Svenska kyrkan i Nederländerna
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Vi var många från kyrkan som lyssnade på presskonferensen i fredags för att se hur de nya restriktionerna skulle påverka vår Julmarknad. Ett event som är så viktigt för vår ekonomiska överlevnad.
Och vi kan konstatera följande: Julmarknaden blir av! Vi kör som planerat!!!
Självklart vill vi genomföra det här på ett så säkert sätt som möjligt för alla parter. Vi vill också att alla skall känna sig trygga.Därför kommer vi att kolla qr-kod (coronapass) på alla besökare samt uppmana alla att bära munskydd. Vi kommer också att se till att det är väl ventilerat i salen genom att försöka ha fönsterna öppna så mycket som möjligt. Jag hoppas och tror att de här åtgärderna kommer vara tillräckliga. Vi kommer också ha efterförsäljning i samband med gudstjänsterna fram till Jul. Så om du inte kan komma nu på lördag finns det fler chanser. 

Men församlingen är inte bara Julmarknad! (Även om det kan kännas så just den här tiden... :-) ) Läs mer om allt som händer här i nästa nyhetsbrev och på vår hemsida!

Tills vi möts igen, 
Ta hand om er!

/Maria Scharffenberg
Kyrkoherde
 
20 November  Julmarknad 2021
 
Varmt välkomna till årets Julmarknad!
Lördagen den 20 november slår vi åter upp portarna till årets möjlighet att handla allt svenskt, såsom hemslöjd, julsaker, pappersvaror, glas, trä, textil, mat och godis.

Vi vill att alla skall känna sig säkra och kommer därför vidta följande åtgärder med hänsyn till Corona-situationen: Alla besökare måste visa Corona-pass. Alla uppmanas att bära munskydd och vi kommer tillse att det är god ventilation i lokalerna.
Vi hoppas att dessa åtgärder skall göra att alla känner sig trygga och tar chansen att uppleva lite svensk julstämning.
 
OBS! I år är det bara försäljning en dag! Så missa inte
Öppetider:
Lördag 20 November kl 11:00 - 17:00
Adress: Schiedamsesingel 2, 3012 BA, Rotterdam
 
 
Gudstjänst kl 13:00 28 November
 
Söndag den 21 november så vilar vi ut efter Julmarknaden och några tappra själar kommer ägna söndagen åt att packa ur lastbilar och ställa in i förråd. 
Vi ses därför till gudstjänst först den 28 November kl 13:00 då vi tillsammans får fira 1:a Advent i Tyska kyrkan i Den Haag. 

Mer information i nästa Nyhetsbrev

Du kan även följa gudstjänsten via Zoom
 
 
Bokklubb
 
Du vet väl att vi har en bokklubb i  församlingen??

Den 6 december träffas vi via Zoom för att diskutera  "Ett jävla solsken : en biografi om Ester Blenda Nordström " av Fatima Bremmer
 
"I den första biografin om Ester Blenda Nordström berättar journalisten och författaren Fatima Bremmer historien om vad som fick Sveriges modigaste journalist att tappa modet. Med hjälp av tidigare okända brevsamlingar och dagböcker porträtteras en av 1900-talets mest fascinerande svenska kvinnor.”
 
Var och en ansvarar själv för att skaffa boken.
Den finns tillgänglig både som pocket och som e-bok. 

Ingen föranmälan behövs utan det är bara att koppla upp sig. Länk kommer att finnas både på hemsidan och här i Nyhetsbrevet. 
Man behöver inte heller ha hunnit läsa hela boken utan man kan vara med ändå. 

Om du har några frågor, hör av dig till Maria