För dig som vill veta vad som är på gång i S:t Matteus kyrka
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Nyhetsbrev från S:t Matteus kyrka i Malmö     #9 2021
Kära församling!
 
Adventstiden är här och med välbehövligt ljus och hopp i allt mörkare dagar.

Första advent i Matteus blev en fullsatt tillställning, så härligt! Stort tack till dig som var med och förgyllde vår gudstjänst med din närvaro.

Vi har många fina advents- och julgudstjänster som ligger framför oss, om än med lite förbehåll. Utifrån de nya restriktionerna så kommer vi att ha ett tak på 100 personer i våra gudstjänster. Det innebär att alla är välkomna, vaccinerad som ovaccinerad, givetvis förbehållet att du är frisk!
Känner vi av minsta symptom på sjukdom så stannar vi i solidaritet med våra medmänniskor hemma och vi är alla dessutom mycket noggranna med handhygien och avstånd som vanligt.
 
Foto: Kristin Lidell/IKON
Tre konserter i december med vaccinationsbevis och id
 

Gällande konserter har Svenska kyrkan i Malmö beslutat att kräva vaccinationsbevis. Det innebär för oss i Sankt Matteus att vi vid tre tillfällen under den närmsta tiden kommer att kräva vacinationsbevis i dörren, för att man ska få komma in.

Dessa tillfällen är julgospelkonserten imorgon lördagen den 4 december kl. 17, Luciakonserten med barn- och ungdomskörerna söndagen den 12 december kl. 15 samt Christmas carols söndagen den 19 december kl. 17.
Vid dessa tre tillfällen måste man alltså ha ett giltigt vaccinationsbevis (friskhetsintyg samt tillfrisknandeintyg gäller inte) samt en giltig legitimation, för att få komma in. Personer under 18 år behöver inte visa vaccinationsbevis.

Vaccinationsbevis kan man beställa om man har e-legitimation via följande länk: https://covidbevis.se/vaccinationsbevis-web/. Saknar du e-legitimation kan det bli svårt att hinna skaffa ett intyg men det finns åtminstone mer info på https://www.ehalsomyndigheten.se/covidbevis/.

Vi följer myndigheternas rekommendationer och vill du ha senaste uppdateringen så ber vi er att följa oss på sociala medier.
 
ACT Julinsamling
- Bryt en tradition
 

Julinsamlingen pågår från första advent 2021 till trettondagen 2022.

Tvångsäktenskap, könsstympning och andra övergrepp krossar drömmar och slår sönder liv. Det är hög tid att bryta skadliga traditioner. En av tre flickor utsätts för våld under sitt liv. Fler än 30 000 flickor gifts bort varje dag.
Fler än 10 000 flickor könsstympas varje dag.

Var med i kampen för alla flickors rätt till ett värdigt liv! Tillsammans kan vi göra skillnad. Din gåva gör det möjligt! Swisha din gåva till 900 1223

Läs mer om Julinsamlingen Bryt en tradition på Svenska kyrkan Acts webbplats.
 
Skänk en julklapp till ett barn i Malmö
 

Swisha din gåva till 123 420 21 15. Märk betalningen med Julinsamlingen 2021.

Vill du hellre ge en sak?
Lämna nya, oinslagna saker tisdagar kl. 9–16 på Fryshuset, Norra Parkgatan 2 i Malmö.
Sista dagen att swisha en slant eller lämna en sak är torsdagen den 16 december.
 
Foto: Ralf Geithe/Shutterstock
En varmt välsignad adventstid
 

Samtliga kyrkliga söndagar är det gudstjänst eller mässa i Sankt Matteus, se vidare Kalendern på vår webbplats eller följ oss på sociala medier, för att inte missa något.

Vi ser fram emot att få fira advent och jul tillsammans med just dig!

Tills vi ses vill vi önska dig en varmt välsignad adventstid,

//Arbetslaget i Sankt Matteus kyrka genom Gustav

Gustav Burman, arbetsledande präst
040-27 92 27, gustav.burman@svenskakyrkan.se