdplanen för samverkan och digitalisering
 
Per Starke, nationell nivå, berättar om kyrkomötets beslut och det fortsatta arbetet med färdplanen för samverkan och digitalisering.
Se hela filmen här
Strategins åtta tjänster
 
 
Anslut till Microsoft 365 med stöd  anmäl en församling eller pastorat innan nyår
 
För att kunna ansluta till Kornet eller använda de organisatoriska teamen krävs inloggning till Svenska kyrkans Microsoft 365. För att underlätta för så många som möjligt att ansluta sig innan midsommar finns nu ytterligare införandeperioder för våren. Efter midsommar får ni i större utsträckning klara införandet själva.
Läs om införandeperioderna 
Intresseanmälan för att ansluta en församling eller pastorat
 
Kornet – det nya intranätet lanseras hösten 2022
 
Kornet kan ses som det inomkyrkliga kommunikationsstödet som kompletterar den interna kommunikationen i de organisatoriska teamen.
Ta del av senaste uppdaterade informationen om Kornet

Kornet lanseras hösten 2022. Sedan försvinner nuvarande intranät helt. En konsekvens för dig som väljer att stå utanför Svenska kyrkans Microsoft 365 blir då att du inte längre har tillgång den stöttande inomkyrkliga kommunikationen. Du kommer också sakna tekniska förutsättningar för att samverka eller samarbeta med övriga kollegor i Svenska kyrkan.
Konsekvenser av att välja att stå utanför Svenska kyrkans Microsoft 365
Planera med hjälp av tidplanen inför lansering av Kornet
 
Möjligt att ringa in till Teamsmöte via telefonnummer
 
Nu är det möjligt att beställa den extra licens som gör det möjligt att ringa in med telefonnummer till Teamsmöten.
Läs mer om tjänsten och hur du går tillväga för att beställa den
 
Nytt systemstöd för lönetjänsten upphandlat
 
Upphandlingen av ett nytt system för den gemensamma lönetjänsten har resulterat i ett avtal med HRM Software. Nu pågår planering för hur systemet ska implementeras. Preliminär tidpunkt för systembyte är i slutet av 2022. 
Läs mer om upphandlingen och fortsatt arbete.
 
Åtta stödjande tjänster i fokus
 
Inom ramen för Kyrkostyrelsens strategi för digitalisering och samverkan finns åtta tjänster som främjar samverkan och bidrar till gemensamma, effektiva arbetssätt.
Läs mer om de olika tjänsterna, vad de syftar till och vilka möjligheter de medför på intranätet.
Tjänsteportalen – här kan du anmäla intresse till de prioriterade tjänsterna
 
Digitalisering & samverkan är ett nyhetsbrev som skickas ut från kyrkokansliet i Uppsala i samverkan med stiften, för att informera om beslut, uppdateringar och nyheter som berör Svenska kyrkans långsiktiga strategi för digitalisering och samverkan. Läs mer om ämnet och ta del av hela strategin på intranätet.